[ lumpy986 @ 18.10.2011. 12:01 ] @
| Imam problem koji ne mogu da skontam sta se desva. Uglavnom pojavljuju mi se iste mac adrese na mrezi, mac adresa od koje sve potice je jedan AP. Menjao sam AP, i radi jedno vreme dok se opet ne pojavi greska. Da li sam negde pogresio u podesavanjima? Sugestije i predlozi su dobrodosli :)
 |
[ Milan_Bozic @ 04.11.2011. 12:07 ] @
Sasvim je normalno da se to desi (MAC adrese ipak nisu unikatne).
Sve što treba da uradiš je da na jednoj mašini ručno promeniš MAC adresu (device manager, properties mrežne kartice, kartica advanced, stavka network address, čekiraj Value i upiši novu MAC adresu) :)
[ Aleksandar Đokić @ 05.11.2011. 02:55 ] @
Citat: MAC adrese ipak nisu unikatne
od kad to?
[ yolja624 @ 05.11.2011. 07:42 ] @
pa kloniraju ljudi malo... desava se.
[ lumpy986 @ 05.11.2011. 09:35 ] @
Nije niko klonirao, problem je nadjen i otklonjen. Trebalo je samo da AP radi u WDS-u, i klijenti u brigdr wds i nema vise problema.
[ yolja624 @ 05.11.2011. 12:25 ] @
Kad si opisivao problem WDS nigdje ne pomenu... Ali dobro, bitno je da je problem rijesen.
[ lumpy986 @ 05.11.2011. 20:06 ] @
Nisam ni ja znao da je on bitan toliko, niti sam razmisljao o njemu. Imao sam vezu kakvu treba, funkcionisalo je samo su se klonirale adrese. Ubuduce ako imate vise od jednog racunara na mreznoj strani klijenta, obavezno WDS :D
[ Aleksandar Đokić @ 06.11.2011. 00:13 ] @
cek cek, ajd i mi nesto da naucimo :),
ako ima vise od jednog racunara na klijent strani mora ici u bridge wds? ne bih rekao
[ lumpy986 @ 06.11.2011. 00:53 ] @
ako na client strani nije u wds modu a ima vise masina, dolazi do kloniranja mac adresa. Napominjem da nije nema NAT-a. opseg adresa je svugde isti. Da je podesen NAT i DHCP server na ruteru ne bi bilo problema, ali meni treba isti opseg da bude.
[ ice cream @ 06.11.2011. 08:31 ] @
bice da si mrezu pogresno podesio
nemas ti dve iste mac adrese u mrezi vec ti DHCP server dodeljuje jednoj mac vise ip adresa ,problem moze biti ako imas vise dhcp-a u mrezi (recimo) i koliko bi moglo da se zakljuci ti si ulogu Dhcp-a prepustio nekom Ovislinku sto je sasvim nebulozno pored MT-a, na kraju krajeva i sam MT moze dodeliti novu tj vise Ip jednoj mac adresi (ali ti to ne zelis a i po meni je nepozeljno )
obiasni ti to malo preciznije imam osecaj da ti nisi resio trajno problem
[ lumpy986 @ 10.11.2011. 06:23 ] @
Imam DHCP server za sasvim drugi opseg adresa. Problem se javljao kod kloniranja mac adrese od mrezne karte client-a. Gledano masine koje su imale konflikt, nisu im bile promenjene adrese gledano sa njih, nego samo prilikom skeniranja mreze je uocen problem. Od kako je na AP-u ukljucen wds mod i client prebacen u brigde(wds) nemam vise problema u mrezi. Slika je malo gruba ali tako izgleda mreza.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|