[ ana @ 17.02.2004. 15:05 ] @
Caos svima:) Radim neki projektic za fax i nesto mi nije jasno kako da u funkciju prenesem niz koji sadrzi pokazivace, i kako da prodjem kroz ceo taj niz ,a da pri tom funkciji ne dostavim br clanova niza. Jel ima neka standardna fora za to? Meni je palo na pamet da zadnji clan u niz ne bude nista korisno nego 0, (kao kod stringova) medjutim to mi nesto ne deluje bas kao lepo resenje (mada radi) evo sta treba da uradim tacno:Za skolski Kernel realizovati funkciju runConcurrently() koja kao parametar prima niz pokazivaca na globalne funkcije bez argumenata i pokrece po jednu nitnad svakom od tih funkcija. -Pri tome imam konstruktor za Thread ovakav: Thread (void (*body)()) ja sam to resila ovako: Code: void (*f[5])(); f[0]=&threadBody; //ovde su mi threadBody i f2 neke fje f[1]=&f2; f[2]=&f2; f[3]=&f2; f[4]=0; runConcurrently(f); --- gde je: void runConcurrently(void (*f[])()) { // void (*f[])() niz pokazivaca na fje (koje nemaju arg i ne vracaju nista) for(int i=0;f[i]!=0;i++) { cout<<"Pravim novi thread za i="<<i<<"\n"; Thread* t=new Thread(f[i]); cout<<"Startujem thread za i="<<i<<"\n"; t->start(); } } Hvala! Anchie |