[ dalek @ 16.09.2011. 12:00 ] @
| Potrebno mi je da napravim boot DVD za masinu koja ima dve particije i instaliran XP. Probao sam sve moguce sa Norton Ghost ali ne uspevam da napravim boot DVD. Znaci, DVD koji ubacim u cist racunar terba da bootuje i vrati na disk dve particije sa vec instaliranim opertivnim sistemom i programima.
Da dodam, imao sam takav DVD napravljen sa nekom verzijom Norton Ghosta mislim da je v11, koji sadrzi samo jedan fajl sa ekstenzijom .gho i radi bez problema, sad mi treba da ja napravim to isto, ali kako? |
[ elektrostudio @ 17.09.2011. 10:00 ] @
Kada upita za boot disk, ubaci mu taj stari DVD da pokupi boot i zaglavlje
[ dalek @ 18.09.2011. 19:26 ] @
I sta onda dalje? Meni je potrebno da na jednom dvd-u bude sve.
[ elektrostudio @ 19.09.2011. 20:26 ] @
Samo prati proceduru - obelezis koji drive i kad pita za boot daj mu DVD stari, a posle ce sam nastaviti s tim sto onda treba ubaciti prazan DVD da obavi transfer
[ dalek @ 19.09.2011. 20:44 ] @
Cek znaci kad hocu da pravim kopiju celog diska, odnosno dve particije moram na neki treci disk to da uradim. Ja onda izaberem da hocu na DVD rezac, i on me onda pita za boot disk, ja ubacim stari i onda njega izbacim i ubacim prazan DVD? Jel tako? A ako nemam boot disk, odnosno stari?
[ elektrostudio @ 20.09.2011. 19:59 ] @
Naravno da mora biti neki disk/particija koja nije predvidjena za backup, proceduru si shvatio, a ako nemas stari boot DVD napravi kopiranjem sa hirens-a
[ dalek @ 04.10.2011. 12:47 ] @
ali kad u neru hocu da napravim boot dvd za boot disk jedino daje flopy disk tako da ne mogu boot sekvencu da povucem sa starog dvd.
Cak i kad sam uspeo da extrakujem boot sa starog ghosta, i ako iskoristim taj fajl kao boot za nero nece da butuje sa njega.
[Ovu poruku je menjao dalek dana 04.10.2011. u 21:17 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.