|
[ Pioneer cdj 200 @ 24.08.2011. 14:51 ] @
| Pozdrav!
Kupujem micro liniju za Zagreb kad idem na faks. Stan je nešto veći od 40 kvadrata, u zgradi, znaći ne treba mi ništa bučno niti previše glasno. Prvo sam gledao LG-eve modele, konkretno ova dva:
http://ronis.hr/?lg/621/mikro-hi-fi-linija-lg-fa162/FA162
http://ronis.hr/?lg/621/mikro-hi-fi-linija-lg-xa105/XA105
Ova prva izgleda moćno što se zvuka tiće, pogotovo za moje ukuse zvuka.
Onda sam gledao ova dva Panasonicova modela:
http://ronis.hr/?panasonic/224...asonic-sc-hc10ep-k/SC-HC10EP-K
http://ronis.hr/?panasonic/224...nija-panasonic-sc-hc35/SC-HC35
Al djeluju slabije, osim što ovaj drugi model ima zvučnike s bambusovom membranom, al još nema cijene. Kad dođe, vjerojatno će bit previše. Budžet je do 1000 kn (oko 140€).
Budući da planiram uzimat od Ronisa (besplatna dostava na vrata), pitao sam njih za savjet. Njihova preporuka kao najbolje riješenje je Sonyeva linija:
http://ronis.hr/?sony/342/mikro-hi-fi-sony-cmt-dx400/CMT-DX400
Kažu da se sve Sonyeve linije čuju bolje od LG-ovih. Ova izgleda prilično OK. Iako nema n+1 zvučnika unutra kao ona prva LG, ako ima dobre drivere i dobro pojačalo vjerojatno se i dobro čuje. Ona od LG-a mi i dalje djeluje snažnije, barem što se basa tiće, al uzalud to ako nije kvalitetan zvuk. Ova Sony meni djeluje dosta OK; ima čak DVD player, video out, USB, CD sve šta mi treba. Jedino mi smeta što je aux in sprijeda. Budući da stalno puštam muziku sa laptopa, taj kabel će ružno izgledat. A i TV imam u planu spajat na liniju (vjerojatno ću si složit mini-miksetu al samo kao preklopnik, bez potenciometra). I što se basa tiće, ova Sonyeva ima neki sustav za bas pa kaže ovaj da dobro reproducira niske tonove.
Na kraju krajeva zanima me vaše mišljenje od svega ovdje navedenoga i koji bi vaš izbor bio? |
[ zeoN_Rider @ 24.08.2011. 15:15 ] @
Još nisi počeo da učiš a već razmišljaš oko muzike, ccccc!
[ nikko @ 24.08.2011. 15:18 ] @
LG ako nista ko biva "ugladio" ju je Mark Levatison(hehehehe) na sta covjek spade:)
A sada faket ozbiljno jaran je uzeo ovu gore prvu za vikendice fakat korisno zivincemizdrzala je dosta,ubacis usb i uzivaj
Pozdrav
[ Pioneer cdj 200 @ 24.08.2011. 15:22 ] @
Zeone, ja živim za muziku. Jedan dan u Zagrebu bez muzike bi me uništio... Kad jedem, kad vježbam, kad imam slobodno vrijeme pa ponekad čak i dok spavam ja imam muziku upaljenu. Ovo pojačalo doma ruka 24/7, čak i kad izađem iz kuće uvijek muzika svira.
@nikko: znaći LG je bolja opcija? Čak je i jeftinija nego Sony.
[ nikko @ 24.08.2011. 17:17 ] @
Pa sada bilo bi najbolje kada bi mogao isprobadi obadvije,ako je ova jeftinija sta se brines,treba ce ti lova za druge stvari:))
Pozz
[ Stefan117 @ 24.08.2011. 18:45 ] @
Ja glasam za broj 1 (LG)...  
Pozdrav...!!
[ mcxxl @ 24.08.2011. 19:07 ] @
LG FA162 definitivno. Isprobano i ne razmisljaj.
[ zeoN_Rider @ 24.08.2011. 20:17 ] @
[ d.veljko83 @ 24.08.2011. 20:52 ] @
[ Pioneer cdj 200 @ 25.08.2011. 07:48 ] @
O bože :) Ovdje je 3:2 a budući da ovaj iz Ronisa isto kaže Sony, to je 3:3 xD Može neko obrazloženje? :) Naravno da bi najbolje bilo da poslušam al ne znam kako. Ovi iz Ronisa bi mi sigurno dali da odem u salon jer su ful ok i sve što pitaš ti naprave, ali neda mi se gubit po Zagrebu pa liniju ovih dana mislim naručit da mi u Rovinj stigne (ionako je besplatna dostava na vrata).
Citat: mcxxl: LG FA162 definitivno. Isprobano i ne razmisljaj.
Djeluješ uvjeravajuće :) Si slušao možda obije?
Obrazloženje? :D
A Sony jeste skuplji jer ima DVD. DVD mi nije toliko potreban jer neću imat previše vremena za filmove al opet bi dobro došao.
[ 44250 @ 25.08.2011. 08:46 ] @
Otici i cuti,moj jedini predlog. (trebalo bi ovih dana da uzmem platu i,kad nakon posla odemo mala i ja u nabavku kucnih potrepstina,da ti posaljem miksetu. javicu ti se ja jos)
[ Stefan117 @ 25.08.2011. 09:21 ] @
[ mcxxl @ 25.08.2011. 09:23 ] @
Da, poslusao sam obe i vise od toga. Nedavno smo kupovali mini liniju pa smo obisli bas dosta salona u N. Sadu gde moze da se isproba na licu mesta. E sad, LG odskace prilicno od ostalih sto se tice zvuka , ima jak bas i ne izoblicava ni malo. Dizajn je malo neobican i licno meni se ne svidja, narocito prednji panel koji je na dodir (ne uliva poverenje). Sony m. linija je ok , slabija je i ima losiji prijem stanica, zvuk je finiji ali nekako prazan. Odluka je pala na Philips - m. liniju.(sad tacno ne znam koji model) . Najbolje je ako imas mogucnost da sam poslusas pa da odlucis. Panasonic zaboravi.
[ zeoN_Rider @ 25.08.2011. 10:32 ] @
Ma pročitaj samo u vezi snage i uporedi, a i ostale Zv. kutije su igračke.

[ Pioneer cdj 200 @ 25.08.2011. 12:17 ] @
Citat: 44250: Otici i cuti,moj jedini predlog. (trebalo bi ovih dana da uzmem platu i,kad nakon posla odemo mala i ja u nabavku kucnih potrepstina,da ti posaljem miksetu. javicu ti se ja jos)
Sad mi kaze frend, tu je u Rovinju jedan audio/video shop, inace drze uglavnom drže HU i zvučnike za auto, al imaju 3 linije pa ću ići vidjet što toćno imaju i poslušat. A za miksetu, dogovoreno :)
Citat: Stefan117: Ja opet glasam za LG.., znaci ipak 4:3....:):):D:D
Pozdrav...!!
Ahahahah, ti si vec glasao :D
Citat: mcxxl: Da, poslusao sam obe i vise od toga. Nedavno smo kupovali mini liniju pa smo obisli bas dosta salona u N. Sadu gde moze da se isproba na licu mesta. E sad, LG odskace prilicno od ostalih sto se tice zvuka , ima jak bas i ne izoblicava ni malo. Dizajn je malo neobican i licno meni se ne svidja, narocito prednji panel koji je na dodir (ne uliva poverenje). Sony m. linija je ok , slabija je i ima losiji prijem stanica, zvuk je finiji ali nekako prazan. Odluka je pala na Philips - m. liniju.(sad tacno ne znam koji model) . Najbolje je ako imas mogucnost da sam poslusas pa da odlucis. Panasonic zaboravi.
Ovo mi dosad zvuci najuvjerljivije, ipak je covjek poslusao sve modele. Nekako me opet pocelo vuc na LG. To mi je, u biti i bio prvi izbor prije dok ovaj iz Ronisa nije preporucio Sony. Ostatak linija sve imaju vise manje 10cm drivere, ne znam koliko basa iz toga moze proizaci. Dok jedino LG ima 2 manja "woofera" + jedan veci woofer sa strane. Vjerujem da Sony ima finiji zvuk, al za moju vrstu muzike je bitniji bas.
Kazes Phillips si ti uzeo? Mogu znat zasto? U njih isto imam povjerenja jer imam vec 6 godina njihov MP3 player i zvuk je prvoklasan! Prezadovoljan sam sa kvalitetom zvuka, kolicinom baseva i visokih. Jedino onaj toliko hvaljeni SRS WOW meni ne daje zadovoljavajuci zvuk, tocnije zvuk s time je cudan! Al zato stavim EQ na Funk i zvuk je prva liga. Njihove skuplje micro linije isto izgledaju prelijepo i mocno, al cijena prelazi moj budget. Gledao sam malo i nasao ovu koja se poklapa s mojim budgetom: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1022551 (ignorirajte Vemil, to je propalo, samo za pregled artikla).
Citat: zeoN_Rider: Ma pročitaj samo u vezi snage i uporedi, a i ostale Zv. kutije su igračke.
Hahahaha, Zeone, vi ste mi cijeli logo uploadali da bude uvjerljivo :D Mogu znati neko vece obrazlozenje? Sto se snage tice, Sony je 2x50W a LG 2x80W. To nisu nikako prave snage, al ne vjerujem da jedan laze vise nego drugi. Kako mislite igračke?
A što se samog dizajna tiće, LG ima čudan dizajn al na svoj način je lijep. S jedne strane mi se sviđa klasičan dizajn. Sony je to lijepo odradio; klasično, elegantno, jednostavno. Nema puno tipka, zvučnici se vidi da su od drva. A s druge strane, opet me znaju privuči i ti shiny dizajnovi (takav mi je i laptop pa bi se uskladilo :D), jedino sto sam i ja skeptican malo na onaj touch screen, odnosno falio bi mi onaj kotačić metalni za pojačavanje volumena :D Sony ga ima.
[ Pioneer cdj 200 @ 29.08.2011. 13:39 ] @
Evo da se opet javim. Oni prednji zvučnici na LG-u, ako sam dobro razumio, su pasivni radiatori. Ovaj audio/video shop u Rovinju naručuje preko Ronisa tako da to otpada. Tamo su imali onu jeftiniju Panasonic ravnu liniju i neku Kenwood koja košta skoro pa 200€.
Dobili su u Ronisu i ovu Panasonic: http://ronis.hr/?panasonic/224...nija-panasonic-sc-hc35/SC-HC35 košta 200€ al je ful lijepa, ima sve motorizirano. E sada, pitanje je kakav je zvuk. Ima bamboo cone zvučnike (membrana od bambusa), 2x40W i po dva pasivna radijatora na svakoj strani: jedan sprijeda a jedan straga. Naravno, CD, MP3, USB, AUX i tuner, standard.
Čitao sam kratku recenziju na nekom stranom portalu, kažu da ti bamboo zvučnici mogu reproducirati puno veći rang frekvencija, da daju prirodan i topao zvuk i jako čiste visoke, osobito dobre vokale, a ta dva pasivna radijatora se brinu za dubok bas. Ako ništa drugo, probat ću se zaletit do Ronisa ako bude moguće, baš me zanima kako se ti bambusovi zvučnici čuju. Malo mi je izvan budgeta, al rekla stara da se isplati jer zauzima manje prostora nego recimo LG. Njoj je to najbitnije :P
Evo i video: http://www.youtube.com/watch?v=q4h9PSXova4 (ova nije hc-35 nego hc-3db al ne znam di je razlika, oboje imaju iste zvucnike i isti dizajn).
[ Pioneer cdj 200 @ 29.08.2011. 15:14 ] @
A kakav je Sharp po pitanju zvuka i kvalitete? Našao sam jednu koja mi isto ispada iz budgeta al bogami ima 3 analogna ulaza, 2 koaksijalna i jedan optički, ima izlaze i zvučnici izgledaju nadasve ozbiljno.
http://ronis.hr/?sharp/658/mik...ija-sharp-xl-e100hbk/XLE100HBK
Sama linija podsjeća na pojačalo, ima tuner, usb, sve što mi treba, mada mislim da se ta nebi staroj svidila jer djeluje veliko :D
[ Pioneer cdj 200 @ 30.08.2011. 10:55 ] @
Ima koga??
Zašto na ovom forumu svi počnu ignorirati neku temu kad razvije malo više postova ??? -.-"
[ zeoN_Rider @ 30.08.2011. 22:47 ] @
Citat: Pioneer cdj 200: Ima koga??
Zašto na ovom forumu svi počnu ignorirati neku temu kad razvije malo više postova ??? -.-"
Ma jok.
[ Pioneer cdj 200 @ 31.08.2011. 08:38 ] @
Za vas Zeone znam da čitate sve :P Samo što postate tek kad napišem ovako nešto kao moj zadnji post :D
Budući da sam protegao budget do 1500 kn, ovaj iz Ronisa mi je reko da LG i Sony odbacim, tako da su sad opcije ovaj Sharp (za koji kaže da svira bolje od obije) i on mi nudi Yamahu koja se njemu najviše dojmila po zvuku od svih micro linija: http://ronis.hr/?yamaha/553/li...t-mcr-040-orange/MCR-040orange Inaće je 1700 kn, on mi je može dat za ravnih 1500.
Opcija je i onaj Panasonic sa bambusovim zvučnicima ali on kaže da košta 1500kn samo radi onog fensi-šmensi poklopca koji se otvara mahanjem ruke i da mi se ne isplati davat toliki novac radi toga.
A on je zapeo za AV receiver i po njemu je najbolje da si sad kupim AV receiver i uzmem neke svoje zvučnike pa kasnije kupim i nove zvučnike. Za 1500 kn mi nudi ovaj receiver koji izgleda ful močno http://usa.yamaha.com/products...x/rx-v371_black__u/?mode=model
Inače sve pohvale za Ronis, osim što mi za svaki artikl spušta cijenu, čovjek me zvao na mobitel, pola sata smo pričali, samo radi mene je poslušao sve modele koje je imao u poslovnici i iznio mi svoje dojmove. Kad bi se mogao zaletit do njih, uzeo bi svoj USB sa svojom muzikom pa osobno poslušao.
Zeone, imate vi kakav savjet ili mišljenje, barem poznavajući firme? AV receiver mislim da će otpasti jer se mojima ideja nimalo ne sviđa, iako meni donekle i da. Tako da će vjerojatno pasti ova Yamaha, ili Panasonic ili Sharp. Yamaha ima ful malu snagu (2x15W, 10% THD) al piše da ima posebno odrađene zvučne kutije i sve neke posebne sustave, ne znam ni sam. Ovaj kaže da ide bas dosta duboko.
Hvala svima!
[ zeoN_Rider @ 31.08.2011. 08:48 ] @
Citat: Pioneer cdj 200
Zeone, imate vi kakav savjet ili mišljenje, barem poznavajući firme? AV receiver mislim da će otpasti jer se mojima ideja nimalo ne sviđa, iako meni donekle i da. Tako da će vjerojatno pasti ova Yamaha, ili Panasonic ili Sharp. Yamaha ima ful malu snagu (2x15W, 10% THD) al piše da ima posebno odrađene zvučne kutije i sve neke posebne sustave, ne znam ni sam. Ovaj kaže da ide bas dosta duboko.
Hvala svima!
Jamaha za sada naj ozbiljinije izgleda.
[ Pioneer cdj 200 @ 31.08.2011. 11:50 ] @
Neznam, možda i je najbolje riješenje. Jedino što mi smeta je što nema aux in straga, mada na jednoj slici di je slikana sa gornje strane, kao da vidim neke cincheve straga. Budući da će meni laptop i TV biti stalno spojeni na nju, pa je malo nezgrapno držat toliko kablova sprijeda.
Znaći ta mala snaga pojačala ne igra toliko ulogu ako je dobro odrađeno?
[ zeoN_Rider @ 31.08.2011. 18:23 ] @
Mislio sam na Jamahu risiver a ta Žućko Jamaha ima USB spreda.
[ d.veljko83 @ 31.08.2011. 18:31 ] @
Citat: zeoN_Rider: Jamaha za sada naj ozbiljinije izgleda.
+1
[ Pioneer cdj 200 @ 01.09.2011. 15:54 ] @
Joj Zeone, ako vam jedino receiver izgleda ozbiljno, previsoko ciljate za moje potrebe :) Meni treba nešto do maks 1500 kn uključujući zvučnike, pojačalo i izvor zvuka. Ako ja na ovo nadodam još zvučnike, izać će me preko 2000 kn. Izvor nije toliki problem jer se da sa računara puštati.
Što se žučka tiće, znam da ima USB sprijeda al ima i line in sprijeda, a meni više odgovara straga. Neznam što su svi proizvođači micro linija zapeli za taj prednji ulaz. Oni svi očito ciljaju da se to jednom toliko spoji neki prijenosni mp3 player (na nekima čak ne piše Line In ili Aux već Portable). Al očito nitko nije od njih upoznat s time da bi ljudi spajali računar, TV, DVD i ostalu opremu. Koliko god bile male i slabe te linije, opet se čuju bolje nego oni jeftini zvučnici za računar ili sam TV po sebi.
A treće, meni ne treba nešto glasno. Neznam kako kod vas po pitanju stambenih zgrada, a kako vidim, komšije su vam dosta tolerantne. Kod nas čitam o tome dosta po forumima, komšija ti policiju doma šalje ako poslije 23h navečer (kad nastupa mir i tišina po kućnom redu) povućeš vodu na toaletu ili hodaš po stanu. Katastrofa. Već mi se čini da ću koristit samo slušalice :(
[ zeoN_Rider @ 01.09.2011. 16:02 ] @
Citat: Pioneer cdj 200
Što se žučka tiće, znam da ima USB sprijeda al ima i line in sprijeda, a meni više odgovara straga.
(
Okreni je naopačke.
[ Pioneer cdj 200 @ 01.09.2011. 16:15 ] @
Ahahaha, dobri ste :D Da nema garanciju i to, lako bi se dalo otvoriti ju pa zašarafiti 2 cincha straga al jbg.
Što se receivera tiće i izvora zvuka to nebi bio problem. Vjerojatno ću uzeti LED TV koji ima integriran USB ulaz (čita audio i video datoteke) i DVD player tako da bi sve bilo u TV-u a on povezan na receiver, a sam receiver ima i tuner. Muka su mi zvučnici. Imam ja svoje 4 kutije koje bi vjerojatno lijepo svirale na toj Yamahi ali stara neda da se to nosi u Zagreb, kaže, narušit će mi estetiku stana. A i previše prostora uzima i pre bučno za stambenu zgradu. U ponedjeljak ću vidjet kakav namještaj mi je uzeo pa će to dosta utjecat na odluku, ako je ispod daske za TV onako police, onda mi linija ne stane i onda tu mogu receiver ugurat, a zvučnike bi trebao kupit neke male, kao od micro linije.
[ Stefan117 @ 01.09.2011. 16:15 ] @
[ Pioneer cdj 200 @ 01.09.2011. 20:58 ] @
Mene svaki puta zbaci sa stolice kad tako nešto provali. Još onako ozbiljno, mrtav 'ladan xD
[ zeoN_Rider @ 01.09.2011. 21:10 ] @
http://www.imdb.com/title/tt0301634/
[media]http://www.youtube.com/watch?v=1ckpQCUh3a8[/media]
[ zeoN_Rider @ 01.09.2011. 21:10 ] @
[ Pioneer cdj 200 @ 01.09.2011. 21:59 ] @
Hahahah
[ Pioneer cdj 200 @ 06.09.2011. 09:55 ] @
Yamaha (linija) ili Sharp ili pak Sony?
Jučer bio u zg, pogledao namještaj, AV receiver mi nebi stao, možda knap. Panasonic ne stane zbog dužine, Ona Sony jeftinija isto ne, a Sharp i Yamaha stanu jer sama linija stane na manju policu, a zvučnici ispod na veću. Sony također ima 2 takve linije u Ronisu, al oni kažu da su Sharp i Yamaha puno ozbiljniji "igrači" od Sonya.
[ Stefan117 @ 06.09.2011. 11:50 ] @
[ Pioneer cdj 200 @ 06.09.2011. 11:58 ] @
Mene isto nateže Sharp, ima veće zvučnike od Yamahe i 2x50W dok Yamaha ima 2x15W sa 10% distorzijom, ima više ulaza i sve al ne znam u ćemu je caka da Yamaha košta više nego Sharp, osim što ima iPod dock i fensi izgled sa raznim bojama.
Bojim se da me ta caka neće koštati kvalitete zvuka, mada Sharp nebi smio razočarati :)
[ zeoN_Rider @ 06.09.2011. 14:50 ] @
Soni!
[ Pioneer cdj 200 @ 06.09.2011. 15:32 ] @
Opet vi Sony zeone :) Zašto? Uokolo uglavnom čujem da su Yamaha i Sharp jači igrači od Sonya, a i kod AV receivera da je Yamaha bolja iako doma imam Sonyev receiver i mogu reći da je odličan. Evo Sonya koji dolaze u obzir:
http://ronis.hr/?sony/342/mikr...inija-sony-cmt-hx35r/CMT-HX35R
http://ronis.hr/?sony/342/mikr...ija-sony-cmt-mx500i/CMT-MX500I
Sharp nema optički i koaksijalni ulaz, ono je greška na sajtu, samo jedan stražnji i jedan prednji AUX i pre-out za subwoofer.
[ zeoN_Rider @ 06.09.2011. 15:58 ] @
Naravno!
Citat: Pioneer cdj 200 a i kod AV receivera da je Yamaha bolja iako doma imam Sonyev receiver i mogu reći da je odličan.
Od risivera priznajem samo Onkyo.
[ Pioneer cdj 200 @ 06.09.2011. 18:18 ] @
Uh, išao pitat za savjet i na forum za audiofile pa me otpilili xD Dali su mi jednu liniju od Yamahe za čiju cijenu bi mogao dobit sve ove modele koje sam tu naveo, i ta kao jedina dolazi u obzir xD
[ Stefan117 @ 06.09.2011. 18:23 ] @
[ Pioneer cdj 200 @ 06.09.2011. 19:49 ] @
Bogami se na ovom drugom forumu razvila diskusija, izokrenuli mi glavu i stalno me vuckaju malo po malo da povećam budget :) Išli smo preko raznih Yamaha i Marantza pa do Phillipsa. Vidim da Phillips ima jako lijep izbor za ne velike pare.
[ Pioneer cdj 200 @ 09.09.2011. 15:30 ] @
Ajde treba mi sad još jedno vaše mišljenje. Na kraju su mi ostale opcije Phillips i Yamaha al sve više me naginje Phillips zbog dizajna koji vuće na hi-fi i dva ulaza straga. A i zadovoljan sam bio zvukom njihovog MP3 playera, još ga imam.
Gotovo sam se odlučio za ovaj model:
http://www.philips.hr/c/audio-proizvodi/100-w-mcd712_12/prd/
Relativno veliki zvučnici, DVD, USB, MP3, dva cinch stereo ulaza straga, dizajn je ful dobar. Cijena 1315 kn.
Dok mi netko nije rekao na drugom forumu, kad već neću kupovat neko hi-fi pojačalo i zvučnike, ako idem na Phillips da uzmem Heritage seriju jer su dosta blizu hi-fia. Najjeftinija je ova (1750 kn):
http://www.philips.hr/c/audio-...om-kupolom-60-w-mcm770_12/prd/
Ova nema DVD al ostalo ima sve. Ne brine me toliko sam DVD jer mogu filmove preko laptopa gledat, već to što je puno manja! Same kutije su puno manje i driver je 3.5" dok prva ima 4".
Evo ovdje je detaljna usporedba:
http://www.philips.hr/c/mikro-...0%252F12%2Cid0%3DMCD712%252F12
Što vi mislite??
EDIT: druga ima manju kutiju možda jer nije bass reflex? Prva je bass reflex a druga nije.
[ Stefan117 @ 09.09.2011. 17:15 ] @
A sto ti brate nebi sam izabrao po svom ukusu (budzetu) liniju.., pitas tu razne ljude na raznim forumima., naravno da ce ti svako reci drugacije svako ima svoj ukus, sluh i razne druge stvari... Prvo kazes jednu pa drugu i sad trecu.., lepo uzmes i sam odlucis sta tebi odgovara najvise i koja ti se najvise svidja.., ja mislim da ti je tako najbolje...!!!!!
Pozdrav...!!
[ Pioneer cdj 200 @ 09.09.2011. 20:24 ] @
Problem je što sa svakim uređajem koji sam dosada kupovao mi se dogodilo da nađem jedan koji mi je ulazio u budget i koji je imao i funkcije i performanse i kvalitetu, tzv. idealni izbor iliti best buy.
Između ovih dviju zadnjih što sam naveo, nema kompromisa! Jedna je skuplja i ima manjak opcija, druga je jeftinija i ima više opcija. To je manji problem, radije ću dati više novca i žrtvovati DVD (kojeg mogu gledat sa laptopa) da dobijem bolji zvuk. Ova skuplja nema DVD, to nije problem. Al manja snaga i puno manje zvučnike kutije te sam driver, to mi je bio "nož u leđa"  Da ima isto 4" driver i malo veće zvučnike definitivno bi uzeo. Više novca, više muzike i izgleda ozbiljnije i više "hi-fievski".
Ipak dati 500 kn više, a manja snaga, manje kutije i manje opcija, je rizično da na kraju nebi bio zadovoljan zvukom. S druge strane, ta skuplja ima pozlaćene priključke, visokotonce od svile, čvršće i kvalitetnije kutije, i kvalitetniji zvuk koji izlazi iz samog risivera.
Pitao sam ovdje, iako je glupo, jer sam mislio da ih je netko slušao pa da mi zna reći. Netko je ovdje napisao da je od svih na kraju uzeo Phillips pa sam mislio da da kaže koji je model, odnosno koja serija i da da neki utisak o samom zvuku i kvaliteti izrade.
E sad ova jeftinija ima veće kutije ali i bass reflex, to je vjerojatno razlog zašto ona skuplja ima manje kutije, jer kompresione kutije zahtjevaju manju litražu od bass reflex, barem koliko me dosad "iskustvo" poslužilo. Pretpostavljam da će ta skuplja imati manji bas, al puno precizniji i definiraniji (mora opravdat višu cijenu) a opet je bolje to nego da sa bass reflexom dobijem onaj boomy bas. Lako dodam mini subwoofer koji imam doma, od Mercurya da nadoda malo basa. A što se snage tiće, skuplja je 2x30W a jeftinija 2x50W, ali ipak treba opravdat cijenu pa držim do toga da su driveri veće osjetljivosti.
Hvala na savjetima
Pozdrav
[ Pioneer cdj 200 @ 15.09.2011. 22:08 ] @
Napokon gotova dilema, bili smo danas kupiti TV, pa smo bacili oko na linije u tom dućanu. Jedna Phillipsova mi je još prošli puta upadala u oko al cijena od 2399 kn je debelo prelazila moj budget. Danas ju je stara opazila i rekla da je lijepa, a kad smo skužili da ima i DVD uzeli smo je :)
To je ova: http://www.p4c.philips.com/cgi...&scy=nl&ctn=DCD7010/12
Izgled i izrada su stvarno fantastični: teški drveni bass reflex zvučnici sa 5-inčnim driverom i dome visokotoncem, pozlaćeni priključci, aluminijsko kučište, DVD, DivX, USB, HDMI i optički izlazi, ulazi, ma nema šta nema :)
Nakon prvog paljenja, zvuk me naprosto oborio s nogu. Da ću dobiti takav bas iz tako malih kutija nisam ni sanjao. To je razočaralo staru jer se boji da ću imati probleme s komšijama :D Osim basa, zvuk je stvarno izvrstan. Ima 2x"50"W D class pojačalo unutra, hlađeno ventilatorom.
[ zeoN_Rider @ 15.09.2011. 22:24 ] @
Znači Multipraktik.
[ Pioneer cdj 200 @ 15.09.2011. 22:38 ] @
Da, odmah imam i DVD player sa 1080p HDMI izlazom, i radi ko urica :)
Neznam koliko je stvarno kvalitetna i blizu Hi-Fi, al potrudili su se da barem izgledom bude mali hi-fi uređaj. I zvuk je odličan. Sad je već kasno, sutra ju postavljam u sobu pa testiram malo zvuk.
[ 44250 @ 16.09.2011. 04:25 ] @
Je li ti rekla majka "SRETAN TI RODJENDAN SINE" kad ti je kupila liniju? 
[ Pioneer cdj 200 @ 16.09.2011. 11:12 ] @
Ne, za to je čekala ponoć xD
Ova linija je pravo malo čudo, smjestio sam si ju u sobu i odvrnuo glasnoću. Pao sam na guzicu. Jel možeš vjerovat da se bolje i jače čuje, i ima dublji bas od sve one moje 4 kutije na Dynacordu. Definitivno vrijedi svake kune, barem što se zvuka tiće. Snimio sam mali video pa kad bude na YouTube okačim ovdje.
Što je još bolje, bez problema mi čita novi USB od 16 GB i 320 kbps MP3-ce... Mrvicu sporije ih loada al to nije bitno :)
[ d.veljko83 @ 16.09.2011. 11:18 ] @
Citat: Pioneer cdj 200:Pao sam na guzicu. Jel možeš vjerovat da se bolje i jače čuje, i ima dublji bas od sve one moje 4 kutije na Dynacordu.
Ziveo loudness! ;)
Eto i liniju si sredio sad uzivaj.
[ Pioneer cdj 200 @ 16.09.2011. 11:58 ] @
Vjeruj mi, nije samo loudness i "bas koji obija bubrege" u pitanju, baš je fantastičan zvuk. Što ju više slušam, to sam zadovoljniji i nije mi žao danih para. Izvadio sam ju iz kutije samo da probam, jer u prvih tjedan dana ako nešto nije u redu, odmah daju novi uređaj. Al mislim da će ostat u sobi do mog odlaska u Zagreb :)
Riješio sam i TV tako da sam sad na miru što se tehnike tiće :P
[ 44250 @ 16.09.2011. 12:08 ] @
Citat:
Riješio sam i TV tako da sam sad na miru što se tehnike tiće :P
Za cetiri godine da si ovako nesto napisao za fakultet! 
[ zeoN_Rider @ 16.09.2011. 12:08 ] @
Šta je sledeće za kupovinu?
[ Pioneer cdj 200 @ 16.09.2011. 12:27 ] @
Pet godina najmanje :) 3+2 je.
A sljedećeg zasad nema, barem što se tehnike tiće. Još moram nakupovat kablove (HDMI, antena, audio kablovi) al to je to.
[ Pioneer cdj 200 @ 19.09.2011. 18:22 ] @
E, dali netko ovdje ima iskustva sa Philips linijama? Imam dvije zamjerke na nju, nasreću nije zvuk u pitanju :)
Prva primjedba je čudno ponašanje potenciometra, stari kaže da je to radi sustava za paljenje LEDice koja obasja potenciometar svaki puta kada se volume promjeni. Ponekad mi zna i iskočiti kapica van al neću radi toga sad se žalit pa mjesec dana čekat novu liniju, naviko sam se na to :)
Ono drugo što me brine je to što jako sporo čita MP3ce i ostalu muziku (a da nije audio CD). Pomislio sam da to nije kvar jer je ova svirala u salonu i primjetili bi to, al budući da su unutra zaboravili Severinin CD koji sam "dobio" kao poklon paket :) vjerojatno su probali samo audio CD a audio CD-i rade ko urica. Za MP3ce sa USB sticka najčešće između pjesama čeka 2-3 sekunde što je još prihvatljivo, al ponekad mu treba i do 6 sekundi i to nije ona tišina već jedna pjesma dođe do kraja, "sat" stane i onda tu zablokira i nakon 6 sekundi tek prebaci na novu, pa još ako ta druga ima i početnu tišinu, puno se čeka zvuk :D
Jel to normalno? Nije ni to neki problem, kad najčešće slušam sa AUX-a. Da nije preveliki stick? Od 16 GB je, FAT32 pun muzike, mada sam probao i na sticku od 1GB, samo muzika u ROOT folderu gore i isto je nekad znao brljaviti do 5 sekundi, a najčešće 2-3.
Ono što me čudi je da to radi Philips. Da nemam doma kineski autoradio koji doduše čita samo FAT16 formate, al on na pritisak NEXT tipke istog trena promjeni pjesmu, kod njega je to vrijeme u mikro sekundama.
Info: onaj stick od 1GB koji sam probao je u FAT16 jer njega koristim i za taj autoradio tako da nije u formatu problem.
Info 2: linija sa sticka čita sve, i filmove (DivX) i slike, ako je ta informacija od koristi.
[ zeoN_Rider @ 19.09.2011. 18:31 ] @
Lepo Ja napisa Sony.
[ Pioneer cdj 200 @ 19.09.2011. 20:15 ] @
[ Pioneer cdj 200 @ 21.11.2011. 16:58 ] @
Evo snimao sam svoj problem, i naposljetku u usporedbi s USB čitaćem od LCD tv-a. Razlika je jako primjetna. Evo video:
http://www.youtube.com/watch?v=Lpsiwx-chGU
Dali netko zna pomoći? Ovi iz Phillipsa uporno tvrde da je normalno da po ubacivanju sticka treba neko vrijeme da očita, al uporno ne kuže da nije u tome problem već onaj jaz između pjesma. Ostaje mi da ga nosim na garanciju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|