[ gatalinka @ 13.09.2011. 13:40 ] @
| imam continues formu, i u njoj želim da promjenim svojstva odredenog polja (datum rodenja npr) enabled ovisno o uvjetu, ali samo u određenom zapisu.
Na žalost mijenja mi svojstva u svim zapisima (records), a ne samo tekući (current)...
molim pomoć |
[ Getsbi @ 13.09.2011. 15:01 ] @
Tako nešto ne može da se uradi menjanjem osobina na nivou forme, već pisanjem VBA koda na određeni događaj, testirajući neki zadati kriterijum.
[ gatalinka @ 13.09.2011. 19:21 ] @
To sam zaključila....
pokušala sam to kroz recordeset, pa selektirati zadnji record, postaviti uvjet...ali mi nije išlo...
i ne pada mi nikakva ideja na pamet
[ Getsbi @ 13.09.2011. 20:17 ] @
Neznam baš napamet, ali ovako nekako. Pokušaj recimo na događaj On Curent, kroz recordset. Postaviš uslov. U uslovu ako je istina napišeš:
Me![TVOJE_POLJE].Enabled = True
U suprotnom
Me![TVOJE_POLJE].Enabled = False
Ukoliko to ne može na contune form jer celu kolonu promeni, onda dodaj dugmence pa na dodatnoj singl form, pokušaj to isto.
[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 13.09.2011. u 21:28 GMT+1]
[ Zoran.Eremija @ 13.09.2011. 20:28 ] @
Kolega @Getsbi je bio u pravu kada su kontinuirane forme u pitanju. Buduci da se pitate da vam nikakva ideja ne pada napamet mozda ne bi lose bilo da postavite Vas primer da vidimu u stvari sta Vi to tacno zelite.
[ gatalinka @ 13.09.2011. 20:57 ] @
može....samo kako da ju zakvačim...
[ gatalinka @ 13.09.2011. 21:03 ] @
bazu sam stavila...radi se o formi rasporedDatumUnos...a oznka je uvjet...ako je oznaka <> rr , tada su pocetak i kraj disable...
valjda sam uspjela dobro objasniti
i hvala unaprijed
[ djux66 @ 13.09.2011. 22:06 ] @
Kad imaš continous formu i disable-uješ jedno polje putem vba ono će biti disable za sve recorde tako funkcioniše continous forma.(ako sam dobro razumeo ti bi da disabluješ polja samo u recordima tamo gde vrednost oznake nije rr)
Može da se odradi putem conditional formatting al bi ti to usporilo access i imala bi problema kod unosa novih recorda...
Zašto ti ovo treba???? Umesto disable varijante jednostavno preskoči polja početak i kraj i postavi focus na sledeće polje ili novi record...
[ Trtko @ 14.09.2011. 09:51 ] @
Ide to nekako ovako ....
Private Sub radni_nalog_AfterUpdate()
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
End Sub
Pa nema veze sto ti zakljuca sve , pocetak i kraj na formi , zakljucao je i taj na kojemu si gdje je "rr" i nemožeš ga mjenjati
a ako klikneš na slijedeči koji nije "rr" otključa ti ga i možeš mijenjati satnicu.
Stavio sam i ako u odabiru promjeni RR da ti ga otključa ili zaključa.
Evo to je bilo na brzaka sklepano
[Ovu poruku je menjao Trtko dana 14.09.2011. u 11:22 GMT+1]
[ Trtko @ 14.09.2011. 10:49 ] @
A evo i bez zakljucavanja sloga..
Bas sam zahrdjao s programiranjem.... vec 2 godine nist ne programiram...
[ gatalinka @ 14.09.2011. 12:10 ] @
To je to....hvala....
kad ju zavrsim stavit cu je, pa mozda nekome i bude koristilo....
[ gatalinka @ 20.09.2011. 11:36 ] @
radi se o istoj bazi...ali problem je drugi...
pogledala sam slične probleme na forumu, ali nisam pronašla rješenje., bar ja tako mislim. Evo o čemu se radi, znači imam radno vrijeme
početak 23.09.2011 20:00 kraj 24.09.2011 09:00
tip podataka je datetime
radno vrijeme između 22:00 i 7:00 se računa kao noćni rad, ostalo je dnevni rad
radni sati 24. 09. računaju se kao subota, a 23.09. kao normalni sati, i svako se iskazuje posebno, posebno noć, posebno subota, a ostali dani u tjednu posebno
priložila sam bazu, i nešto sam čaki napisala, ali kad sam došla do noći, tu sam se "ubila" i stala.
I još jedno pitanje...može li se hrpa tih iff-ova napisati u nekom podupitu (subquery) i kako.....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|