[ MadProfessor @ 06.09.2011. 15:45 ] @
Iako sam odavno svestan da je Telekom jedno ogromno lopovsko udruženje koje funkcioniše na principu "ako prođe-prođe!", nikako da prestanem da se nerviram zbog onoga što rade. Radi se ovome:
Pre nešto više od godinu i po dana mi je umrla majka koja je prethodno uzela bonus kredit u visini od oko 3000 din u zamenu za dvogodišnju ugovornu obavezu. Nekoliko nedelja posle njene smrti sam otišao u Telekom da se raspitam da li mi se isplati da raskinem ugovor, pošto nosilac postpejd broja više nije živ, ili da zadržim karticu i koristim 50 min uključenih u pretplatu za nekih 250 din mesečno (ako se ne varam) i tek onda, po isteku ugovora, ga raskinem (ostalo je oko godinu dana do isteka). Žena na šalteru mi je objasnila da ne samo što neće biti nikakvih dodatnih obaveza pri raskidu ugovora odmah, već će i dve zaostale pretplate koje nisu plaćene biti oproštene jer je majka provela nekoliko meseci u bolnici i nije koristila taj telefon i završeno je smrću, samo treba da napišem molbu. Odem kući po dokumenta i odnesem u Telekom i još je jednom pitam da proverim da li je sigurna da neće biti bilo kakvih naknadnih obaveza ako se odmah raskine ugovor i ona to potvrdi.
Sve se to završi, napišem i molbu, prođe dosta vremena, da bi mi pre nekih sat vremena na vrata pozvonio poštar sa sudskim rešenjem naslovljenim na moju majku da treba da plati pomentu cifru ili će doći do prinudne naplate. Ja besan ko ris! E sad, ono što me zanima je da li oni uopšte mogu da tuže osobu koja je preminula, a na stranu to što sam krajnje obmanut, jer mi je rečeno da nema nikakve obaveze da se bilo šta plaća! Mogu li nešto mene kao naslednika da terete?
[ djyova @ 06.09.2011. 19:19 ] @
Takve iste situacije su se meni desavale kod VIP-a i kod Telenor-a, tako da Telekom nije jedini.