[ zemun88 @ 09.10.2011. 00:55 ] @
Koristim Gmail za elektronsku poštu i za ove 2-3 godine koliko ga koristim, bukvalno sam očistio sve spamere od lutrije, milionera iz Afrike, prodavaca Vijagre,...Ali u poslednje vreme dobijam poruke od pretpostavljam našeg spamera koji mi napiše neku glupost koja se trenutno dešava u politici, javnom životu,... I pošalje mi fajl kao .pps prezentaciju. Naravno nikad je ne otvaram.

Nikako ne mogu iz originalne poruke da dobijem IP adresu jer je privatna. Imam email adrese na koje/sa kojih je slao ali je IP privatna i tu nema praćenja.

Mene zanima da li postoji neki način da se preko originalne poruke uradi neko praćenje do servera koji slao ili kako već to ide čisto da se dobije ime provajdera preko koga je slata poruka. Zato što sumljam da spamer koristi usluge nekog našeg provajdera, ali to dobro krije.

Ja kad dobijem spam to prosledjujem organizacijama koje se bave spamom, sajtu na kome se prijavljuju ip spam adrese, i naravno Google-u. Ali me ovaj spamer toliko izluđuje da ne znam kako da ga se otresem.

[ Bik Koji Sedi @ 09.10.2011. 13:16 ] @
I ja dobijam mejlove od tog idiota, posredi je očigledno umno obolela osoba koja za sebe misli da ima nekakvu društvenu misiju.
[ zemun88 @ 10.10.2011. 09:18 ] @
Ali se dobro krije