[ Danilo Cvjeticanin @ 14.09.2011. 08:52 ] @
http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516 Ajmo testirati :) |
[ Danilo Cvjeticanin @ 14.09.2011. 08:52 ] @
[ balavi @ 14.09.2011. 09:01 ] @
ja evo krecem
[ Bash1711 @ 14.09.2011. 13:45 ] @
Vidi stvarno ljudi okacili, bas ljubazno od njih.... Jel neko probao dual boot sa sedmicom? :)
Nego javljajte ljudi utiske..... [ nemisis @ 14.09.2011. 13:58 ] @
i kakva su iskustva? ima tko?
ja nemam vremena tek sutra navecer cu ugrabiti pa da probam! [ TasmanF1 @ 14.09.2011. 15:25 ] @
Pa ono sta reci a ne slagati
![]() Iskreno ocekivao sam nesto vise Ovaj start meni ne donosi neku prednost kod obicnih desktop i lap-top racunara, mada juce sam gledao prezentaciju W8 i rekao bi da ce ipak znaciti ovima sto imaju ekrane osetljive na dodir Probao sam dual boot sa W7 i radi odlicno... Nisam jos provalio kako da iskljucim ove aplikacije koje se pokrecu iz start menija i nemaju standardno "X" dugme (gasio sam ih iz task-a ali mora postojati neki jednostavniji nacin) Dobra stvar je sto bukvalno jednim klikom sklanjate taj novi start meni i javlja se onaj standardni prikaz desktopa ali za sada nisam uspeo da podesim kada se klikne na start dugme da se otvori onaj stari start meni, mozda i ne moze... to mi nedostaje Sto se tice stabilnosti ima bagova, mada to je sasvim noramlno u ovoj fazi razvoja. Nije mi zakucao niti se gasio ali je npr. pravio problem sa dva monitora (samo odjednom predje sa extend display na duplicate display) [ hejejj @ 14.09.2011. 15:59 ] @
meni je ocajaaan :) ali dobro tako je bilo i sa sedmicom dok nije izasla finalna verzija...mada ja sam koristio ovaj program sto je skoro slican windowsu 8 http://omnimo.info/ moze da se instalira na sedmicu i ima vise aplikacija (za sad naravno) :)
[ Texas Instruments @ 14.09.2011. 17:41 ] @
Podigao virtuelnu mašinu, developer preview, start menu zlo. Ovo sad svi počeli sa nekim novim UIjem, koji je više prilagođen tabletima nego desktop računarima.
[ Bash1711 @ 14.09.2011. 17:43 ] @
Jel probao neko da instalira neke osnovne programe koji rade na prime na Sedmici? Crome, vlc, winamp i itd....
[ TasmanF1 @ 14.09.2011. 17:51 ] @
Citat: Bash1711: Jel probao neko da instalira neke osnovne programe koji rade na prime na Sedmici? Crome, vlc, winamp i itd.... Chrome i VlC rade Winamp nisam probao... Sad nakon nekih 6 sati rada u W8 ostaje utisak da jos nije to to, za testiranje OK ali za svakodnevno koriscenje jos uvek ne [ Morpheus NS @ 14.09.2011. 19:15 ] @
Instalirao u virtuelnoj mašini... nisam oduševljen. Ja sam od onih koji instaliraju sve alfa, beta i ostale verzije sistema iz čiste znatiželje. Očekivao sam više od ove verzije Windowsa. Metro UI je lep, ali prilično beskoristan. Možda će kasnije biti aplikacija koje će moći doneti nešto više, ali za sad je to na nivou programa tipa Rainmeter. Zanimljivo za videti, ponekad korisno za brz pristup informacijama o sistemu i ništa više. Ako izuzmemo Metro UI, Windows 7 praktično nije ni izmenjen. Dodato je par programa koji su nedostajali (PDF viewer, podrška za .iso fajlove, preuređen task manager i slično), ali ništa revolucionarno novo nije doneseno na desktop. Očekivao sam dramatičnu izmenu desktop dela Windowsa, a dobio isključen i zakomplikovan start meni i dva potpuno neusklađena dela sistema.
Sve programe možete instalirati kao i na sedmici, ništa se nije promenilo u tom delu. Ili bar ja nisam primetio. Programi u Metro delu se ne mogu isključiti na klasičan X, već ostaju u nekom poluisključenom stanju sa zauzetom memorijom ali bez korišćenja procesora. [Ovu poruku je menjao Morpheus NS dana 14.09.2011. u 20:46 GMT+1] [ Ivan Dimkovic @ 14.09.2011. 21:14 ] @
Ne zaboravite da su "developer preview" verzije Windowsa prilicno daleko od finalne verzije i da je dosta stvari ugaseno namerno zato sto nisu spremne.
[ burex @ 14.09.2011. 22:07 ] @
Multitasking je OK za tablete i prljave prstiće, ali nema šanse da povlačim i vucaram kocke po ekranu sa mišem kada to sada mogu uraditi sa 1 brzim klikom...
[ Morpheus NS @ 14.09.2011. 23:16 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Ne zaboravite da su "developer preview" verzije Windowsa prilicno daleko od finalne verzije i da je dosta stvari ugaseno namerno zato sto nisu spremne. To je jedino što me još uvek "teši", ali ipak je ovo već prilično kasna faza razvoja. Čim se prođe Milestone 3, Beta je odmah iza ugla, a to je već gotovo završen OS što se tiče velikih izmena. Nešto se ne sećam kad je napušten Longhorn projekat, a započeta Vista, čini mi se dobrano pre M3 faze. [ anaxim @ 15.09.2011. 07:17 ] @
Trenutni build je developer preview kako bi se mogli isprobati novi razvojni alati i videti nove funkcionalnosti jer je microsoft do build konferencije drzao prilicno u tajnosti koji ce programske platforme biti koristene za razvoj aplikacija. Jos nije prikazana ni verzija koja se vrti na ARM procesorima, tako da ovaj trenutni build je daleko od finalne verzije. Sto se tice UI, Metro je tu i tesko da ce biti nekih velikih izmena na njemu.
[ michaelk @ 15.09.2011. 09:21 ] @
Kako nije predstavljeno na ARM procesorima, kada je na KeyNote#1 jedan deo prezentacije odrzan na uredaju zasnovanom na ARM procesoru?!
[ Ivica Vujović @ 15.09.2011. 10:31 ] @
Citat: Morpheus NS: Instalirao u virtuelnoj mašini... [Ovu poruku je menjao Morpheus NS dana 14.09.2011. u 20:46 GMT+1] Kkao si uspeo ovo da izvedes? Pokusavam u VMW Player-u 3.14 verzije da podignem ali mi ne uspeva.. EDIT: Pfff... Nista od probe. VMWare Player is no good for this, for now http://www.afterdawn.com/news/..._preview_in_vmware_workstation [ anaxim @ 15.09.2011. 10:38 ] @
michaelk
Ja koliko znam nema jos ni jedan ARM bild dostupan javnosti za test. Mozda si ti neka specificna 'javnost' kojoj jeste dostupan. Ivica Vujović U VirtualBoxu radi provereno. [ Morpheus NS @ 15.09.2011. 11:17 ] @
Citat: Ivica Vujović: Kkao si uspeo ovo da izvedes? Nije mi uspevalo (Virtualbox) dok god nisam uključio AMD-V u BIOS-u, bio je skriven pod jako čudnim nazivom pa ga nisam video ranije. Instalirao sam x64 verziju, pa mi je to bilo neophodno, za x86 ne treba. Pored toga, evo podešavanja koja sam ja koristio: Microsoft Windows Windows 7 64bit 1536MB RAM (polovina raspoložive RAM memorije) Enable IO APIC Enable absolute pointing device 1 processor Enable VT-x/AMD-V Enable Nested paging Video memory: 64MB Enable 3D acceleration Ostalo nisam dirao. Rekoše mi da je ovaj IO APIC najvažniji. :) [ michaelk @ 15.09.2011. 11:58 ] @
Citat: anaxim: Trenutni build je developer preview kako bi se mogli isprobati novi razvojni alati i videti nove funkcionalnosti jer je microsoft do build konferencije drzao prilicno u tajnosti koji ce programske platforme biti koristene za razvoj aplikacija. Jos nije prikazana ni verzija koja se vrti na ARM procesorima, tako da ovaj trenutni build je daleko od finalne verzije. Sto se tice UI, Metro je tu i tesko da ce biti nekih velikih izmena na njemu. Kao sto si ovde rekao Jos nije prikaza ni verzija koja se vrti na ARM procesorima i na to sam ti i odgovorio! Tako da tvoj odgovor : Citat: anaxim: michaelk Ja koliko znam nema jos ni jedan ARM bild dostupan javnosti za test. Mozda si ti neka specificna 'javnost' kojoj jeste dostupan. Ivica Vujović U VirtualBoxu radi provereno. Uopste nema smisla jer nisi ranije konstatovao da hoces da skines da testiras, nego da nije nigde prikazana! na adresi : http://channel9.msdn.com/Events/BUILD/BUILD2011/KEY-0001 mozes pogledati ceo KeyNote, ali na 32 min. obrati paznju da se pokazuje ARM masina. [ vladakru @ 15.09.2011. 16:45 ] @
meni izbacuje gresku prilikom instalacije na vmware. kako je vama prosla instalacija na vmware?
[Ovu poruku je menjao vladakru dana 15.09.2011. u 17:57 GMT+1] [ zonic @ 15.09.2011. 17:52 ] @
Znaci pocelo je da se i ja pridruzim, isprobao sam do sada nekoliko verzija u izradi pa vidim da imate problem instalacije u vmware ja u tu svrhu koristim Oracle VM VirtualBox sasvim solidno prolazi instalacija , mada nema nista bez ciste instalacije na HDD kako bi win 8 pokazao svoje pravo lice.
[ vladakru @ 15.09.2011. 18:33 ] @
uspeo sam preko virtual boxa
totalno razocarenje... pa nemam tach skrin monitor.... :) ipak je ovo OS za PC sta ce ima onakav izgled..... njesra, izgleda da ce ovo da prodje kao i Vista ;) [ vaske71 @ 15.09.2011. 18:33 ] @
I na HDD-U je isti ...
[ Bash1711 @ 15.09.2011. 19:48 ] @
Pa ajde ipak tu je novi windows explorer, task manager, internet explorer, mozes da kopiras vise stvari, pa da pauziras kopiranje i itd.... Sto se ostalog tice, cini mi se isto kao na Windows 7-mici.
Metro je usminkan i lep, mada ne znam da li je namenjen ljudima koji koriste mis i tastaturu. Mada ko zna mozda cemo svi da predjemo na touchscreen i tablet :))))) (cudno sto ovako ne misle samo u windows taboru...) Ipak dok ne dodje beta, sve ovo je cisto nagadjanje. [ zonic @ 15.09.2011. 20:47 ] @
Ova verzija ima oznaku 6.2.8102.0.winmain_win8m3.110824-1739 , znaci vrlo blizu konacne realizacije .
Citat: Izvršni direktor "Majkrosofta" Stiv Bolmer je međutim, naveo da je potrebno još dosta toga uraditi da bi se došlo do konačne verzije tog sistema. [ New Village DC @ 15.09.2011. 21:20 ] @
Isprobao sam i ne svidja mi se nesto preterano, ne lici mi na klasican OS.
Ovaj novi vizuelni deo windowsa deluje nepraktično za rad na Desktop računaru, ali je zato pogodan za korišćenje u uređajima koji posetuju ekran osetljiv na dodir. Dakle ciljna grupa novog Windowsa su pored korisnika klasičnih računara i korisnici raznoraznih mobilnih uređaja kao što su tableti, mobilni telefoni, e readeri i sl. Korisnici desktop računara će i dalje imati desktop površinu na koju su navikli u svakodnevnom radu. Očekujem da će ovo da donese novine na polju razvoja desktop aplikacija, koje će se pored standardnog desktrop dizajna prilagođavati za novi korisnički interfejs koji nam je Windows ponudio. Ostatak mojih utisaka i screenshot-ove moyete pogledati ovde: http://nidzastojanovic.wordpre...ji-windows-8-konacno-dostupan/ [ zonic @ 15.09.2011. 22:43 ] @
Meni prvi utisak obecava , cak sta vise dopada mi se APPS i kraj instalacije sa Windows live nema upisivanja korisnika automatski ga dodeljuje mada mi to deluje tendeciozno nametanje ali na kraju njihov je proizvod , sta ako se taj akount izbrise ili blokira ima li sanse da se windows startuje ( mada sam pokusao i sa iskljucenim internetom, proslo je) interesantan nacin kontrole , cak je i aktiviran sto mi se veoma dopada. Bilo bi dobro da postoji opcija da se Metro iskljuci a mozda i postoji zaista je nepotreban na desktop masini .
[Ovu poruku je menjao zonic dana 16.09.2011. u 10:48 GMT+1] [ Samurai Jack @ 16.09.2011. 11:53 ] @
Pokusavam da dignem sistem kao virtuelnu masinu koristeci Windows Virtual PC...i nece. Odmah izbaci "sad screen" (tako izgleda BSOD, rekao bih) gde pise: Your PC run into a problem that it couldn't handle a now needs to restart. You can search the error online: HAL_INITIALIZATION_FAILED
[ zonic @ 16.09.2011. 13:03 ] @
Nece u Windows Virtual PC u sedmici ( to ti je vise za Windows XP Mode ) ako si jos presao i na SP1, instaliraj Oracle VM VirtualBox i cepaj.
http://download.virtualbox.org...VirtualBox-4.1.2-73507-Win.exe Za one koji bi ipak satri izgled win 7 u win 8 Win+R ![]() HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer ![]() ![]() Restart ![]() [Ovu poruku je menjao zonic dana 16.09.2011. u 14:40 GMT+1] [ pribon @ 16.09.2011. 18:27 ] @
Juče sam instaliro Windows 8 od 64 bita veličine oko 4.9 GB. Instalacija prošla sasvim korektno i bez ikakvih problema. Jedini i za sada nepremostivi problem je neadekvatna rezolucija ekrana. Kod mene je monitor od 22" ( 1680x1050) a kod ovog OS je najveća rezolucija 1280x1024. Pokušo sam juče da instaliram staru grafučku ali mi je nastala prava uzbuna na računaru. Danas sam skinuo drugu verziju od 3.6 GB, takođe od 64 bita. Pomenuta rezolucija je 1280x1024. Pokušo sam da instaliram i nVidia i ATI grafičku ali ne ide. Kako rešiti pomenuti problem?
Za ostalo sam nekako ukapiro stvari. Malo sam imo problem dok sam skužio kako se računar gasi, restartuje i ostalo. Kod Facebooka ima dosta novina. Pokušo sam da pogledam video klipove ali nisam mogo da ih reprodukujem. Za sada toliko. [ zonic @ 16.09.2011. 23:27 ] @
Takodje instalacija 4.9 GB u virtualnoj daje mogucnost bar kod mene 1600X1200 bez problema prebaca rezoluciju a i reprodukuje video klipove , moguce da imas neki drugi problem ali to je vec druga tema. Da bih se lakse snaso i podesio na kratko sam u regedit prebacio na win 7 desktop pa cak i tu ima izmena ali sad sam lakse podesio windows i desktop pa se onda vratio na Metro izgled nigde nije zabagovao. Jeste mali problem to sa restartom i iskljucivanjem svaki put zaboravim gde se nalazi a i windows live logovanje me nervira sta im je to trebalo.
[ pribon @ 17.09.2011. 13:32 ] @
Nisam mogo da instaliram Microsoft Office Enterprice 2007 8 u stvari ja sam ga instalio ali ga nisam mogo koristiti) i bilo mi je preporučeno da ga deinstaliram-što sam i uradio. Osim toga, ponuđen mi je verzija MS Ofiice 2010. Imo sam još jedan problem, pokušo sam da instaliram antivirus AVG Edition 2012 od 64 bita. Sve je prošlo OK do skoro samog kraja. Tada mi je izbacilo neko upozorenje da postoji greška pri instalaciji. Instaliro sam Realtek, početnu javu od 64 bita, kodeke i sl. i nisam imo problema. A da, umalo da zaboravim, kod verzije OS od 4.9 GB rezolucija je najveća 1280x1024 ( bar kod mene). Dakle, ne koristim VM.
Upravo ću pokušati da instaliram kao dual boot Windows 8. Videću kako se ponaša. [ stefo.94 @ 17.09.2011. 18:35 ] @
Možda nije prava tema.. al'..
Nakon instalacije instalirao sam(preko device managment) samo drajvere za grafičku.. Kasnije mi se sa mojih drajvera prebacilo na neke Microsoft basic display drivers i display adapter je nestao iz device managmenta, tako da ne mogu vratiti stare drajvere... Da li neko zna rešenje, pošto sam čitao da se to dešavalo i na 7 i na XP (nestajanje iz device managmenta).. kako bih mogao vratiti u DM? Hvala! :) Sličan problem kao ovom ispod! Citat: pribon: Juče sam instaliro Windows 8 od 64 bita veličine oko 4.9 GB. Instalacija prošla sasvim korektno i bez ikakvih problema. Jedini i za sada nepremostivi problem je neadekvatna rezolucija ekrana. Kod mene je monitor od 22" ( 1680x1050) a kod ovog OS je najveća rezolucija 1280x1024. Pokušo sam juče da instaliram staru grafučku ali mi je nastala prava uzbuna na računaru. Danas sam skinuo drugu verziju od 3.6 GB, takođe od 64 bita. Pomenuta rezolucija je 1280x1024. Pokušo sam da instaliram i nVidia i ATI grafičku ali ne ide. Kako rešiti pomenuti problem? Za ostalo sam nekako ukapiro stvari. Malo sam imo problem dok sam skužio kako se računar gasi, restartuje i ostalo. Kod Facebooka ima dosta novina. Pokušo sam da pogledam video klipove ali nisam mogo da ih reprodukujem. Za sada toliko. [ pribon @ 17.09.2011. 20:27 ] @
Instaliro sam dual boot sa windows 7. Instalacija prošla OK. Kod izbora windows 7 računar izvrši restart i onda podiže windows 7. Kad je u pitanju werzija windows 8, OS sistem se podiže normalno. Kad se sistem podigne, moram da prvo pritisnem dugme Esc i unesem lozinku. Od ponuđenih stavki izaberem desktop. Sa mišem idem na Start ( donji levi ćoška) i pojavi mi se izbor: Settings,Devices,Share i Search.
Pod Search sam naišo na Apps i progrma Microsoft Expression Blend 5 ( mislim da je to nešto nalik Microsoft Office 2010). Da li neko zna kako se radi sa ovim programom? Takođe, interesuje me i program Visual Studio 11 Express. Ima li neko iskustva u vezi studia 11? Zahvaljujem na pomoći. [ zonic @ 17.09.2011. 23:18 ] @
Visual Studio 11 Express Developer Preview obuhvata niz template-ova koji olakšavaju i ubrzavaju razvoj Metro aplikacija koje obuhvataju korišćenje JavaScript, C #, VB ili C++ koda. Obezbeđena je podrška za HTML5 i CSS3, a takođe je poboljšan i rad sa grafikom u desktop ili web aplikacijama.
Sad ako si programer mozda i zaradis nesto od M$ na razvoju win 8. [ loginkiller @ 18.09.2011. 07:57 ] @
Svidja mi se sto se jako brzo bootuje i unos sifre preko slike :). Internet Explorer u metro NE PODRZAVA plugove, sto me jako iritira jer ne radi flash player...
http://www.wired.com/gadgetlab/2011/09/no-flash-windows-8-metro/ Sto se tice rezolucije meni je bila max 1024 x 768 sve dok nisam instalirao drajvere. Sad je ok rezolucija (1280 x 800). Ja gasim metro programe sa ALT + F4. [ Captain_Blubber @ 18.09.2011. 10:35 ] @
Moje lično mišljenje je da ovo UŽAS od Win8. Morali su da naprave mogućnost da se ovaj touchscreen GUI isključi za desktop korisnike sa klasičnim monitorima (možda i postoji takva opcija, ali nisam imao nerava da kopam po njemu). Ovako je preglednost 0, funkcionalnost 0. Uzgred, pošto sam Win8 instalirao na D, a Win7 mi je na C, nakon logovanja u Win7 aktivacija mi je upropaštena (poništena) tako da sam morao da vraćam image svog Win7.
[ bttp @ 18.09.2011. 16:02 ] @
Jel može ova Windows 8 da se instalira "regularno" na hard ili mora kao virtuelna mašina?
[ Goran Mijailovic @ 18.09.2011. 16:11 ] @
Moze.
[ pribon @ 18.09.2011. 18:25 ] @
Može regularno da se instalira. Osim toga, može da se instalira i kao dual boot - kod mene je trenutno takav slučaj. Za isključivanje ili restart računara ( desktop verzija) ideš na Start ( strelica miša mora biti u donjem levom uglu Start i pokazaće se sledeće opcije: Settings, Devices, Share i Search. Kilkni na Settings i pojaviće se na desnoj strani ( jednom delu) nekoliko opcija- odabeređ power ( shut down i restart). Ako se predomisliš, opet ideš na Start i pojaviće ti se slike sa izborom npr. desktop i nastavi dalje da radiš po starom.
Zahvaljujem na pojašnjenjima u vezi rada sa Visual studiom 11. [ zonic @ 18.09.2011. 18:34 ] @
I moze da radi od 12.03.2012. godine
[ Bili Piton @ 19.09.2011. 06:07 ] @
Počeo sam sa 98Me.Kada god se pojavio novi OS uvek je bilo nedoumica.Možda je tako i sada.Videćemo kada se pojavi finalna verzija.Meni lično ovo je sada malo zbrkano.Nedostaje mi onaj X za izlaz.
[ Bili Piton @ 19.09.2011. 11:30 ] @
@Zonic
Promenio sam vrednosti za start meni u regedit-u.Dođe mi okruženje kao u W7.Kao da nema nikakve razlike od W7. [ Bili Piton @ 19.09.2011. 11:33 ] @
Uspeo sam instalisati office 10,flash player,Adobe reader.....ali neke druge neće.
[ zonic @ 19.09.2011. 12:06 ] @
Citat: Bili Piton: @Zonic Promenio sam vrednosti za start meni u regedit-u.Dođe mi okruženje kao u W7.Kao da nema nikakve razlike od W7. Pa ti vrati na vrednost na 1 ako hoces Metro izgled , meni je tako lakse da izvrsim podesavanja mada i tu primecujm promene i control panelu i jos po nesto , videcemo kako ce sve to da ispadne bojim se da nije samo jedan veliki eksperiment , naravno trziste verovatno zahteva takav os namenjen tablet računarima i to je ukusan deo kolaca ostace valjda i nama desktop varjanta, nemam nameru da skidam masnocu od prasetine sa ekrana . Dobro je sto sam saznao da: Citat: kao šlag na tortu biće vam zatražen vaš Live ID (koji, recimo, koristite za logovanje u Live Messenger ili na Xbox Live). Ovaj korak je moguće zaobići i kreirati običnog oflajn korisnika kao i na dosadašnjim izdanjima Windowsa [Ovu poruku je menjao zonic dana 19.09.2011. u 13:25 GMT+1] [ pribon @ 19.09.2011. 16:25 ] @
Uspeo sam instalisati office 10,flash player,Adobe reader.....ali neke druge neće.
Ja nisam uspio instalirati Microsoft Office 2007. Kod Jave sam imao mali problem i moro sam da preko Contorl Panela da izvršim ispravke. Izvršio sam dopune baze za antivirus ( iako ga kod windows 8 nisam instaliro). Primetio sam da mi antivirus skenira i "G" particiju na kojoj sam instaliro Win 8. Osim toga, iz Win 8 mogu da gledam filmove i slušam muziku sa Win 7 ( instaliro sam oba OS) i to bez ikakvih problema. Instaliro sam Skype i radi bez ikakvih problema.Rad na Facebooku je mnogo praktičniji od klasičnog načina. Dosta sam ukapiro oko rada sa desktopom i sada sa IE. [ since1986BC @ 19.09.2011. 18:56 ] @
Metro UI Tweaker Tool
http://www.majorgeeks.com/Metro_UI_Tweaker_Tool_d7178.html Don’t have a Touch Screen for Windows 8? Windows Simulator To the Rescue (vazi samo za 64-bit verziju) http://windows8beta.com/2011/0...indows-simulator-to-the-rescue [ pribon @ 19.09.2011. 19:49 ] @
Alat za apdejt drajvera za: win XP, 7 i 8
http://hotfile.com/dl/13016741...6/DeviceDoctor_Bundle.exe.html [ yolja624 @ 19.09.2011. 20:31 ] @
Jedva sam presao na windows 7 - bukvalno natjeran, tako da spadam u tvrdokorne mrzitelje svega novog. ALI!!! Za 8micu imam samo jedno da kazem - PC je ponovo postao zabavan! Nova mladost!
Vjerujem da ce mnogi reci "sarenis" ali ovaj sarenis je meni sasvim pozitivan. Nisam preveliki ljubitelj MS-a ali ovo vidim kao prilican napredak, barem sto se tice GUI. Druge prednosti osmice naspram sedmice jos nisam uocio, ali sam siguran da ce se nesto pojaviti :) Da se vratim na Metro UI! Graficki veoma drugacije od vec smorenog GUI koji smo prisiljeni da gledamo vec dugi niz godina. Ovo je stvarno znacajna promjena, a prava vrijednost Metro UI ce se dobiti upotrebom touch screen-a. Dok to ne postane de facto standard na nasim stolovima, Metro nece biti bas neka velika prednost. Ali mi se cini da je i sad koncepcija sasvim OK. [ bigvlada @ 20.09.2011. 06:27 ] @
Zašto misliš da će touch screen biti standard na desktopu? Lakše se koristi?
[ Bash1711 @ 20.09.2011. 07:38 ] @
Pa touch screen i tableti su sad veoma popularni, i nesumnjivo je da je Metro namenjen njima. Mada mislim da cemo kasnije u toku instalacije imati izbor izmedju klasicnog desktopa i metro-a. :)
[ pribon @ 20.09.2011. 09:48 ] @
Pomoću alata sam uspešno rešio pitanje rezolucije na 1680x1050
http://hotfile.com/dl/13016741...6/DeviceDoctor_Bundle.exe.html Evo kako sada izgleda http://img192.imageshack.us/img192/2217/capturedgs.png Kako rešiti pitanje Flash Playera za Operu 11.51? Nikako mi ne uspeva. Uspio sam instalirati Flash Player za Operu, Skype, Microsoft Office 2010 i Readon TV Radio Player 7.4.00 http://img20.imageshack.us/img20/7959/captureecl.png [Ovu poruku je menjao pribon dana 20.09.2011. u 12:19 GMT+1] [ Bili Piton @ 20.09.2011. 14:07 ] @
Interesantno da nisam uspeo da montiram Microsoft Security Essential za W7 a za XP može.
[ zonic @ 20.09.2011. 17:12 ] @
Meni se Microsoft Security Essential instalirao bez problema da nisi skinuo pogresnu verziju 32bit a instalirao win 8 64 bit
![]() [ Boris B. @ 21.09.2011. 09:36 ] @
Jel uz novi Metro UI stiže i komplementarna krpica za brisanje ekrana i sredstvo za odmašćivanje? Ako ne onda ne kupujem...
[ Braonpas @ 21.09.2011. 13:35 ] @
Nije mi jasno sta Vam se odmah ne svidja. Metro je naravno uzet od WM7. Uzet jer ce Win8 biti i za Tablet PC-je, samim tim mora imati takav interfejs kao sto ima i Android na tabletima. Podrzavace ARM procesore i upravo gadjaju na Tablet PC. Operativni sistem ce raditi perfektno na laptopovima sa starijim operativnim sistemima jer Windows 8 i ne zahteva puno memorije. Stoni PC ce raditi na mis a Tableti na dodir. Sta jos treba da bi zadovoljio korisnike. Memoriju koju imamo bice mnogo za njega ali taj visak ce trebati za zahtevnije softvere Photoshop, 3D studio max... Jednim klikom na ikonu i prelazite u standardan interfejs nalik Windows 7. Ima podrsku za drajvere. Citam da neko kuka na Win7. Ja sam jedino imao Win98, Xp i Win7. Najbolji su za vremena za koje su pravljeni ostalo je promasaj. Masa ljudi hvali Android ali u sustini on je operativni sistem za mobilne telefone. Sad su u problemu sta ce sa Androidom i u kom pravcu ce dalje. Nisam prorok ne bavim se tim ali od Windows 8 sve ce ici DRUGIM tokom.
[ pribon @ 21.09.2011. 18:03 ] @
Problem instalacije Freemake Video Downloader
http://img849.imageshack.us/img849/2612/capturedri.png Znam da je za instalaciju pomenute aplikacije potreban NETFramework 4. Kod mene je instaliran NETFramework 4.5. Takođe, iam problem u vezi Jave Script. Izbacuje mi neku grešku. Neznam da nije problem što sam instaliro Javu 64 bita koja se kasnije apdejtuje kroz Windows update. Problem instalacije Zone Alarm Firewal, navodno nedostaje SP 1. http://img28.imageshack.us/img28/6964/captureeal.png [Ovu poruku je menjao pribon dana 21.09.2011. u 19:56 GMT+1] [ Bili Piton @ 21.09.2011. 19:12 ] @
@Zonic
Ne. [ Braonpas @ 22.09.2011. 08:51 ] @
Citat: pribon: Problem instalacije Freemake Video Downloader http://img849.imageshack.us/img849/2612/capturedri.png Znam da je za instalaciju pomenute aplikacije potreban NETFramework 4. Kod mene je instaliran NETFramework 4.5. Takođe, iam problem u vezi Jave Script. Izbacuje mi neku grešku. Neznam da nije problem što sam instaliro Javu 64 bita koja se kasnije apdejtuje kroz Windows update. Problem instalacije Zone Alarm Firewal, navodno nedostaje SP 1. http://img28.imageshack.us/img28/6964/captureeal.png [Ovu poruku je menjao pribon dana 21.09.2011. u 19:56 GMT+1] Ali jedno previdjate. Ovo je PREBETA verzija. Beta ima greske. Finalna ima greske. A ovo je sklepena da bi programeri radili svoje aplikacije.... Nemoj djabe da trosis vreme da sad nesto podesavas, instaliras... Video si Windows 8 sad se vrati na 7 i kraj. [ Djetvan @ 22.09.2011. 09:40 ] @
A ja ga nisam ni video jer skinuti iso fajl od 2,8 GB ne valja.
Md5sum kaže; not same! I ja sa čudim kako neki instaliraju i pokušavaju da ga osposobe za rad a naziv budućeg os-a počinje sa "Preview.....( samo za gledanje bre! ) [ pribon @ 22.09.2011. 16:32 ] @
Dosta stvari sam instaliro i radi veoma dobro.Nisam samo uspio instalirati Zone Alarm Firewal i AVG. Microsoftov Security Esential sam instaliro i radi sasvim dobro. Jedno 80% aplikacija radi sasvim korektno: slušanje muzike, gledanje filmova, obrada slika, download sa All download dok recimo Freemake video downloader nemogu da instaliram.
Interesuje me da li neko ima neko rešenje za pojedine probleme. Znam da je ovo probna verzija i da je zbog toga i besplatna. Zbog toga sam Win 8 instaliro pored Win 7. [ daksi990 @ 22.09.2011. 21:06 ] @
Instalirao sam ga preko Oracle VM VirtualBox malo me je zazalo dok nisam pronasao link kako treba da se instalira http://www.forumswindows8.com/.../windows-8-virtualbox-1456.htm Ali nisam nesto odusevljen izgled isti kao kod win7 a i mnogo su ga zakomplikovali sa ovim izgledom i precicama slicno kao kod ubuntu.Nadam se da ce ga do 2012 usavrsiti :) Vidim i po furumima dosta mrze i win 7 (i ja sam dok nisam uzeo nov komp) sada sam se naviko.
[ Emco @ 25.09.2011. 13:16 ] @
Zna li neko kako se ulazi u safe mod? Pritiskom na F8 se dobije nekakav meni, ali ja bih da pokrenem win u safe modu...
[ Djetvan @ 25.09.2011. 14:02 ] @
Start>Run>msconfig>BOOTINI>SafeMode(štiklirati)>OK>Restart
Izlaz iz Safe Mode isto tako i vratiti na normalno podešavanje tj. odštiklirati Safe Mode. [ Emco @ 01.10.2011. 20:02 ] @
Hvala, radi...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|