[ milkovski08 @ 12.09.2011. 19:47 ] @
Dobio sam na poklon ,nije imao harddisk i punjac.Nabavio sam orginalni punjac DC15V 3A ( pise Toshiba).Ukljucio i upalio se zeleni led(AC prikljucen na struju) i orange za punjenje BAT.Posle nekoliko sati orange prelazi u zeleno(puna BAT).Probao nece da upali,nema suma vent, nema ON signala(led),mrtav...Bat pokazuje 11.83V ali ne moze da pobudi ni sjelicu od 3V,sto znaci da nije dobra.Zasto nece da pali sa punjacem i dali mora BAT da bude dobra da bi upalio(dali moze ovaj tip da upali bez BAT jer ona ima jako puno kontakta)a na BAT izmedju +/- nema napona i to mi je cudno(ako se prate oznake na BAT)

Probao sam sa zamenom mesta RAM( mem slot) i nema napretka.Ako neko ima neko iskustvo sa ovim modelom...

[ Binary Mind @ 12.09.2011. 21:42 ] @
Treba tu raspracati laptop, videti da li ploca pali kad nista od ostalih komponenti sem procesora i RAM-a nije prikljuceno na nju i ako pali prikljucivati jednu po jednu komponentu dok se ne dodje do krivca. U sustini ista rabota kao i kod desktop racunara samo ovog puta radis sa laptopom Ako ploca ne pali nikako cak i kad je sve ostalo sem procesora i RAMA skinuto onda baci to sve u djubre. Moze da bude skuplje popraviti plocu nego sto je trzisna cena tog laptopa. Za laptopove ne postoje sheme i popravka zahteva veliko iskustvo. Obicno se poravljaju tipski kvarovi jer trazenje kvara koji nije tipski moze da bude trezenje igle u plastu sena a to se sa takvim laptopom ne isplati raditi.
[ milkovski08 @ 15.09.2011. 17:56 ] @
Binary Mind,hvala na odgovoru i tako sam bio u planu da rasturim ,nego ajde da pitam za svaki slucaj,jer sam cuo da stariji modeli Laptop ne pale ako bat nije prikopcana, ili gresim,zanima me bas ovaj model...

[ mserifov @ 15.09.2011. 18:20 ] @
Hajmo ovako jedno moje iskustvo. Dosta sam laptopa iz servisirao. Pogledaj jedl dugme za paljenje tačnije prekidač dobar. Radi stalnog i jakog pritiskanja prekidač zna da strada.