[ plus_minus @ 01.10.2011. 21:32 ] @
Šta je sve potrebno kako bi ovaj njihov precenjeni proces (za mene to nije proces već viruščina jedna neotesana) izašao iz mog sistema kompletno? Uspem da ga maknem na neko vreme, ali avaj, evo ga opet.
Ne treba meni njihov helper, ne treba meni njihova pomoć za ažuriranje, ne treba mi ništa od njih u offline režimu rada, ne želim da oni paze na instalirani Chrome, već ja, tada kada se i setim da ga updateujem itd, itd. Znam da je to "dobronamerni" proces od velikog brata, ali mene prosto zabole za sve moguće sercurity riskove koji će me zadesiti ako slučajno nemam taj pisofšit onda kada se "otkačim" od svih online servisa i radm nešto drugo.

Dakle, da li je moguće da se to g**** makne automatski, samo od sebe, kada nisam prijavljen ni na gmail, ni na adsense, ni na analytics i kada ne koristim ili sam završio sa testiranjem neke stranice u Chrome, ili trebam do srži da hakujem svoj računar???

Gde se uglavnom nalazi okidač tog procesa na računaru i koliko ih uopšte ima? Samo jedan?
Nisam jedino probao u Firewall-u da udarim katanac, valjda zato što će na neki način možda uticati i na samu aktivnost online profila.. ?
Sve ostale trikove, jesam probao. Džaba.
Pretpostavljam da bi Firewall rešio problem nakon totalnog brisanja "GoogleUpdate.exe" ?

Deli li bilo ko sličnu "muku" ?
[ Jbyn4e @ 01.10.2011. 21:45 ] @
Ubi' ga pomocu msconfig - tamo stoji da se pokrece negde iz registry-ja...
[ plus_minus @ 01.10.2011. 21:49 ] @
^^ Misliš da nisam? Džaba. I iz regedit-a i iz msconfig-a i iz Task Scheduler-a sam ga brisao. Nekoliko puta. Opet se kreira beštija.
[ bachi @ 01.10.2011. 21:53 ] @
Kada se pojavio Google Chrome, bio je na mom računaru čitavih 3
minuta, upravo zbog tog besmislenog servisa koji se instalirao.
[ stil @ 01.10.2011. 21:53 ] @
http://www.sevenforums.com/tut...pdater-reschedule-disable.html
[ Majstor_Pućko @ 01.10.2011. 21:57 ] @
Ja sam ga samo rename-ovao u GoogleUpdate2.exe2

"Izgleda sasavo ali mene ledja vise ne bolu !!!"
[ plus_minus @ 01.10.2011. 22:15 ] @
@stil

Hvala lepo. Mislim da je to ono što sam tražio. Doduše, nadam se, jer koliko se sećam, ovakav prc na njihov update, još nisam probao. Valjda će da proradi.
I ne samo to... Vid' ti kolika je ta listaaaa u .adm fajlu ... za zabranu Google "proizvoda".

Hvala još jednom.

@bachi

Chrome je kod mene instaliran iz istog razloga zbog kojeg su instalirani i Safari i Opera i Internet Explorer. Jes' da je Chrome baziran na Gecko'u i da samo Safari vrši posao za testiranje, al' eto, čisto iz navike. View page iz svakog, pa upload. Inače u potpunosti se slažemo.

@Majstor_Pućko

Da. I on se ponovo generiše pod starim imenom. Uz ručni update. Fora je u tome da samo jednom postaviš pravilo i da se više ne mayeš. Kao Dačić.
[ Aleksandar Ružičić @ 02.10.2011. 03:44 ] @
Citat:
plus_minus: Jes' da je Chrome baziran na Gecko'u i da samo Safari vrši posao za testiranje, al' eto, čisto iz navike.


Jes da nije to tema thread-a ali samo da te ispravim - chrome je baziran na webkit-u isto kao i safari, ne na gecko-u (to je mozillin rendering engine koji koristi firefox), i iz iskustva znam da jedan webkit browser (recimo safari) nikako nije dovoljan, pogotovu od kako je chrome postao ovako popularan..

a sto se pomenutog procesa tice.. meni ne smeta, nek se apdejtuje kad i ako hoce.. (ionako je chrome jedini googleov proizvod koji koristim).
[ plus_minus @ 02.10.2011. 06:21 ] @
Citat:
Aleksandar Ružičić: Jes da nije to tema thread-a ali samo da te ispravim - chrome je baziran na webkit-u isto kao i safari, ne na gecko-u (to je mozillin rendering engine koji koristi firefox), i iz iskustva znam da jedan webkit browser (recimo safari) nikako nije dovoljan, pogotovu od kako je chrome postao ovako popularan..

a sto se pomenutog procesa tice.. meni ne smeta, nek se apdejtuje kad i ako hoce.. (ionako je chrome jedini googleov proizvod koji koristim).


Da,... pazi mene... trs! .. Znam koji je koji.. mislio sam na Webkit, a ispisao Gecko, sasvim slučajno.
" 'fala vi na zapažanje " ..

valjda zato što najviše nade polažem u Gecko .. bez obzira.

Nije dovoljan samo jedan, to i ja isto govorim kad god je ta tema.
Tu je onda i http://browsershots.org kao i http://ipinfo.info/netrenderer/ no to je nešto drugo.

Taj Chrome.. kada sam ga instalirao bila je neka .. verzija 3 ili 4.0, ne sećam se.
Pre neki dan pogledam u about... a ono .. verzija 14. I sve to na "silent" bez ikakvog obaveštenja.

Ne znam, navikao sam na bilo koju vrstu notifier-a. U Operi i Liji npr. to još uvek postoji.

"Hey, there is new version available! Would you like to install?"

A ne ovo, "evo tebi pitaj boga koji release, ima još 300 hiljada brojki nakon prve tačke, pa ti se puši posle ako mi nismo kojim slučajem to lepo kompajlirali (čekaj na novu verziju, ko te šiša) i ako te niko nije ni obavestio niti ti znaš da tako treba, jer mi bolje od tebe znamo koje su default opcije najpoželjnije".

ha.. Mislim, ništa to strašno nije, ali eto, nisu čuli za bonton!
[ Aleksandar Đokić @ 02.10.2011. 06:46 ] @
uh pogodio si... kako ja mrzim kad racunar nesto radi na svoju ruku, nesto auto, scheduled itd, poludim, ja ni av nemam u autorun
[ plus_minus @ 02.10.2011. 16:56 ] @
Neverovatno. Upaljen računar već nekih sat vremena... GoogleUpdate.exe *32 - gone! Nema ga. :) Aahhh.. divota. A hrom je i dalje tu.

@Stil
svaka ti dala.


Citat:
guslac: ... ja ni av nemam u autorun


:D :D
hardcore perfection.
[ cyBerManIA @ 02.10.2011. 19:19 ] @
Citat:
plus_minus:

Citat:
guslac: uh pogodio si... kako ja mrzim kad racunar nesto radi na svoju ruku, nesto auto, scheduled itd, poludim, ja ni av nemam u autorun

:D :D
hardcore perfection.

+1 za ovo :)

Ja sam Google update samo u msconfigu odstiklirao. Rekoh, ako ne upali idemo dalje (startup folder, registry, delete..), ali se nije povratio :)
[ plus_minus @ 02.10.2011. 19:41 ] @
^^ Znao sam ja da sam retko nesrećan. Kod tebe iz prve, a kod mene .. k' o da mi je računar jedan od google klastera za rss.
[ since1986BC @ 02.10.2011. 20:55 ] @
Kome Hrom sluzi samo za testiranje, moze da uzme portabl varijantu (samo se raspakuje arhiva). Nema apdjet servisa, nema instalacije...
Iron - smećless :D
http://www.srware.net/en/software_srware_iron.php
[ Aleksandar Ružičić @ 03.10.2011. 10:43 ] @
http://chromium.hybridsource.org/the-iron-scam

jedino sto stvarno nema automatski update...
[ since1986BC @ 03.10.2011. 19:36 ] @
Odogovara mi jer sam svojevremeno trazio portabl varijantu...pod portabl podrazumevam: raspakujem arhivu i program odmah radi - bez instalacije!
Zato i napisah ono: smecless.
Da Iron nema update, mada citam na njihovom forumu da idu u tom pravcu da postave auto-update.
[ plus_minus @ 04.10.2011. 17:19 ] @
Portabl programi iz Adobe kuće, vrede nešto. Kad je parče softvera gabaritno, pa ima i još 300 čuda instaliranih uz glavni.exe. A vidiš ih u start meniju i prave ti problem ako hoćeš da ih deinstaliraš. I nijedan osim glavnog ti ne treba. Ovakve manje programe tipa Chrome, koji eto, na svu sreću, imaju izuzetno lagan način za kontrolisanje onoga što se ne vidi nigde, definitivno nije potrebno kratiti.