[ _ikac @ 23.09.2011. 15:12 ] @
E ovako radim igrcu Football Manager. Korisnik nema klubove kao sto su u stvarnom zivotu tipa Juventus, Inter itd... Pri samoj registraciji on kreira klub pod nekim svojim imenom i dobija random igrace nephodne za sam pocetak... Imam klase koje mi kreiraju igrace, klubove, Scout-ove itd. Tipa klasa Player ima svoje atribute koji su potrebni svakom igracu(Skok, Sut, Dribling, Pass, Pozicija) i metode koje kontrolisu atributima u izgradnji novog objekta... Isto tako i za ostale klase. Sve rezultate cuvam u bazi, svaki novokreirani klub belezi se u bazi na serveru i sva ostala desavanja, pobede, transferi, ponude itd... Igrica jos uvek nema dizajn jos uvek se radi sama SRZ i funkcionalnost, imam jedau simple tabelu na kojoj testiram kod... Najvise sta mene buni u ovome kako da dodjem do pobede kada zaigraju 2 tima jedan protiv drugog... Kako ja da odredim koji ce to klub biti pobednik? Primer mojKlub1 VS mojKlub2 Dali ja pre pocetka meca uzmem ukuponu vrednost svih igraca (atributa, sposobnosti) i sve to saberem u 1 broj i uporedim sa drugim timom i ko ima veci broj sposobnosti po igracima taj pobedjuje??? Primer: ----------------------------------------------- igrac iz Kluba 1 ---Udarac Glavom = 18 ---Dribling = 15 ---Pas = 13 ---Napad = 18 ----------------------------------------------- igrac iz Kluba 2 ---Udarac Glavom = 13 ---Dribling = 11 ---Pas = 10 ---Napad = 12 Sada sabiram vrednost svakog igraca i koji ima npr veci broj on pobedjuje.... Neznam dali se to tim putem radi ili ima bolje resenje.... Dali imate neku ideju sto se ovoga tice?? |