[ mish_ns @ 02.09.2011. 10:50 ] @
| pozdrav svima.
Imam komjuter na kome je win xp, međutim prilikom podizanja sistema on se restartuje i tako non stop.
Prvo je radio ok , kasnije je poceo da se pojavljuje plavi ekran, a poneka nije hteo ni da se bootuj. Desavalo mi se da odem u bios i da ne prepoznaje ni jedan HDD.
Jel moguce da je problem u sata kablu?
Memtest je ok, HDD tune izbaci dve greske. |
[ Aleksandar Maletic @ 02.09.2011. 11:00 ] @
Preuzmi WhoCrashed, instaliraj ga i pokreni.
Selektuj opciju Analyze, vidi sliku.
Nakon završene analize, selektuj sve unutar prozora (CTRL+A) i kopiraj sadržaj izveštaja ovde u novoj poruci. 
[ mish_ns @ 02.09.2011. 11:18 ] @
da. Al kako da pokrenem program kad se windows ni ne dize?
Jel mogu da ga instaliram pa da pokrenem neki liveCD?
[ Aleksandar Maletic @ 02.09.2011. 11:37 ] @
Prilikom boot-ovanja Windowsa pritiskaj taster F8 i odaberi opciju Safe Mode. 
Ako odbija Safe Mode, restartuj računar, ponovi korak ali u meniju odaberi Last Known Good Configuration.
[ mish_ns @ 02.09.2011. 11:41 ] @
Fora je sto nece ni jedno od toga. Jel moguce da mu se sad nesto desilo sa boot sektorom?
[ Aleksandar Maletic @ 02.09.2011. 11:45 ] @
U redu, pokušaj onda da pročitaš šta piše u sadržaju Blue Screen-a.
Možda bi ti bilo lakše da uslikaš Blue Screen, prebaciš sliku na računar i onda je ovde upload-uješ. 
[ mish_ns @ 02.09.2011. 12:16 ] @
Sad se ne pojavljuje blue screen, pojavljivao se pre. Komp. tj. OS jednostavno krene da se podize ide onaj prozor sa Microsoft Windows logom, i status bar nakon toga se restartuje... i tako u krug. Kada idem na safemode isto kao i lastknown good config.
[ Miroslav Cvejić @ 02.09.2011. 12:20 ] @
Ima li bitnih podataka na hardu?
Ako ima, live OS pa bekap.
Onda poteraj instalaciju XPa, odmah izaberi repair, u command promptu pusti da chkdsk testira i ispravi greške na particiji.
[ optimizator @ 02.09.2011. 12:23 ] @
A šta ako je u pitanju napajanje?!
[ vaske71 @ 02.09.2011. 12:30 ] @
Citat: mish_ns: Fora je sto nece ni jedno od toga. Jel moguce da mu se sad nesto desilo sa boot sektorom?
Stavi obicnu tastaturu sa PS2 prikljuckom ne sa usb prikljuckom i - mora da radi ... pa da idemo dalje ...
[ mish_ns @ 02.09.2011. 12:31 ] @
Nemam pojma više...sve može biti. Za sad vidim samo da HDD ima bad sektore. Možda je i to u pitanju.
[ vaske71 @ 02.09.2011. 12:34 ] @
Bed sektore ne mozes da resis - to je slicno kao rdji kod gvozdja - odnosno bed sektori se sire ... Mozes eventualno nesto da ispravis programima sa Hirens boot cd-a i da ti sluzi za neko kratko vreme dok ne nadjes novi HDD ...
[ mish_ns @ 02.09.2011. 12:46 ] @
Da upravo to i radim...nasao je 8 gresaka i ispravio...Sada radi ok, ali ne znam dokle će. :)
Definitvno je HDD...
[ tomislav91 @ 02.09.2011. 19:38 ] @
Instaliraj BlueScreen View http://www.nirsoft.net/utils/bluescreenview.zip
evo ti slike kako treba da izgleda kad otvoris program:
PRobaj prvo da pogledas da li ti je uopste ukljuceno "snimanje" dump fajlova. Idi desni klik na my computer, pa properties,pa odaberi karticu ADVANCED i dole nadji kod STARTUP AND RECOVERY pise Settings i tu treba da ti je oznaceno SMALL MEMORY DUMP (64KB)
po WhoCrashed-u ti je ukljucen dump,al ti pogledaj po gore uputsvu. Jer on ne daje nista. Probaj preko ovog programa. Samo oznaci dump file kao sto je u 1.slici i gore idi na SAVE i sacuvaj pod nekim imenom i posalji ovde ceo log pa da vidimo dalje :)
[ mish_ns @ 05.09.2011. 10:03 ] @
Hvala...ali rešio sam problem.
Definitvno je HDD. Bad sektori su uzrok plavog ekrana.
Sada se više ne pojavljuje ali je pitanje do kada će tako.
[ tomislav91 @ 05.09.2011. 21:32 ] @
Postavi log sto sam ti napisao u prethodnom postu i videcemo sta je :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|