[ pentium4 @ 25.09.2011. 13:04 ] @
imam sljedeću konfiguraciju i situaciju: u pitanju je objekat gdje su postvaljeni vanjski i unutarnji zvučnici i mikrofon.eh sad,vani mi je potrebno da se čuje glasnije,dok unutra nešto tiše,jer je objekat odprilike 10x8m.to sve ide preko TOA pojačala,a i zvučnici su također TOA.na pojačalu je priključen mikrofon koji tu igra glavnu ulogu,jer je on input glasa,a glasnoća se reguliše preko master volumea na pojačalo,tako da mi nije isto pojačanje unutra i vani.jer unutra kad je pojačano pribižno maksimumu,to je previše,a vani ta glasnoća odgovara... eh sad,na tim unutarnjim zvučnicim postoji podešavanje kao sa slike ove stranice(jer to i jesu ti zvučnici) http://www.toaelectronics.com/manuals/bs-1030_im.pdf na pojačalu se kabal koji spaja zvučnike piše 100V,pa me između ostalog zanima da li bi ja smio okrenuti na zvučniku na 70V line vol+neki W input ili zbog toga mora biti na zvučniku 100V+neki Watt input?i na koliko bi bilo najbolje podesiti s obzirom na te dimenzije objekta.... i da napomenem da iz pojačala ide jedan kabal ali se na taj kabal spajaju takva 2 zvučnika? kako da podesim? |