[ Miroslav Jeftić @ 21.09.2011. 21:25 ] @
IP adrese si dodao serveru, a ne korisnicima, tj. ne možeš ih dodati korisnicima.
[ Chojba @ 21.09.2011. 21:34 ] @
Pa ovaj deo za dodavanje staticke IP je vezan za usera, podesavanje sam izvrsio u user properties. E sad mozda sam ja pogresno shvatio sta to znaci. Inace, da li je moguce uopste da razliciti useri koriste razlicite IP adrese ? Npr deljenjem servera ili tako nesto... Eventualno koriscenjem neke aplikacije koja bi to radila umesto windowsa ?
Ne razumem poentu razlicitih IP adresa ako ne mogu da uradim nesto slicno onome sto mi treba. :D
Hvala na odgovoru.
[ valjan @ 22.09.2011. 01:03 ] @
Trebao si samo da otovriš Help na toj opciji, pa bi video čemu služi:
Citat:
IP addresses lists additional Internet Protocol version 4 (IPv4) addresses that can be assigned to this network connection. There is no limit to the number of IP addresses that can be configured. This setting is useful if this computer connects to a single physical network but requires advanced IP addressing because of either of the following reasons:
A single logical IP network is in use and this computer needs to use more than one IP address to communicate on that network.
Multiple logical IP networks are in use and this computer needs a different IP address to communicate with each of the different logical IP networks.
[ Miroslav Jeftić @ 22.09.2011. 01:07 ] @
Citat:
valjan: Trebao si samo da otovriš Help na toj opciji, pa bi video čemu služi:
Mislim da je podešavao adrese takođe i na Dial-in kartici user properties-a, samo što se više ne sećam šta tačno ta opcija radi, a nemam Win 2008 ispred sebe

[ valjan @ 22.09.2011. 08:51 ] @
Pa ako je Dial-in opcija u pitanju, to znaci da ce racunar tog korisnika, kada se poveze na server (npr. preko VPN-a) dobiti virtuelni IP na svojoj masini, odnosno pristupace ostatku mreze sa tog IP-ja. U "spoljnom svetu" ce i dalje imati svoj javni IP sa kojim je na Internetu i sa kojeg se konektovao na VPN, a interno ce imati bas tu IP adresu koja je podesena na dial-in kartici...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.