[ maksvel @ 04.09.2011. 21:28 ] @
| U pitanju je mala mreža, 20-ak računara, a ja rešio da je zategnem maksimalno, uz relativno skromno znanje :)
Postavljen domen, Win 2008 R2 sa dve mrežne, iosim domen-kontrolera igra i ulogu gateway-a, a ja bih da bude i sve ostalo :)
Znači, proxy i firewall.
E, sad, pošto ISA Server i Forefront mogu samo na readonly DC, a i to mu dođe kao da topom ubijam muvu, razmišljam se šta da stavim na taj all-in-one, jer ne bih da dodajem posebno neki Linux-ruter hw.
Ima FreeProxy, ne izgleda loše, nisam siguran da li mogu nekako da se iskoriste squidova pravila. Ima i squid za Windows.
Ili.. da stavim u vmware ClearOs ili sl, pa da radi i iptables i squid??
A možda virtual-Linux u Hyper-V?
Dajte neko iskustvo, da sredim dok nije počela nova školska godina.. :)
[Ovu poruku je menjao maksvel dana 05.09.2011. u 16:51 GMT+1] |
[ maksvel @ 07.09.2011. 17:55 ] @
Ili su mi pitanja gloopa ili je forum malo zamro :(
Elem, isprobavah štošta, a slabo šta ima besplatno, pa ću najverovatnije ipak nabaciti obaška neku kanticu sa ClearOS-om, a na Win 2008 ostaviti samo AD/DNS/DHCP.
[ someone_bl @ 08.09.2011. 19:54 ] @
All in one ne postoji kao pro resenje... zna se koji servisi i kako treba da rade, svako drugo eksperimentisanje je na tvoj rizik i ostaje tebi da odradis...
[ maksvel @ 08.09.2011. 21:07 ] @
To mi je jasno, ali ovde i nije pro-rešenje, nego nešto što se može napraviti "da radi", prvenstveno u svrhu zaštite računara u računarskoj učionici.
Elem, kao što najavih, "žrtvovah" jedan svoj komp za ruter/FW/proxy/content-filtering, pa ću videti :)
[ anon68680 @ 08.09.2011. 22:52 ] @
Neki linux ce ti tu pre zavrsiti posao iskreno (ubuntu recimo, ako ti linux nije previse blizak)... squid proxy za filtering, samba kao DC, iptables...
[ maksvel @ 08.09.2011. 23:03 ] @
Samba će teško da odradi sve ono što u domenu može Windows Server, čekamo četvorku.
Sa Linuksom se snalazim, ali jurim neku out-of-the-box gateway verziju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.