[ igor_cz @ 06.10.2011. 11:29 ] @
Od svog nastanka, pre samo pola veka, računarstvo je postalo dominantna tehnologija naše ere. Računari su postali integralni deo moderne kulture i predstavljaju glavnu pokretačku snagu većeg dela svetskog ekonomskog napretka. Nove tehnologije se neprekidno uvode, a one postojeće zastare skoro onog trenutka čim se pojave. Upravo iz tog razloga, pokrenuto je IT Čitalište, kao elektronski časopis (portal), najpre u sastavu CET-ovog sajta (2000.), a od 2011. kao samostalan sajt (pokrovitelji: Računarski fakultet, Računarska gimnazija, CET), ne bi li nam olakšao razumevanje ove dinamične nauke.

Ovde možete pronaći tekstove iz svih oblasti računarstva, a neki su podeljeni na više delova tako da ih možete pratiti u više nastavaka. Jednostavna terminologija i zanimljiv način predstavljanja čine da ovaj portal bude razumljiv i dostupan svakome. Svi tekstovi su podeljeni po sledećim rubrikama, a kako se IT Čitalište bude širilo otvaraćemo i nove:
- Istorija
- Operativni sistemi
- Bezbednost
- Internet
- Multimedija
- Svaštara
- Tutorijali
- Hardver
- Softver
- Računarske mreže
- Programiranje

IT Čitalište je otvoreno za sve Vaše sugestije i eventualno uočene greške, kao i za Vaše radove koje biste želeli da podelite sa drugima.
[ igor_cz @ 06.10.2011. 11:30 ] @
Najnovije teme na portalu IT Čitalište:

- Višenitno programiranje u jezicima Java i C#
- Smart Antene (1. deo)
- Istorija racunara (1. deo)
- Razvoj porodice procesora PENTIUM (1.deo)
- Cloud Computing (1.deo)
- Sistem za šifrovanje, potpisivanje i razmenu elektronske pošte
- Aritmetika slike

Tekstovi će se na portalu pojavljivati neprekidno, tako da Vas pozivamo da nas posećujete s vremena na vreme i budete upoznati sa najnovijim tehnologijama, a možete nam se i pridružiti kao autori novih tekstova (detaljnije na www.itcitaliste.rs).
[ igor_cz @ 08.11.2011. 09:48 ] @
Najnovije teme na IT Čitalištu:
- Nastavk serijala: Photoshop tutorial
- Bezbednost kućnih računara
- Ekspertni sistemi
- Superračunari
- Kako se krade Wi-Fi? I kako da sprečite komšiluk da krade vaš!
- Nastavak serijala: Cloud, UWB, SmartAntene...

Posetite nas...