[ Pali zari @ 24.09.2011. 14:27 ] @
Imam da kucam veliki broj sluzbenih beleski gde se ponavljaju neki podaci.Unosi se po 2-3 puta ime obveznika,broj resenja, datum resenja itd. Da li postoji da se preko makroa nekako naprave polja u koja kada se unesu neki podaci , ti podaci se samo preslikaju u drugo polje.U excel-u bi ovo moglo da se uradi bez makroa i lakse bi islo, ali moram da radim preko word-a.
Ne znam da li sam bio jasan u objasnjenju.
[ Ivek33 @ 26.09.2011. 20:30 ] @
Citat:
Pali zari: Imam da kucam veliki broj sluzbenih beleski gde se ponavljaju neki podaci.Unosi se po 2-3 puta ime obveznika,broj resenja, datum resenja itd.
Nisi se baš izjasnio do kraja (nije valjda forms u pitanju). Ako manualno imaš dosta pisanja teksta i želiš neku automatizaciju određenih pojmova u tekstu tada koristi AutoCorrect i AutoText opcije.
Odrediš neke kratice za svaki pojam i dovoljno je da upišeš taj pojam automatski će ti se upisati određena riječ ili rečenica za kraticu koju si kreirao. Nadam se da si mislio na to
[ Matorac @ 28.11.2011. 10:14 ] @
Pogledaj ovo: http://www.elitesecurity.org/p1944391 mrzi me da prepisujem.
[ 3okc @ 28.11.2011. 13:43 ] @
Mislim da se ovde ne radi o problemu za AutoCorrect. On je dobar za slučajeve koje i @Ivek33 pominje, kada skraćuješ put do čestih naziva, kao što su imena firmi i tsl.

Problem koji @Pali zari pominje je nešto drugačiji jer kadgod ima posla sa nekom "firmom", u paketu sa njenim nazivom dolaze i razni drugi podaci kao npr broj računa, datum, adresa.. Ovo je mnogo složeniji zadatak i AutoCorrect ne može da se nosi sa njim -tj nije za to ni zamišljen.

Alat u Wordu koji ti može pomoći namenjen je za masovnu/cirkularnu poštu (kao i za štampanje adresnica), a zove se Mail Merge (objedinjavanje pošte).

Trebaće ti pripremljena tabela sa svim podacima koje koristiš i, jednom kada je definišeš, posle po dokumentu samo rasporediš polja.
Preporučio bih ti da pogledaš neki video tutorijal.
[ mulaz @ 28.11.2011. 13:49 ] @
Ja mislim da on ima formular gde mora na dve lokacije da ukuca isti podatak, i on bi, da taj podatak ukuca samo jednom, a da se u drugu lokaciju prenese podatak sa prve (nesto poput =A1 u excellu, ako je prva lokacija na A1).