[ Dzoni_m @ 19.10.2011. 14:47 ] @
Uhh potrebna pomoc. Ne uspevam da blokiram skype u mrezi. Infrastruktura je ukratko: ADSL veza neki d-link samo kako modem, PPPoE konekcija i VPN ka HQ se izvrsavaju na ruteru. Iza toga je proxy i internet filter (dansguardian), nadalje ostatak mreze. Pokusao sam prvo na proxy-ju (squid) i kada mi nije islo slucajno iskljucim proxy (naravno nema neta) kad ono Skype se ladno kaci i bez njega. Dakle prolazi kroz ruter. Ok pokusao sam i na ruteru (Cisco 800 serija 861 da budem precizan) preko NBAR-a ugradjenim u Cisco ali mrka kapa. Djubre opet radi. Ima li neka ideja sta dalje da gledam?!?
[ yolja624 @ 19.10.2011. 17:03 ] @
Zabranis da koriste putem oglasa na oglasnoj tabli. Moj sef je to tako rijesio. Oglusavanje o naredbu = 10% od plate. I u mojoj firmi skype se ne koristi. :)

Inace, mozes da dignes domen pa preko polisa da zabranis skype.
[ Aleksandar Đokić @ 20.10.2011. 04:02 ] @
jedino mi pada na pamet layer 7 filtriranje, a za to ti treba ruter koji to podrzava
[ neur0 @ 20.10.2011. 15:28 ] @
Da, samo L7, sto ce reci, NBAR bi trebalo da ti radi.
Pazi samo da sobracaj ne prodje kroz VPN pre nego sto se filtrira tj da se filtrira pre tunela.

S druge strane, mozda korisnici ne bi trebalo da budu u mogucnosti da sami instaliraju sta zele na svojim radnim stanicama.