[ stankeee @ 28.09.2011. 19:49 ] @
| Ploca kao u naslovu MS 7143ver2 pri startovanju sistema se zadrzi par minuta na ekranu sa logom ploce INTEL ... i onda skenira harver - naravno vidi sve komponente ali izbacuje gresku za tastaturu . Svo vreme lampice na tastaturi blinkaju. Tastatura je ispravna i ide na ps2. Probao sam reset cmosa ali je ostalo nepromenjeno stanje. Neka vrsta pomoci ...unapred hvala. |
[ Miroslav Cvejić @ 28.09.2011. 22:04 ] @
Pogledaj da nisu iglice na konektoru krive?
[ stankeee @ 28.09.2011. 23:09 ] @
Na zalost nisu krive - prikljucak je u redu a tastatura radi na drugom racunaru
[ daksi990 @ 28.09.2011. 23:29 ] @
A da li mozes da koristis tastaturu u bios-u? Proveri sa drugim napajanjem mozda je i to ili neki problem sa bios-om
[ stankeee @ 30.09.2011. 01:04 ] @
Ne mogu ni da udjem u bios jer ne radi tastatura . Nego izgleda da crko ulaz za tastaturu. Kupio sam adapter USB na PS/2 tastatura i mis i sada mi radi .Ali crklo mi je napajanje .Od tolikog drndanja nekako je jedan od muleksa udario na masu i sad ne radi napajanje.
[ plus_minus @ 30.09.2011. 01:21 ] @
Citat:
stankeee: Ne mogu ni da udjem u bios jer ne radi tastatura . Nego izgleda da crko ulaz za tastaturu. Kupio sam adapter USB na PS/2 tastatura i mis i sada mi radi .Ali crklo mi je napajanje .Od tolikog
drndanja nekako je jedan od muleksa udario na masu i sad ne radi napajanje.
Šta si ti tom kompjuteru radio, čoveče? Skakao po njemu?

Nisi dobro priključio napajanje? Nisi dobro prikačio konekor? Ako je muerto, onda lepo ti to u servis da ga tamo pregledaju, ne da ga drndaju.
[ daksi990 @ 30.09.2011. 01:40 ] @
Ma jaka stvar :) moj stari racunar je prilikom udesa izleteo kroz zadnja vrata pa i dalje radi :) Ja sam imao problem sa USB tastaturom.U Bios-u je radila normalno dok pod win XP morao sam da menjam iz jednog u drugi ulaz dok ne proradi a pod Linux-som je normalno radila.
[ stankeee @ 30.09.2011. 01:51 ] @
Jednostavno jedan snop kablova iz napajanja je pao i muleks je udario o ivicu limarije kucista i to je to ...
[ gilopile @ 30.09.2011. 07:37 ] @
Citat:
stankeee: Jednostavno jedan snop kablova iz napajanja je pao i muleks je udario o ivicu limarije kucista i to je to ...
Ne bi trebalo da je od tog crklo napajanje, jer bi odradila zastita od kratkog spoja i samo bi se ugasilo i pri vadjenju kabla iz struje i ponovnog vracanja bi opet normalno radilo. Trebalo bi to malo bolje ispitati sta je i zasto crklo.
[ Binary Mind @ 30.09.2011. 13:49 ] @
Pitanje je koje je napajanje imao. Neka genericka, jeftina, kung fu napajanja nemaju zastitu od kratkog spoja... Zapravo nemaju nikakvu zastitu.

[ stankeee @ 01.10.2011. 02:39 ] @
Posle pauze od par sati napajanje je proradilo.Sve OK
[ gilopile @ 03.10.2011. 02:16 ] @
@Binary Mind:
Ne zezaj, svako napjajanje od AT-a iz `90 do ATX-a najnovijih varijanti i variacija ima zastitu od kartkog spoja, to je nekakav standard i tu nema zaje***cije.;) Ned`o Bog da nema, bilo bi pozara...
[ daksi990 @ 03.10.2011. 15:38 ] @
Ne znam koliko su ta napajanja sigurna meni se sa jednim napajanjem desilo upravo ovo
http://www.power-supply-servic...er%20supply%20blown%20fuse.jpg
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.