[ Leon12 @ 15.09.2011. 08:03 ] @
Pozdrav svima.

Imam problem vezan za jedan film sto pokusavam uraditi u adobe premier-u. Film je skoro završen, ostala je jos jedna sitnica koju trebam da ispravim. Naime, rezolucija, tj. velicina klipova ubacenih u film je na skoro svim dijelovima ista i po horizontali i po vertikali. Problem jeste zato sto je na skoro svim. Znaci, imam 3 dijela na kojima, kad se eksportuje film, velicina videa je po vertikali veca od ostatka. Pokusam skalirati, ali onda mi se smanji i po horizontali. Ono sto ja zelim je, da odsijecem klip po vertikali za taj dio sto je visak. Međutim, ne znam kako. Znam odsjeci film u smislu da ga razdvojim na dva dijela u vremenskoj traci, ali nije to problem. Ne znam kako drugacije objasnit. Ako je neko shvatio problem, i ako zna rijesenje, bicu mu puno zahvalan ako pomogne.
[ deks007 @ 15.09.2011. 12:43 ] @
Nisam ekspert za Premier ali ako ima opcija za proporcionalno smanjenje treba da je iskljucis ali onda ce ti slika izgledati mozda malo zdepasta ali ... Pozdrav !
[ Djordjevlasotince @ 15.09.2011. 17:49 ] @
Probaj efekat LINEAR WIPE... Mislim da se tako zove.
Ja sam razumeo da ti to treba...

PozZ
[ Igy81 @ 18.09.2011. 14:23 ] @
Ovo sto je deks007 rekao...

u Effects Controls / Motion / Scale iskljuci opciju Uniform Scale i onda mozes Scalirati odvojeno visinu i sirinu. Naravno deformisat ces sliku (npr. Ljudi ce biti spljosteni i sl.).

Opet mozda ti je problem i Aspect ratio videa, ako ga premiere ne prepoznaje kako treba (ne znam koji je format u pitanju, neki MPEG formati znaju biti zbrka), onda u Project prozoru desnim klikom na odgovarajuci video odaberi opciju Interpret Footage i odaberi odgovarajuce postavke.

Pozdrav!