|
[ miki987 @ 28.09.2011. 23:53 ] @
| radim u vb-u ne bas profi i uglavnom za teze stvari konsultujem nekog,ali dogodi se nekad i vama da totalno zablokirate pa ni google ne pomaze
naime, kako u access-u ako npr. imam 2 textbox-a uradim sledece (kao sto se ovo radi u vb-u)
Code: Sub Command1_Click ()
text1.text = text2.text
end sub
kriticari nek komentarisu, ja access znam i koristim ga samoza smestaj podataka |
[ banem @ 29.09.2011. 00:09 ] @
To .Text ti ne treba.
[ miki987 @ 29.09.2011. 00:38 ] @
reseno :D
[ miki987 @ 30.09.2011. 17:12 ] @
medjutim postoji problem koji ne mogu da resim, nesto verovatno u vezi makroa, iako na srpskom access stvarno ne razumem

[ miki987 @ 02.10.2011. 15:45 ] @
e ljudi stvarno mi treba pomoc oko ovog, proverio sam reference sve je u redu i fukcionise, jedino kad uklonim sav materijal sa forme koji imam (comboe,textbox-ve i t.d.) profunkcionise!!!
[ banem @ 02.10.2011. 16:07 ] @
Prebaci sve u novu bazu.
[ miki987 @ 02.10.2011. 16:54 ] @
ista stvar sad jos i na svim poljima imam #Name?
[ banem @ 02.10.2011. 18:27 ] @
Ja sam mislio da prebaciš SVE a ne samo formu. :)
Onda traži dalje ako se isto ponaša - izbaci (ako ima) šđžčć iz naziva polja tabele, naziva objekata (drži se mađarske notacije), razmake, izbaci ActiveX kontrole ako ih ima, u VBA uradi decompile pa ponovo compile...
[ miki987 @ 03.10.2011. 01:08 ] @
ma ni da cuje, a lepo je radilo na 2003
saljem ti bazu zbog osetljivosti podataka pass na pvt
[ banem @ 03.10.2011. 01:41 ] @
Nisi uradio šta sam ti rekao, prvo skloni šđžčć iz naziva polja tabele. Onda će raditi.
Takođe iz naziva forme.
Zaboravi na dijakritike, razmake i specijalne karaktere kod dizajna.
[ miki987 @ 03.10.2011. 18:44 ] @
iizmenio nazive forma,report,tabela,onde gde imam dva ili vise sloga spojio ih sa _ , izmenio iste u vb codu, promenio sve tekstove gde je koriscena srpska latinica i opet isto !!!!!! prebacio u 2007 i u 2003, jedino sto mi je sumnjivo sto mi kod 2007 nekoliko baza skladisti pod Unrelated Objects ???
[ banem @ 03.10.2011. 19:45 ] @
Još uvek ima tabela sa našim slovima - ispravi to.
Drugo, ne shvatam šta znači da u nekoliko baza imate "Unrelated Objects"? Gde to?
[Ovu poruku je menjao banem dana 03.10.2011. u 23:28 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao banem dana 03.10.2011. u 23:29 GMT+1]
[ banem @ 03.10.2011. 19:53 ] @
Ni meni nije jasno zašto Access 2007/2010 ne trpe dijakritike u nazivima polja tabele.
Imam jednu veću bazu što radi u više prekršajnih sudova. Jednom prilikom su me zvali da mi kažu od kad su instalirali 2007 ne radi više. Onda ja odem tamo i gledam barem dva sata i ništa ne nađem. Ne pomaže update, SP, nova baza, decompile, compile... ništa!
Ostavimo tako, dođem kući i ne znam šta mi bi :) rekoh hajde da pregledam polja i nazive da nije slučajno tamo greška. Bio sam 100% ubeđen da nije jer nikad ne pišem šđžčć u nazivu objekta. Baš nikad. I u jednom polju, jedne tabele pronađem jedno "ć". Promenim u "c" i sve proradilo kao i pre...
Tako da, mojih nekoliko sati mučenja ti dođe ovde kao besplatan savet. Imam piće kad se vidimo. ;)
[ miki987 @ 03.10.2011. 21:12 ] @
ja kao admin u drzavnoj ustanovi gde imam jedan i jedini zadatak da pruzim tehnicku podrsku, odrzavam it ifrastrukturu, mrezu nemam nadleznosti nad ovim stvarima niti cu da se bakcem sa tim, nemate predstavu koliko primitivno ti ljudi rade, snalaze se svako na svoj nacin, a programe-baze u access-u na osnovu kojeg salju opomene i vode evidenciju je opsti haos, radjeno je i nadogradjivano kako je koliko umeo i znao da je meni prakticnije uradim novu nego li koristim postojecu, sto je najbitnije vizuelno i funskcionalno bih pre radio u vb-u nego li u ovome ali kad bi imao ko da plati ili nagradi taj trud ali posto znate i sami kako to u drzavi srbiji funkcionise naravno da nema nista od toga. Ovde sam pokusao naci neko resenje, pre nedelju dana dobili smo licensirane softvere Office 2007 i po nalogu ovih sa vrha zahtevali su obuku kadra i instalaciju 2007. Ja sugerisao da ce ljudima napraviti pometnju, da jedva funkcionisu i sa 2003 i da je trebalo vremena da shvate i ovo a tek 2007 ali njih ne zanima...pola uprave ne radi, ljudi su ocajni a ja sam pcelica maja pa jos i baze da im sredjujem. Ocito je da 2007 ne prihvata srpsku latinicu i da je to problem
"Unrelated Objects" se pojavi kad iz ove baze iskopiras sve i prebacis u novu nazu ali 2007 sa ekstenzijom accdb ili kako vec
banem pvt
[Ovu poruku je menjao miki987 dana 03.10.2011. u 22:37 GMT+1]
[ banem @ 03.10.2011. 22:44 ] @
Aha to, Unrelated mogu biti objekti koji na neki način nisu potrebni, suvišni su, mada to nisam viđao.
Malo me podsećaš na sebe, ali iz 1994. godine. Tada sam se zaposlio u Livnici Kikinda i stigao je za ceo jedan pogon prvi računar. 486/100 MHz sa 4 MB memorije. U drugim OUR-ima je bilo dosta 386-ica i 286-ica. Čudo tehnike. Znali su da treba, da je ideja dobra, ali nije bilo ko da radi na njemu. Onda sam ja uzeo da se bakćem s njim (znali su da imam iskustva sa "tim kompjuterima" jer sam se bakćao sa Galaksijom i Spectrumom) i - eto - prvi put seo za PC.
Onda kreni, pa uči sam kako znaš i umeš, a to se svelo na probaj ovo, probaj ono i otkrivaj šta sve čemu služi. Nije bilo knjiga, Interneta, obuke, bilo je malo onih koji znaju nešto, a takvi ljubomorno čuvaju znanje. Uglavnom, sve sam. Čak i jezik, učio sam u školi nemački 9 godina, a nijedan čas engleskog. Danas tečno pričam engleski, takođe sam sam naučio.
Posle par meseci prebacio sam papirnu evidenciju kvarova glavne mašine i obim proizvodnje u Excel. Umesto da čekaju četvrtak da saznaju rezultate za prethodnu nedelju, da to neko peške obračuna, direktor je išao na kolegijum u ponedeljak ujutru sa rezultatima. Bilo je potencijala da tu podignemo proizvodnju, imao sam ideja... ali tada je već sve išlo nizbrdo. Lili smo malo više za vojsku, a to je bilo plaćeno ko zna kako, verovatno nikako. Tokom sankcija glavni proizvod tog pogona, liveni fitinzi, su bili pakovani u kutije na kojima je pisalo "Made in Italy" pa išlo preko Italije uz paprene provizije. Tako od firme sa 5500 zaposlenih i dnevnim obrtom od milion dolara ostade "nešto". To "nešto" je mnogo kasnije kupio Cimos koji i danas radi, a od Livnice Kikinda, čuvene u celom svetu - jer su neke stvari mogli da reše samo ovde i nigde više(!), ostane legenda.
Kasnije sam otišao u distribuciju gasa, pa tamo krenuo od nule - svu papirnu evidenciju da prebacim u elektronski format, a evidencija... užas živi. Važno je bilo da stiže lova, da ide čitanje i računi, a održavanje mreže ko šiša, još se nije ništa kvarilo toliko. Još "taj program", kome to treba? Gurali smo i uradili mnogo.
Tako da - vidim da si i ti u nekoj sličnoj situaciji. Ma koliko čudno zvučalo napravi sam kako valja i do kraja. Posle će se neka vrata sam otvarati, ti ćeš naučiti dosta, a ovi što sad lenstvuju i zakeraju će ostati tu i takvi do penzije, kukajući kako nemaju sreće u životu.
Da ne bude samo žalopojki - Access 2007 nema problema sa Unicode osim te jedne stvari što sam primetio. Možda je i redosled bitan, prvo napraviti takvu bazu u 2003 pa preći u 2007. Možda se samo onda dešava to. A pojava je dosta česta. Malo, malo, pa me neko pita isto. Onda idu obični saveti i redosled koji treba uraditi - sve u novu bazu, izbaciti naša slova i razmake iz naziva polja, compile, decompile, pa ako opet ne radi onda tražimo dalje.
[ miki987 @ 04.10.2011. 17:51 ] @
proteklih godina dok sam radio kod privatnika cedili su me i koristili za sve i svasta u firmama, od armiraca do inzenjera konstruktora i t.d. naravno nikad nije bilo placeno onoliko koliko vredim, a razvojem svesti koliko je it u globalu perspektivna mnogi klinci krecu vrlo rano u ove poslove pa su zestoka konkurencija...uspeo sam da zavrsim fax i izborim se za mesto u drzavnoj ustanovi, sada kao nikad nemam uopste volje za radom, ako vam kazem da sa VII-2 imam 28 000din platu necete mi verovati, a celi svoj zivot proveo sam u masinstvu i informatici sa zeljom da radim za drzavu, njene interese, doprinesem razvoju drustva i mojim nesebiccnim ulaganjem... a nemam uopste volje, nepismenjaci koji su nam predsednici opstine i njihovi sinovi vozikaju se besnim autima, referentkinje na pauzi na kafi pricaju o njima, poreski inspektor korumpirani alkoholicar...ma gde ja to radim zapitam se...ma luuudilo...tako da znam o cemu pricas ali ne znam koje su vrednosti danas cenjene, sta vredi i za sta se odluciti, ka cemu teziti u ovoj nasoj jb..oj drzavi...da radis za privatnike koje vidis jednom u godinu dana ili drzavu koja te placa na kasicicu...
da nas i admin ne bi j... skrenusmo sa teme, priznajem access mi slaba tacka, saljem ti jos jedjom sve izmenjeno a opet ne radi, ako imas vremena i volje napuni je i vidi koji problem i ona ima :D
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|