[ Bole69 @ 30.08.2011. 11:40 ] @
Na povraku sa Zlatibora, resio sam da zaobidjem Ibarsku magistralu, koliko je to moguce i uputim se preko Rudnika i Topole.
Sam put i nije neka alternativa, ali je mnogo opusteniji za voznju, obzirom da nema guzve a i priroda je prica za sebe.
Kad se vec prolazi kroz Topolu, greh bi bio ne svratiti i obici Oplenac, a osvezenje u obliznjem restoranu nije na odmet.

Mauzolej srpske Kraljevske porodice tj. Crkva Sv.DJordja, poceta je 1910. sa izgradnjom, da bi je vec 1915. austrougarski okupatori
brutalno opljackali. Po zavrsetku rata, Crkva je ponovo osvecena 1930. a 1947. je proglasena za spomenik kulture i otvorena za posetioce.

Unutrasnjost Crkve krase zadivljujuci mozaici. Kockice mozaika izradjene su u berlinskoj firmi(opet nemci) i ima ih, ako se dobro
secam reci kustosa oko 60 miliona. Na ulasku u Mauzolej stoji velika tabla sa precrtanom foto kamerom, ipak lepa rec cini cuda,
a i imali smo srecu da u tom momentu nije bilo posetilaca, pa je ljubazna gospodja kustos samo rekla: "Zatvoricu jedno oko!"Same grobnice nase Kraljevske familije nisam hteo da slikam, iz postovanja, a ono sto je i "uletelo" u kadar ostace u privatnom arhivu.

Pozdrav Bole


[ dakipro @ 30.08.2011. 12:07 ] @
zestoko dobre fotke!
Bas mi ovde nekako lezi to sto nisu uvek svuda striktno prave linije, vidi se da je tako namerno slikano i nekako "rade". Takodje mi je odlicno ispalo kako je belo pravo "belo". Ako je enterijer HDR odlicno je ispao, ako nije HDR zamolio bih za par tips&tricks za nas amatere, ukratko samo sta si sve radio da bi dobio to sto si dobio :) Enterijer mi bas privlaci paznju, obradu exterijera bih mozda i mogao da pogodim.
[ Zoran Rodic @ 30.08.2011. 20:43 ] @
Majstorski fotografisano, nema se sta prigovoriti.

Svaka cast
[ Bole69 @ 30.08.2011. 21:25 ] @
Hvala na komentarima, drago mi je da vam se dopada.

Fotografije "enterijera" nisu HDR, inace sto se tice "tips&tricks" i ja sam samo obican amater, tako da tu i nema nekih tajni.
Najvise korektura je odradjeno jos u Camera Raw-u.

Pozdrav