[ popara85 @ 24.08.2011. 15:40 ] @
Pozdrav svima ! Moja prica je slicna kao i sve ostale ovde! Jednostavno svi vi znate kakav je ovde zivot i kakvo je stanje! Ja licno ne vidim nikakvu perspektivu, pogotovo u Bosni, odakle sam ja! E sad mozda se pitate zasto Danska, ali to je duga prica! Uglavnom , kao student sam trebao gore ici, nazalost nisam, ali odatle potice moje interesovanje za tu zemlju! Posto ja zadovoljavam skoro sve uslove za njihov zeleni karton(dobio bih daleko preko neophodnih sto bodova), odlucio sam da cu uskoro da podnesem zahtjev! Naravno nista nije sigurno, ali mislim da imam velike sanse! Naravno, ako ikada dodjem gore, trebao bih prije toga imati neophodne informacie i neke stvari! Ja gore nemam nikog, tako da me najvise zanima kako da preguram prvih mjesec dana dok nesto ne nadjem! Tu prvenstveno mislim na stanovanje! Kako najlakse i najbrze naci bilo sta za pocetak? Druga stvar je bilo kakav posao? Naime, posto bih ja automatski dobio radnu dozvolu na najvise 3 godine, mogao bih da radim! Ja bih za pocetak radio bilo sta! Znaci , od mesnice( lupam onako), do svoje struke! Znaci za pocetak bi mi prvi smjestaj i bilo kakav posao bili presudni! Zamolio bih prvenstveno ljude koji su vec gore, ili koji su ovo vec prosli nekako da mi pomognu na bilo koji nacin! Bio bih im neizmjerno zahvalan, i ako bude bilo prilike oduzio se na sve moguce nacine! Ne bih volio da se ovo pretvori u raspravu zasto gore, sta ce ti to, i takve stvari koje su ceste ovde! Jos samo da kazem da zavrsavam magistarski iz IT polja, mreze i protokoli, (znaci stari magistarski 4+2), sluzim se Engleskim aktivno, bio i na nekim evropskim takmicenjima pa sam ga tu dosta koristio! Danski ne znam, ali sam spremam i da to naucim... Ako je neko spremam stvarno da pomogne, poslao bih mu i svoj mail i ostalo, da mozemo da kontaktiramo oko dodatnih stvari... Pozdrav i hvala svima unaprijed! |