[ GMarco24 @ 11.10.2011. 11:04 ] @
Problem je meni jako cudan i uopste ne znam sta je tacno poslo naopako.
Pre nedelju dana sam prijavio sajt guglu, malo optimizovao, malo eksperimentisao. Poslao sam sitemap, koji sam generisao preko nekog linka. Ono sto je bilo cudno, da iako moj sajt ima 20-30 stranica, napravljeno je 500 i to nekako u dubinu, ponavljan je isti url nekoliko puta. Pre svega, da li je ovo ok i da li treba tako?
Onda, negde sam procitao da je za gugl razlicito: www.mojsajt.com i mojsajt.com, pa sam u webmaster tools ubacio oba, on to sada vodi kao da imam 2 sajta, sve odvaja, a mene to jako zbunjuje.
I na kraju najbitnije. Kada kucam site:mojsajt.com na guglu, sve je ok sem 2 stranice: jedna je mojsajt.com/index.php/ - obratiti paznju na kosu crtu na kraju i mojsajt.com/index.php/tema.php. Na sajtu je jedan fajl index.php, a drugi tema.php, ali ovde gledano, kao da moj fajl index.php ima poddirektorijum!? Kada se prati ovaj link, stranica se otvori, ali fajl style.css nije dobar, pa se stranica otvara bez stylesheet-a
Sta da radim? da blokiram, obrisem? Zalosno mi je sto se ovo drugo rangira visoko na guglu :(
[ acca3 @ 11.10.2011. 20:14 ] @
Vezano za www problem moraš da odradiš 301 redirekciju u .htaccess fajlu. Pisao sam o toj situaciji malo više u tekstu o WWW uticaju na SEO pa možeš i to da pogledaš.

Vezano za index.php/tema.php možeš li da nam daš link do sajta da pogledamo? I koristiš li neki CMS, pošto mi ta situacija liči na neke e-shop skripte?
[ GMarco24 @ 11.10.2011. 20:46 ] @
Ja sam ih prijavio za remove sa google-a i uklonjene su. Pa nejasno je. Postoji nesto slicno ako se sajt radi preko alata koji imaju MVC tehniku, recimo CodeIgniter, ali nisam nista slicno koristio.
Evo, recimo:
http://www.bridge.in.rs/index.php/
Ako se zagleda malo bolje, vidi se da style.css uopste nije taj fajl, vec se umesto njega otvara ponovo index.php. Nesto sam izgleda ja zeznuo, stvarno ne znam sta. Ovo ide u dubinu beskonacno. Recimo, moze da se kuca:
http://www.bridge.in.rs/index.php/index.php/index/php/index.php ....
[ acca3 @ 11.10.2011. 21:13 ] @
Da li imaš .htaccess fajl i ako imaš, šta je u njemu?
[ GMarco24 @ 11.10.2011. 21:45 ] @
U root folderu sajta nemam. htaccess imam samo u 2 foldera gde je pristup zabranjen