[ palenta @ 05.10.2011. 14:46 ] @
| Spojio sam laptop HP 6715b (grafička "Ati radeon x1250") sa TV Samsung "LE32D450" pomoču VGA kabela.
Na desktopu sam uradio desni klik mišem i odabrao ati catalyst control ceneter, pod displays manager kliknuo na monitor broj 2 i onda se na tv pojavila slika mog desktopa ali bez itijedne ikone, samo ona pozadina windows XP.
Sve šta radim na laptopu ništa se ne prikazuje na TV samo stoji ta slika desktopa bez ikona.
Vjerovatno treba još nešto podesiti.
Može li ko da pomogne šta da još podesim

|
[ gilopile @ 05.10.2011. 14:58 ] @
Ako zelis da ti bude isto kao i na primarnom onda nadji u opciji negde `clone`, jer ti je sada extended tj. mozes drag-ovati na taj ekran video, razne aplikacije...neovisno o primarnom monitoru. Nemam trenutno CCC, pa ti ne mogu reci gde se tacno nalazi. Mozes i desni klik na desk/properties/settings, kliknes na monitor br.2 i izaberes `clone`
[ palenta @ 06.10.2011. 07:12 ] @
Ok, uspio sam napokon dobiti sliku ali nema zvuka na TV
[ calexx @ 06.10.2011. 07:23 ] @
Kakvog zvuka? Jesi li povezao laptop i TV samo VGA kablom ili još nečim?
[ palenta @ 06.10.2011. 08:40 ] @
TV i Comp sam povezao VGA-VGA kabelom. Kad ih povežem, na TV se prikaže moj desktop, otvorim npr. neki spot na youtube, na TV se ne čuje ništa.
Prijatelj je sa istim kabelom spojio svoj TV i Comp i ima zvuk.
Zašto meni ne radi ?
[ calexx @ 06.10.2011. 09:14 ] @
Teško da će VGA kabl da provodi zvuk, ili je prijatelj koristio još neki kabl ili je kod njega ipak HDMI ili mu zvuk i ne ide na TV. VGA kabl prenosi samo sliku.
[ gilopile @ 07.10.2011. 08:08 ] @
Kao sto @Calexx rece, ne mozes imati zvuk ukoliko nije spojen sa HDMI standardom koji prenosi i zvuk, verovatno tvoj drugar ima i zato mu i radi. Ostaje ti jedino da zvuk cujes na laptop-u ili ga, ako je bas neophodno, preneses na neko pojacalo ili si nabavi 3.5 mm dzek za sluske i ovisno o tome kakav ulaz ima tvoj TV(chinc, skart, 3.5mm..) dovedes zvuk do njega.
[ palenta @ 07.10.2011. 08:15 ] @
Ok jasno mi je sad, da li postoji kabel VGA-HDMI ili Svideo-HDMI pošto mi TV ima HDMI
[ calexx @ 07.10.2011. 09:11 ] @
Nije ti baš jasno, na VGA (ili Svideo) konektoru nema zvuka. Moraćeš da ga vodiš sa audio out konektora na laptopu na televizor koji verovatno ima neki chinch ili scart pa da mu tu dovedeš zvuk. A i ne znam da li uopšte ide VGA na HDMI.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.