[ klaric75 @ 16.09.2011. 16:35 ] @
Pitanje je:
(prvo mali uvod)
27.12.2010. godine sam uzeo IPTV (trajala je akcija u kojoj su rekli da dobijamo IPTV besplatno godinu dana, ali smo u obavezi da koristimo Telekom-ov ADSL 2 godine-inače smo korisnici ADSL-a već 4 godine).
Uzgred, još jedan STB uređaj za dečiju sobu plaćamo 300 i neki dinar više.
Znači, traje nam UGOVORNA obaveza, ALI BIH PO SVAKU CENU , ZBOG DIZANJA CENA FIKSNOG TELEFONA, z a u v e k odjavio fiksni telefon, ADSL, IPTV....
Pitanje je:::::: Kako to uraditi ako ste pod ugovornom obavezom?????
Neću da trpim više da mi neko nešto "poklanja" a zatim "klepa po ušima".
Ovo je sramota......nikoga ne zovemo van mesta stanovanja, i to zovemo retko, retko kada, a račun je....mislim....mobilni mi je jeftiniji!!!!!
Stoga bih SVE odjavio ali kako??
Ima li neko neku CAKU ili ...???
[ ChanMaster @ 16.09.2011. 17:53 ] @
Ako ti je problem samo kod telefona, iscupaj ga iz zida jednostavno i nemoj ga koristiti.

Ugovor mozes prekinuti samo ako promene usove ugovora ili ne dobijas ono sto je upisano ugovorom...
[ klaric75 @ 16.09.2011. 18:59 ] @
Ma lako je njega počupati iz zida , ali pretplata i dalje ostaje!!!!
Treba mi nešto efikasno, tipa:
Umro sam, odselio na Arktik, ...(šala) ali tako...
Neću da trpim više U S L O V LJ A V ANJ A
[ m257 @ 16.09.2011. 19:15 ] @
Ugovor je ugovor i tu, na žalost, nema šta više da se kaže. Kada si ga potpisao pristao si na pravila igre i tu ti niko ne može pomoći dokle god je isti validan i dok su uslovi iz njega ispunjeni. Prouči lepo ugovor, ako u njemu primetiš nešto na šta bi mogao da se izvučeš da ga raskineš iskoristi to (obično postoji klauzula gde ugovor raskidaš uz određenu nadoknadu), u suprotnom nema ti druge nego da ga poštuješ!

A sledeći put pamet u glavu i dobro pročitaj i razmisli kad nešto potpisuješ jer ti tu niko osim tebe nije kriv! Nema besplatnog ručka!

P.S.
Ne bih sad da ti solim pamet ali odmah si mogao da provališ: 2 godine ugovorna obaveza a IPTV besplatan godinu dana! Zaključak = kad istekne ta prva godina počeće da te deru za IPTV (osim ako ga ne odjaviš, ali šta ti je onda značila i ta prva godina?) a u svakom slučaju će nastaviti da te deru za ADSL cele dve godine! Opet kažem, nije tu Telekom toliko kriv koliko se ljudi pomame na nešto što je "besplatno" (namerno pod navodnicima) i bez razmišljanja i čitanja potpišu ugovor a posle je Đavo kriv...
[ calexx @ 16.09.2011. 20:23 ] @
Neko je pominjao da sada zakon dozvoljava prekide ugovora ako je to nešto poskupelo. Ne znam koliko je to tačno, možda postoji u ugovoru deo gde se ograđuju ... to ti je jedini način da raskineš osim ako nećeš da im platiš sve pretplate do kraja trajanja ugovora i onda će sigurno da pristanu.
Nema tu šta da se traži, ako u ugovoru ne piše da će cena da bude nepromenjena dok traje, ako ionako sve poskupljuje ... trebalo je da razmisliš pre potpisivanja.
SBB ima slične varijante pa su naplaćivali penale a sada, koliko sam mogao da čujem, ako neko hoće da prekine onda mu obračunaju koliko bi koštala ta usluga da nije popusta zbog ugovora i onda se to plati.
[ m257 @ 16.09.2011. 20:41 ] @
Novi Zakon o zaštiti potrošača je uneo brojne promene ali on je ugovor potpisao 27.12.2010. tj. 4 dana pre nego što je taj zakon stupio na snagu (01.01.11.) tako da se on na njega ne odnosi. Kažem, jedino da prouči dobro svoj ugovor pa da tu nađe neku rupu, mada čisto sumnjam da je ima... Najbolje je uvek kad se pazi pre potpisivanja!
[ qazqaz @ 18.11.2011. 20:43 ] @
Koliko košta odjava linije kod telekoma(bez ugovorne obaveze)?

60€ godišnje nizašta je mnogo.
[ misaj @ 18.11.2011. 22:11 ] @
Odjava linije ne košta ništa...Jednostavno gubiš broj i to je to...Ukoliko želiš ponovo da ga uvedeš koštaće te oko 6000 din ako se ne varam!