[ Fiki035 @ 30.09.2011. 16:13 ] @
Moje pitanje je vezano konkretno za izbor pripreme ispita. Naime trenutno razmisljam da upisem CCNA kurs koji se drzi na Elektrotehnickom fakultetu, medjutim posto studiram ETF, vec sam prosao dosta stvari iz mreza, znam osnove i otprilike skoro sve oblasti koje obuhvata CCNA su mi manje vise poznate, e sada me interesuje ukoliko bih isao na kurs sta je to sto bih naucio (mislim konkretno na prakticno znanje, rad sa opremom itd), a to ne bih mogao da naucim ako bih samostalno pripremao ispit?

I jos jedno pitanje, mada ima dosta vec na ovu temu napisano, ali da li moze neko ovde na jednom mestu da navede sta je sve potrebno od literature da bi se ispit pripremio?
[ anon68680 @ 01.10.2011. 12:01 ] @
CCNA te ne uvodi samo uopste u pricu o mrezama, vec ces nauciti dosta i o radu samih cisco uredjaja, cisco ios-u itd. Sto se prednosti kursa tice, jedina koje sam ja svestan je ta sto ces na kursu (verovatno?) raditi sa pravom cisco opremom, dok ces kod kuce najverovatnije raditi na emulatorima. Medjutim, ti emulatori su po meni, i vise nego dovoljni za spremanje CCNA. Ionako ces sam ispit polagati na njihovom simulatoru.
Tako da ako mene pitas, ccna mozes i kod kuce da spremis. Ja sam koristio kombinaciju GNS3 emulator + cbt nuggets video predavanja + sybex-ove knjige na temu ccna.