[ srdrazic @ 29.08.2011. 21:21 ] @
| Od skoro moj štampač u mreži štampa samo iz određenih programa.
Ne mogu ništa da odštampam ni iz word-a niti iz excel-a, PDF dokument ne mogu odštampati iz Adobe reader-a ali mogu iz foxit reader-a.
Štampač je instaliran na drugom računaru i šerovan je.
Kada pošaljem dokument na štampu vidi se da ga uvuče u spooler ali nikada ne dođe do štampača.
Izbrisao sam ga i ponovo uvukao ali opet ništa.
U čemu bi mogao biti problem? |
[ dendic @ 29.08.2011. 21:36 ] @
Koji ti je OS na drugom racunaru?Jel sa tog drugog racunara kad stampas sve ide na stampu?Pingas li normalno taj drugi racunar?Firewall su iskljuceni?
[ srdrazic @ 29.08.2011. 21:54 ] @
Windows xp je na tom računaru, sa njega ide sve regularno.
Što se tiče pinganja nisam siguran kako se to radi?
Svi računari su na XP-u.
[ citizenx @ 08.09.2011. 06:09 ] @
Imao sam ja slican problem, naime pustim sa jednog racunara dokument na stampac koji je nakacen na drugi racunar (na oba su xp). Posalje ga u spool, ali onda jednostavno nestane i nema ga vise, a stampac ne odstampa dokument. Prvo sam mislio da je zbog firewall-a, pa sam onda gledao portove, mozgao u cemu je problem, da bi na kraju zakljucio da je problem do drajvera. Reinstaliraj drajvere i javi dal si uspeo da resis problem.
EDIT: Samo da dodam. Kad reinstaliras drajver na tom racunaru gde je stampac, moras na drugom racunaru da ides na START->PRINTERS AND FAXES, obrises ikonicu share-ovanog stampaca koji si do tad korisio, zatim preko windows explorera odes na mrezu, pronadjes racunar na kom je stampac, i dvoklik na ikonicu stampaca, kako bi racunar povukao nove drajvere.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.