[ gomez @ 19.02.2004. 01:30 ] @
Imam veoma čudan problem...
Naime imam domenu www.rasta.com, ali kada sve sredim i podesim otvara mi samo rasta.com ali ne i www.rasta.com Zašto?
[ neetzach @ 19.02.2004. 09:30 ] @
Citat:
gomez:
Imam veoma čudan problem...
Naime imam domenu www.rasta.com, ali kada sve sredim i podesim otvara mi samo rasta.com ali ne i www.rasta.com Zašto?

Kad vec nisi dao zonu onda daj malo pasulja da u njega gledamo i gatamo. Mozda i neku zrtvu da odobrovoljimo Bogove :)

Salu na strnu, ne mozes ocekivati da neko zna sta ne valja sa tvojom zonom kad i ne zna kako si je podesio.
[ caiser @ 19.02.2004. 09:36 ] @
Mozda ti Apache nije dobro podesen. Pogledaj da li imas ServerAlias za www.rasta.com. Mada meni radi i jedno i drugo tako da ne vidim gde ti vidis problem. :)
[ gomez @ 19.02.2004. 10:53 ] @
Žrtvovao sam sam sebe sinoć do 5 ujutro... Sredio sam problem - početnićka greška u bazi... Hvala svima na odgovorima.
[ gomez @ 19.02.2004. 11:10 ] @
Još nešto... Naima kada napravim poddomenu linux.rasta.com baca me opet na www.rasta.com (otvara mi tu stranicu). Virtual Host izgleda ovako:

<VirtualHost linux.rasta.com>
ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot /home/rasta/public_html
ServerName linux.rasta.com
# ErrorLog logs/dummy-host.example.com-error_log
# CustomLog logs/dummy-host.example.com-access_log common
</VirtualHost>

[ alex @ 19.02.2004. 11:28 ] @
Citat:
gomez:
DocumentRoot /home/rasta/public_html

A da nije ovo problem? Pretpostavljam da bi linux.rasta.com trebalo da ima drugaciji DocumentRoot od www.rasta.com?

[ gomez @ 21.02.2004. 01:30 ] @
Nije tu problem...
Vidis u httpd.conf sam naveo da mi je DocumentRoot za www.rasta.com u /srv/www/htdocs/public_html. A za linux.rasta.com hocu da je Document Root u /home/rasta/public_html... Isti mi se problem ponavlja kada umjesto rasta korisnika stavim bilo kojeg drugog...
Dakle kada napravim VirtualHost koji sam naveo u svojoj zadnjoj poruci onda mi samo cita njegov index kada ukucam www.rasta.com ili linux.rasta.com...
Inace koristim default host za www.rasta.com pa u httpd.conf stoji sljedece:
ServerRoot "/srv/www"
ServerName www.rasta.com
DocumentRoot "/srv/www/htdocs/public_html"
#
# This should be changed to whatever you set DocumentRoot to.
#
<Directory "/srv/www/htdocs/public_html">
Pliz help oko pravljenja ovog virtualnog hosta za ovu poddomenu...