[ sinisa1982 @ 25.09.2011. 19:25 ] @
sudopere
-------------------Svaki treci----------Svaki peti
----- 5----------------5--------------------5
------2----------------3-------------------5
------3----------------5-------------------5
------6----------------1
------5----------------5
------4----------------5
------1----------------8
------2----------------8
------5----------------52
------3----------------I tako dalje znaci ima neku svoju frekvenciju treba mi izvuci svaki treci podatak, jeli postoji neko
-----------------------resenje da se ovo automatizuje ? I da potrebno je da zadrzim ovako prekide sa naslovima
------5----------------
------8----------------
Klizni orman

------66---------------
------8----------------
------4----------------
------52---------------
------2----------------

Ove prazne crtice sam stavio kao prezna polja nije htelo da mi fajl okaci.... Ove vrednosti savko treci vako peti mogu rucno da gledam i da ubacim , ali jeli moze neko da se automatizjuje
[ FOX028 @ 26.09.2011. 17:56 ] @
evo napravio sam ti neko resenje, mozda se neko nadje sa nekim elegantnijim resenjem ali ovo ce posluziti za neko vreme, nadam se da je to to.
[ Ivek33 @ 26.09.2011. 22:40 ] @
Evo još jedan primjer.
Uoči skrivene stupce (Hide Column) jer su oni među rezultat.
Mislim da se može i elegantnije riješiti, ali je problem što se među podacima u stupcu nalazi i naziv grupe podataka pa remeti izračun.
ARRAY formule u stupcu D i G završavaš sa Ctrl+Shift+Enter

Formula u stupcu "B"
Code:
=MOD(ROW(A1);2)

vraća rezultat broj 1 za svaki drugi red a formula u stupcu "C"
Code:
=IF(B2=1;A2;"")

vraća broj iz stupca "A" vezano za ćeliju iz stupca "B".

Array formula u stupcu "D" automatski grupira sve rezultate iz stupca "C"
Code:
=IF(ROW()-ROW($D$2:$D$13)+1>ROWS($C$2:$C$13)-COUNTBLANK($C$2:$C$13);"";INDIRECT(ADDRESS(SMALL((IF($C$2:$C$13<>"";ROW($C$2:$C$13);ROW()+ROWS($C$2:$C$13)));ROW()-ROW($D$2:$D$13)+1);COLUMN($C$2:$C$13);4)))
Ovdje namjerno nisam imenovao podatke ( Define Name ) da bi uočio raspone podataka koje sam koristio, ovu formulu (sa imenovanim podacima) možeš pogledati na linku Eliminating Blank Cells From Lists koji je kolega @3okc već spominjao na forumu. Vidi attach
[ sinisa1982 @ 30.09.2011. 22:29 ] @
Pomoglo je, hvala puno :).