[ Laki_009 @ 17.10.2011. 13:13 ] @
Zdravo,

Zelio bih da pitam nekog ko ima iskustva ili jos bolje ima CISCO sertifikat sta bi mi savjetovao da uradim. Da upisem jednu od Cisco Akademija koje postoji na Bgd univerzitetu i na ETF-u u Bgd i traju 4 semestra oko 6-7 mjeseci ili da pohadjam kurs koji traje mjesec dana u nekoj komercijalnoj skoli (CET, Smart, ...).

Znam da je manje vise u pitanju isto gradivo, stim sto je kurs na pomenutim komercijalnim skolama intezivniji jer je "sabijen" u kracem periodu. Ali me interesuje sto je pogodnije za pocetnika, da li osim dobijenog sertifikata (kada se polozi npr CCNA) ima i tezinu gdje si pohadjao, sa aspekta dobijanja posla?

Ove informacije bi mi znacile prije nego donesem odluku.

Hvala unaprijed.
[ anon68680 @ 17.10.2011. 21:24 ] @
Ja ti mogu reci samo da ti nigde na sertifikatu ne pise gde si polagao i koji si kurs pohadjao, tako da sto se toga tice apsolutno je svejedno. Razmisljaj u pravcu koji bi ti tempo vise odgovarao. Meni iskreno 6-7 meseci deluje previse za CCNA, ali to vec zavisi od toga koliko si vremena spreman da odvojis za to i kakvo je tvoje trenutno poznavanje networkinga.
[ Laki_009 @ 18.10.2011. 00:36 ] @
"... ali to vec zavisi od toga koliko si vremena spreman da odvojis za to i kakvo je tvoje trenutno poznavanje networkinga."

Nemam mnogo iskustva, pocetnik sam. Logisno mi je da u tom slucaju nesto sporiji ritam vise odgovara jer postoji vise vremena za vjezbanje, ucenje, ponavljanje, itd.
Razmisljam o Akademiji na Bgd Univerzitetu ili na ETF-u. Sa druge strane cuo sam da je CET-ova skola dobra, sa dobrim labom.
[ draganil @ 18.10.2011. 08:28 ] @
Moj predlog ti je da prvo skupiš sve info koje možeš da izgooglaš a kreni od sajtova

9tut.com
certcollection.com
testccna4u.blogspot.com

skini Train Signal Cisco CCNA Training Videos ili CCNA Nugets - video tutoriali
skini Cisco Packet Tracer - simulacija računarske mreže i komponenata
skini Visual CertExam Suite - simulacija testa koji ćeš polagati

ako si uporan možda ćeš moći i bez akademije i kursa ( i naravno uštedeti novac) ali je uvek bolje uz trenere a i imaćeš pristup pravoj opremi (ruteri svičevi itd)

moj ti je predlog ako već hoćeš da imaš znanje iz ove oblasti nađi vremena da ideš full kurs a ne nekakve skraćene verzije jer nećeš znati za šta si uskraćen :)


srećno

pozdrav
CSCO11974209
[ Marcony @ 18.10.2011. 09:29 ] @
Ako nemas nikakvo predznanje, idi na full kurs.

... ili, nabavi materijal kao sto covek rece, radi i uci sam i svojim tempom i zavrsices.

Takodje, mozes kupiti i pravu opremu, nije skupa... Cisto da osetis kako to izgleda u stvarnosti. Jedan ruter, jedan switch... za pocetak.
[ Laki_009 @ 19.10.2011. 11:38 ] @
Hvala svima na veoma korisnim odgovorima!
[ Joja82 @ 19.10.2011. 22:28 ] @
Ja bih licno preporucio Racunarski centar univerziteta u Beogradu (RCUB). Kod njih sam zavrsio CCNA, i odslusao CCNP i sve pohvale imam za njih.

[ Imaginary_Friend @ 11.12.2011. 20:38 ] @
Moje preporuke idu za skolu: http://www.rootplanet.com/. Puno opreme za vezbanje, profesionalni predavaci. Pohadjao sam tamo CCNA i CCNP kurseve. Posle toga sam spremao CCIE RS i polozio (trebalo je muke i muke :D). Ja zaista nosim lepe utiske odavde. Svaka preporuka.