[ robert63 @ 12.09.2011. 21:00 ] @
Malko mi je čudno da nije Stereo već samo Mono, Ima li ko ideju gde se koristi ovakva "Mistična" kombinacija kablova sa Skarta na Činč i to : Scart na: -Audio IN, -Audio OUT, -Video IN, -Video Out, ??? ![]() |
[ robert63 @ 12.09.2011. 21:00 ] @
[ ZAS011 @ 12.09.2011. 21:12 ] @
Sta je tu misticno? Nedostaju jos 2 kablica da bi bio pravi univerzalni SCART->Cinch adapter (Audio L Out, Audio R Out, Video Out, Audio L In, Audio R In, Video In)
Code: 21 PIN SCART MALE at the Cable. Pin Name Description Signal Level Impedance 1 AOR Audio Out Right 0.5 V rms <1k ohm 2 AIR Audio In Right 0.5 V rms >10k ohm 3 AOL Audio Out Left + Mono 0.5 V rms <1k ohm 4 AGND Audio Ground 5 B GND RGB Blue Ground 6 AIL Audio In Left + Mono 0.5 V rms >10k ohm 7 B RGB Blue In 0.7 V 75 ohm 8 SWTCH Audio/RGB switch / 16:9 0-2 V=TV, 5-8 V=WideScreen, 9.5-12 V=AV Mode >10 kohm 9 G GND RGB Green Ground 10 CLKOUT Data 2: Clockpulse Out (Unavailable ??) 11 G RGB Green In 0.7 V 75 ohm 12 DATA Data 1: Data Out (Unavailable ??) 13 R GND RGB Red Ground 14 DATAGND Data Ground 15 R RGB Red In / Chrominance 0.7 V (Chrom.: 0.3 V burst) 75 ohm 16 BLNK Blanking Signal 1-3 V=RGB, 0-0.4 V=Composite 75 ohm 17 VGND Composite Video Ground 18 BLNKGND Blanking Signal Ground 19 VOUT Composite Video Out 1 V 75 ohm 20 VIN Composite Video In / Luminance 1 V 75 ohm 21 SHIELD Ground/Shield (Chassis) [ robert63 @ 12.09.2011. 21:27 ] @
Hallo,,Požega ?!
Jel Ti moraš amma svaki Božji put da " ubacuješ-Klipove-u-Točkove ? Da li moraš baš uvek da pretpostaviš "DEBILAN NIVO" Inteligencije kod "Postavljača Pitanja ? (Zar misliš da sam toliki IDIOT da odsečem neke krajeve kabla pa pitam za "Ostatak"--Joj BOŽEEEE ) Evo slike celog kabla, Pa odluči i reci šta sad nedostaje: ![]() [ bogdan.kecman @ 12.09.2011. 21:40 ] @
ne nedostaje nista, obican mono skart kabl .. da spojis video i tv, ili receiver i tv .. ili stagod sa stagod kad je sa jedne strane skart a sa druge cincevi ... nije stereo nego mono, boze pomozi, bas je proteklih 20 godina koliko je skart u upotrebi bilo mnogo stereo izvora .. vecina kablova iz tog vremena je mono ...
a ima i audio in i out kao i video in i out zato sto je to scart na cinc, ako je na tv-u cinc a na videu skart koristis out cinceve, ako je obrnuto koristis in ... ako su sa obe strane skartovi ili sa obe strane cincevi onda koristis drugi kabl :D dakle ako je pitanje - zasto je mono odgovor je - zato sto ni dan danas nemamo nijedan stereo tv kanal u zemlji te je logicno da je vecina kablica mono, da ne pricamo sta je bilo pre 20 godina ako je pitanje - zasto ima i out i in odgovor je - zato sto je to scart na cinc, mozda je izlaz na cincu a ulaz na scartu a mozda obrnuto pa kabl radi i za jednu i za drugu kombinaciju. Ima isti takav kabl samo sa 2 cinca (video i audio) a ima prekidac na sebi dal su cincevi in ili out ... ista prica, manje zice ali taj konektor hoce da unosi smetnje pa se ne praktikuje (kvalitetan prekidac == skup prekidac) [ ZAS011 @ 12.09.2011. 21:45 ] @
Da li sam ja tebi napisao stogod uvredljivo, osim sto sam ostavio pinout SCART kabla? Koj' ti je?
[ robert63 @ 12.09.2011. 21:50 ] @
Bogdane,
Citat: bogdan.kecman:-zato sto ni dan danas nemamo ni jedan stereo tv kanal u zemlji Kako to misliš ? Valjda kod nas večina TV-Programa ima stereo Ton ?! Kod mene, -kad gledam kvalitetan Domaći program ton je stereo, i TO se valjano čuje i u levom i u desnom zvučniku, kao " Efekat" prostora razmaknutih mikrofona prilikom snimanja pomenute emisije/filma/dokumentarca. [ robert63 @ 12.09.2011. 21:58 ] @
Zoki,
Nisi me uvredio,nego: Citat: ZAS011: Sta je tu misticno? Nedostaju jos 2 kablica Ma,NE-nedostaje ništa ! To je takav kabl,kakav sam i opisao---i za njega pitam. (mani me Trikova "Šta bi bilo da imam još 2 kabliča--Kao da ja NE znam,šta bi bilo ?! ) Pitao sam za ovako " Nakaradan " kabl,--Bez ta dva "dodata" kablića. Ebt___čovek više NE može ništa ni da pita da ga TI ne "kastriraš na Prvoj krivini"--strašno ! [ guja011 @ 12.09.2011. 22:05 ] @
lakše malo da ne bude repriza
[ robert63 @ 12.09.2011. 22:08 ] @
Ma,naravno,ni blizu,
nije to cilj, [ Horbi @ 19.09.2011. 22:01 ] @
Citat: robert63: Bogdane, Kako to misliš ? Valjda kod nas večina TV-Programa ima stereo Ton ?! Kod mene, -kad gledam kvalitetan Domaći program ton je stereo, i TO se valjano čuje i u levom i u desnom zvučniku, kao " Efekat" prostora razmaknutih mikrofona prilikom snimanja pomenute emisije/filma/dokumentarca. Ja iskreno nisam proveravo u poslednje vreme da li neki programi imaju stereo signal ali do pre godinu, dve je jedino super televizija dok je radila imala stereo i ni jedan drugi kanal. [ bogdan.kecman @ 19.09.2011. 22:09 ] @
zadnji put kada sam posedovao tv jedino je studio b imao stereo signal .. sada - nemam pojma, abitno, ja rekoh "decenijama" zadnjih par godina ako je neka tv stanica ubacila stereo signal, drago mi je zbog njih .. ja tv ne trosim
[ Sava @ 20.09.2011. 09:27 ] @
Studio B je prvi u zemlji imao stereo tv opremu, ali nije odmah korišćena. Kasnije im je i oteta, da vas podsetim na vreme Miloševića. Sve u svemu danas neke naše tv emituju stereo ton počev od Digital RTS-a preko Studija B do Prve, ima i drugih, ali ne mogu svih da se setim ovako napamet. Ja tv gledam na običnom stereo aparatu sa zvučnicima na njegovoj ivici pa mi takav stereo nije ni malo zanimljiv.
[ Mili-CQ @ 21.09.2011. 08:21 ] @
a link do TV predajnika kod nekih stanica je mono. :D
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|