[ Dr Nele @ 17.10.2011. 13:32 ] @
pozdrav svima...

...gledao sam po forumima, i nisam nasao slican slucaj, pa bih molio za pomoc, sugestije itd...

...u kuci imam ikomov net sa onim njihovim thompson modemom, imam napravljenu mrezu sa TP-Link WR-1043ND ruterom (nesto zicno, nesto bezicno) i to sve radi kako treba...

...e sad...u drugoj sobi imam TV sa ethernet portom koji bih da povezem na net (s obzirom da je druga prostorija u pitanju ne mogu ga povezati kablom sa ruterom)...TV je i WiFi ready, sto znaci da mu treba onaj USB dongle...ne daju mi se pare za to, pa s obzirom da imam stari ruter ASUS WL-530gV2, mislio sam da bi bila odlicna varijanta ako bi asus mogao da namestim da hvata wifi signal tp-linka, a tv da kablom povezem u njega...

...kako ovo mogu da izvedem?

...hvala...
[ Jbyn4e @ 17.10.2011. 18:45 ] @
Kako mislis da hvatas ikakav signal sa tim ASUSom kad on moze samo da odasilje signal i da se drugi kace na njega?
Za ti sto ti hoces treba ti ruter sa tzv. client modom.
[ Dr Nele @ 17.10.2011. 20:40 ] @
u asusovom setupu, opcije koje ima za AP mode su: AP only, WDS only i Hybrid...moze li sta da se uradi sa ovim?
[ Jbyn4e @ 17.10.2011. 22:16 ] @
Je**te, imas tv sa wifi i ethernet portom koji kosta ko zna koliko, KUPI je**ni usb dongle za wifi za 700-800 dinara!

Ne moze nista da se uradi sa tim ASUSom.
[ Dr Nele @ 18.10.2011. 10:28 ] @
ako imas da mi nadjes za 700-800 din...kupujem 3 kom odmah...dongle kosta 3800 din...

...i samo bez nervoze...
[ calexx @ 18.10.2011. 10:57 ] @
Koji je to tačno model za 3800?
[ Dr Nele @ 18.10.2011. 11:28 ] @
LG AN-WF100
[ Mile-Lile @ 18.10.2011. 11:45 ] @
Evo imaš ovaj za približno 800 dindži WiFi USB Dongle. Mada se meni više sviđa model sa spoljnom antenom koja može i da se skine... On je doduše 1000 dindži... Izvinjavam se, sada vidim da idu posebni adapteri na TV... neka moderatori izbrišu ovu moju poruku... Izvinjavam se na neznanju, još jednom...
[ Dr Nele @ 18.10.2011. 12:24 ] @
kao sto si i sam shvatio, taj nece da moze...zato sam u startu i imao ideju da iskoristim stari ruter...jer mi se ne daju pare za nesto sto je precenjeno i ne vredi toliko...
[ Mile-Lile @ 18.10.2011. 12:46 ] @
A, da probaš sledeće:
Povežeš ethernet port kompa i uređaja(ASUS wl-530gV2 ), dodeliš ručno adresu mrežnoj kartici koja je u istom mrežnom opsegu kao i uređaj,u web browser uneseš adresu uređaja. Kada si pristupio podešavanjima, podesiš uređaj prema priloženoj slici s tim što uneseš MAC stanice na koju se kačiš, tj. MAC svog rutera na koji se povezuješ... Kada sačuvaš nova podešavanja, isključiš uređaj, povežeš TV i ASUS utp kablom i uključiš ASUS-a... Javi da li radi?

[ Jbyn4e @ 18.10.2011. 21:34 ] @
Covek nauci svaki dan nesto novo. Nisam znao da idu neki posebni wifi uredjaji na TV.

P.S. Javi da li ovo gore kojim slucajem radi!
[ Mile-Lile @ 19.10.2011. 06:57 ] @
Možda i ne mora poseban WiFi usb adapter. Kada sam u google ukucao model tog adaptera koji je on našao za 3800 din. vidim da svaki brend (Sony, Philips, LG...) ima svoj adapter. Znam da ti adapteri imaju driver-e, pa je glupo da kažem čoveku kupi TP-Link za 800 din a posle njegov LG TV neće da instalira drivere od TP-LInka... Ali bilo bi lepo da pozajmi od nekog neki dongle pa da proba da li radi i da to ovde napiše... Svakako će još nekom koristiti a i neko ko želi da nauči nešto novo imaće prilike:) Ja bih probao jer imam USB WiFi ali ne znam nikoga ko ima takav TV:(
[ Dr Nele @ 19.10.2011. 07:32 ] @
ovo sa ruterom sam vec pokusavao i naravno ne funkcionise...

...inace nemam nikog sa usb wifi dongle-om...

...mada s obzirom da sam po stranim forumima trazio da li je moguca nekakva alternativa ovim originalnim dongleovima, za bilo koju marku tv-a, nisam naisao na pozitivan odgovor...mora da je firmware tv-a otkljucan samo za fabricke usb-ove...
[ Mile-Lile @ 19.10.2011. 07:52 ] @
Pa onda ti ne ostaje ništa drugo nego kupovina nekog AP-a i povezivanje sa utp (ima ih za oko 2000 din) mada kad već daješ te pare kupiš taj LG... mala je razlika a imaćeš originalni adapter...