[ JustinTime @ 11.09.2011. 14:12 ] @
Pozdrav! Pitanje je početničko, ali takav sam i sam, tako da ne zamjerite.

Naime, u Page_Load postavim text property određenog textboxa na neku vrijednost npr. texbox.Text = "bla". Poslije toga, u UI-u promijenim vrijednost ispisanu u tom text boxu, kliknem neko dugme, uhvatim click u btnSave_Click i na moje iznenađenje i očaj vidim da je textbox.Text i dalje "bla". Jedino što sam nakon mukotrpne istrage uspio je da, kada umjesto na Page_load stavim u .aspx fajlu odmah <asp:TextBox Text="bla">, pa poslije mijenjam iz UI-a, sve bude kako treba, odnosno textBox ima željenu vrijednost (onu koja mu je jelte ukucana u samom user interfaceu). Ali avaj, ja baš moram setovati vrijednost u Page_Load, jer je učitavam iz baze.

Zahvaljujem unaprijed.
[ Shadowed @ 11.09.2011. 14:36 ] @
Stvar je u tome da kada kliknes na button, srtana se ponovo ucitava i opet je pozvan Page_Load event handler (pre button_click) i ti postavis opet vrednost na "bla". Probaj staviti breakpoint u Page_Load pa ces videti.
Problem mozes resiti tako sto u Page_Load stavis uslov if (!Page.IsPostback). IsPostback je true ako nije inicijalno ucitavanje strane nego je kliknuto na button.
[ JustinTime @ 11.09.2011. 15:06 ] @
e izem ti budalu! Pa logično. To ti je kad se ne-web programer uhvati weba

shadowed ti si moj pobratim!