[ vaske71 @ 08.09.2011. 23:40 ] @

AMD je objavio početak isporuke prvih x86 procesora baziranih na 'Bulldozer' arhitekturi. Inicijalno proizvodnja prvih na svetu 16-jezgarnih x86 procesora, kodnog imena 'Interlagos' počela je u avgustu i isporuka OEM partnerima je veću u toku. Kompatibilan sa postojećim AMD OpteronTM 6100 Serije platformama i infrastrukturom, za 'Interlagos' se očekuje da će biti dostupan unutar partnerskih sistema tokom četvrtog kvartala ove godine. Mnoge od inicijalnih isporuka su namenjene velikim specijalizovanim superračunarskim sistemima i već su u toku. Ovo predstavlja monumentalni momenat za industriju pošto ova prva ‘Bulldozer’ jezgra predstavljaju početak do sad ne viđenog nivoa skaliranja performansi x86 procesora.

Yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ...

[ Nozzlezator @ 08.09.2011. 23:46 ] @
Poceo je sa isporukom serverskih procesora, za desktop procesore postoje glasine da ce doci do jos jednog odlaganja...
[ vaske71 @ 08.09.2011. 23:52 ] @
Gde ima dima ima i vatre :-) AMD uvek to brzo odradi (manji je pa mora ostro da nastupa na trzistu ) i za nas obicne smrtnike ...

Pravo da vam kazem jedva cekam da sa sadasnjih 6 skocim na 12 :-) (koliko bi trebao da ima buduci heka2)

Ljudi ocekujte drastican pad svih procesora (i Intela (i7,i5) i AMD-a (phenom II ,athlon II)) jer ce uskoro proci Buldozer ...

[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 09.09.2011. u 01:06 GMT+1]
[ morgoth_bauglir @ 12.10.2011. 18:44 ] @
Drustvo, upravo sam odgledao jednu od prvih recenzija najjaceg Bulldozer procesora:
http://youtu.be/jOVJnszQvnU

Nazalost, moram da priznam da su ostavili samo "Meh..." utisak... S obzirom na prethodni uspeh APU-ova, mislio sam da ce i Bulldozer stvarno pokositi Sandy Bridge, ali ipak se moja teorija od pre par meseci ispostavila tacnom - AMD kasni cca 2 godine za Intelom kada su high-end desktop procesori u pitanju. Sto je najgore, nisu cak vise ni jeftini...
[ Miroslav Cvejić @ 12.10.2011. 20:28 ] @
Sad vaske71 da plati turu piva što je ložio ljude. :)
[ daksi990 @ 12.10.2011. 20:35 ] @
Mozes preko city express jedna gajba Praskog ;)