[ feru @ 19.10.2011. 19:18 ] @
Imam problem sa uredjajem iz naslova. Internet delim sa komsijom, kod njega je posle rutera povezan switsh i kabal ide kod mene. Posto imam laptop, hteo bih bezicno povezivanje na internet. Povezao sam wireless access point tp link model tl-wa501g, ali lampice sistem i wlan stalno trepere i laptop nece da uhvati signal. U cemu je problem?
[ daksi990 @ 19.10.2011. 19:36 ] @
Resetuj ga na dugme pa probaj opet da ga podesis.
[ feru @ 19.10.2011. 19:50 ] @
resetovao sam ga ali i dalje je sve isto.
kako da ga podesim?

[ daksi990 @ 19.10.2011. 20:10 ] @
Dali je ovako nastelovan ?

[ daksi990 @ 19.10.2011. 20:20 ] @
Proveri dali se wa501g zakacio za komsijin ruter ako jeste a lap top nece da se zakaci ubaci najnoviji firmware.
[ feru @ 19.10.2011. 20:30 ] @
????
nisam bas siguran gde to da nadjem
nisam nista podesavao, samo sam ga prikacio
[ feru @ 19.10.2011. 20:33 ] @
na uredjaju sija lampica LAN
pokusao sam da ubacim firmware, ali izbacuje neku gresku
[ feru @ 19.10.2011. 20:36 ] @
izbacuje ovo
IMAGE UPGRADE FAILED: "wa501gv1-en-up.bin" is not a valid upgrade file name.
[ missortr @ 19.10.2011. 20:55 ] @
Citat:
Dali je ovako nastelovan ?
-nije. Nemoj nista oko fiemwera dirati on je vjerovatno u redu. Restart rutera, samo mu promjeni IP, tj. ne dinamic nego static, ne 192.168.1.1 - komsijin je isti broj vjerovatno pa promjeni u npr. 192.168.1.33 -trebao bih imati net...
[ daksi990 @ 19.10.2011. 20:56 ] @
Za firmware kaze da nije dobar proveri verzije ne znam da li on ima verzijuu v2 ali pise ti na samom ruteru ver.(pa v1 ili v2) A dali se tvoj ruter zakacio na komsijin ruter videces tako sto ces kliknuti na status i pogledas dali je preuzeo adrese u kao na primer ovde.
[ zivanicd @ 19.10.2011. 20:58 ] @
Posto verovatno i komsija ima ruter i mrezu 192.168.1.xx, ti trebas samo da na tvom ruteru promenis LAN adresu u 192.168.2.1 i sve ce da ti radi...

Ne moze da ti rutira ruter ako ti je WAN port i LAN port u istom mreznom opsegu jer ne moze da izgenerise ruting tabele kako treba.

POz :)
[ feru @ 19.10.2011. 21:08 ] @
stavio sam ip 192.168.1.8 ali i dalje je sve isto, restartovao sam ga
[ feru @ 19.10.2011. 21:30 ] @
promenio sam lan u 192.168.2.1, ali i dalje isto
[ daksi990 @ 19.10.2011. 21:37 ] @
Neka komsija ugasi ruter iz stuje na minut pa neka ga opet ukljuci.A dali ti mozes da pristupis njegovom ruteru?
[ feru @ 19.10.2011. 21:42 ] @
sad kad si to spomenuo, mislim da sam stalno pristupao njegovom ruteru.....u uglu pise SMARTAX MT882
nisam nigde primetio da pise tp link.
izgleda da sam negde pogresio.
[ feru @ 19.10.2011. 21:44 ] @
a pristupao sam tako sto sam u pretrazivacu kucao 192.168.1.1
[ missortr @ 19.10.2011. 22:04 ] @
polako, ako imas spomenuti tplink, onda treba da izgleda onako kao izgleda na slikama koje je okacio @daksi990
kako uopste resetujes ruter, tj. ciji ruter resetujes
komsija se nalazi na 192.168.1.1
ti moras biti na drugoj adresi ....npr. 192.168.1.5
iskljuci tplink iz struje, sa zadnje strane imas rupicu, gurni cackalicu, ukljuci tplink 1,2,3, ... 15 sec., izvadi cackalicu. uradio si reset
prikljuci tplink direktno na komp (kabal mrezni), ukucaj u browser 192.168.1.1

vidis li nesto slicno kao na slikama koje je okacio @daksi990?

Citat:
a pristupao sam tako sto sam u pretrazivacu kucao 192.168.1.1

onda si bio zakacen, samo nisi znao za to, a svom tplinku nisi mogao pristupiti zbog-radi iste adrese
postavi sledece u najmanju ruku imaces net, komsiji ces pristupati sa 192.168.1.1, a svom tplinku na 192.168.1.5 i sve ce biti u redu :-)
Ovo ne vazi u slucaju da si resetovao komsijin ruter, tj. zez mu sva podesavanja pa ....
[ feru @ 21.10.2011. 22:24 ] @
promenio sam svoj ip ali i dalje je sve isto....
mislim da nisam zenuo komsijin ruter...nije se zalio, a i bio sam kod njega i proverio ip na kompu
[ Jbyn4e @ 22.10.2011. 07:37 ] @
Uradi ovako:
Zakaci se kompjuterom na kabl od komsije (kao kad nam saljes poruke) i otvori start/run, kucaj cmd i pritisni enter. Kad se otvori command prompt kucaj ipconfig /all i to sto dobijes, kopiraj u fajl. Snimi fajl, i posalji ga ovde.

Dalje, otkaci kabl sa kompjutera, ostavi taj kabl od komsije nezakacen za bilo sta, zakaci se wireless-om na svoj tp-link i uradi isto (start/run...itd). Skini se sa wirelessa, zakaci opet komp na komsijin kabl i posalji nam i taj fajl.

Onda cemo pricati dalje.
[ Jbyn4e @ 24.10.2011. 22:41 ] @
Imal' novosti?
[ feru @ 30.10.2011. 15:12 ] @

KABL OD KOMSIJE

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-10
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.4
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 30 October 2011 10:01:20
Lease Expires . . . . . . . . . . : 31 October 2011 10:01:20

TP LINK

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-10
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

[ feru @ 03.11.2011. 19:04 ] @
ima li koga...molim za pomoc...
[ feru @ 06.11.2011. 15:21 ] @
da li neko zna kako da resim problem...ili ste me zaboravili?
[ missortr @ 06.11.2011. 19:27 ] @
problem: povezati Xp (lap-top) sa TPLinkom preko Wirelesses-a ---- ispravi me ako grijesim

Problem je u povezivanju tvog laptopa sa TPLinkom, putem mreznog kabla nemas problema koliko vidim, uradi kako sam napisao u proslom postu...

Znaci:

TP:

1. iskljuci tplink iz struje, sa zadnje strane imas rupicu, gurni cackalicu, ukljuci tplink 1,2,3, ... 15 sec., izvadi cackalicu. uradio si reset

2. prikljuci tplink direktno na komp (kabal mrezni), ukucaj u browser 192.168.1.1 (admin, admin)

3. kartica network, znaci ovako podesi (gdje je IP Adress ukucas samo 192.168.1.5)

4. Save, adresa TPLinka je od sada 192.168.1.5

to je sve za kucnu mrezu, zavrsio si TPLinkom, izvuces kabal ....

Uzecemo u obzir da imas internet od komsije tako sto kabal iz njegovog rutera (ili cega god) ukopcas u laptop i imas net ...

Taj kabal ukljuci u TPLink, tako si podijelio net .......... . .. . .. . . . .

Ostaje problem kako da se sa laptopa povezes sa TPLinkom i imas net

Koji ti je Xp, tj. SP2, SP3 ...

Otvori Network, sta imas jos pored ikonice Local Area Connection, tj. je li driver za wirelesses uredno instaliran, podesen Wirelesses
[ Jbyn4e @ 06.11.2011. 21:46 ] @
Izvini, stvarno smo te zaboravili :(

Prvo: @missortr
Nisi mu rekao da li kabl da gurne u WAN ili neki od LAN portova na tp linku. Dalje, to sto mu nudis posle reseta rutera nece raditi jer ce mu se ukljuciti DHCP server koji je sad izgleda iskljucen, pa ce mu gateway biti taj tp link a ne komsijin ruter, a onda nece moci dalje - zavisno od toga gde je uboo kabl - zbog gatewaya ili zbog konflikta medju ip adresama pri rutiranju.

Mada, dobro smo poceli. Ako nisi vec resetovao, nemoj ni da resetujes. Bitno je da ustanovimo ono sto je missortr poceo - tj. da li tebi uopste wireless radi na laptopu, tj. imas li drajvera, posto po onome sto si nam poslao tebi se samo vidi mrezna kartica, a wireless-a nigde. Kad ustanovimo da li imas wireless i da li ima drajvera, onda cemo moci da pricamo dalje.

Dakle, sta treba da uradis. Otvori control panel pa network connections. Daj nam screenshot toga za pocetak (ako ne znas kako - pritisnes print screen taster na tastaturi, onda otvoris recimo paint program, tamo uradis edit/paste, to sto dobijes snimis kao neku sliku i zakacis nam ovde na forum).
[ missortr @ 06.11.2011. 22:26 ] @
@Jbyn4e

hm, imam TPLink TL-WA501G ispred sebe,
oni imaju samo LAN,
prije pisanja zadnjeg posta odradio isto sto i....,
- - ---> prilicno jednostavan postupak, moja situacija kuci ------>, :-)

Sam naslov teme nas je odvukao na pogresnu pricu oko podesavanj pomenutog TPLinka, medjutim je problem oko bezicnog povezivanja sa istim tj. podesavanja wirelesses-a na Xp-u.
[ Jbyn4e @ 07.11.2011. 12:52 ] @
^^
Ja kre*en, nisam obratio paznju da je u pitanju 501.. sve se vezujem za rutere a ne AP-ove...
[ feru @ 07.11.2011. 19:23 ] @
znaci, ovo do sada je bila prazna prica :)
ali lepo sam stavio u naslovu da imam problem sa ap....
i sta sad da radim? koji su sledeci koraci
[ missortr @ 07.11.2011. 19:34 ] @
@feru sada te nista ne razumijem?

ne bitno imas problem

znaci @Jbyn4e i ja smo ti trazili neke podatke kako bi mogli da ti pomognemo

Citat:
missortr
Koji ti je Xp, tj. SP2, SP3 ...

Otvori Network, sta imas jos pored ikonice Local Area Connection, tj. je li driver za wirelesses uredno instaliran, podesen Wirelesses

i
Citat:
Jbyn4e .........- tj. da li tebi uopste wireless radi na laptopu, tj. imas li drajvera, posto po onome sto si nam poslao tebi se samo vidi mrezna kartica, a wireless-a nigde. Kad ustanovimo da li imas wireless i da li ima drajvera, onda cemo moci da pricamo dalje.

Dakle, sta treba da uradis. Otvori control panel pa network connections. Daj nam screenshot toga za pocetak (ako ne znas kako - pritisnes print screen taster na tastaturi, onda otvoris recimo paint program, tamo uradis edit/paste, to sto dobijes snimis kao neku sliku i zakacis nam ovde na forum).

po meni ti ti nemas problem sa TPLinkom kako si napisao u naslovu, nego sa Wirelesses-om na Xp-u, pa daj trazene informacije kako bih krenuli rjesavati problem od korisnika (tvog racunara) prema net-u, korak po korak ... :-)
[ feru @ 15.11.2011. 07:39 ] @
bili ste u pravu, nije radio wifi na laptopu. pre neki dan sam ga nosio kod komsije i nije hteo da uhvati mrezu. izgleda da cu morati da ga kacim na kabal... :(

ali nije mi logicna jedna stvar, ukljucio sam ap link i pokusao sa telefonom da uhvatim signal, ali nece da uhvati signal. a na telefonu je ispravan wifi, proveravao sam na poslu....
sta dalje....
[ Jbyn4e @ 15.11.2011. 14:16 ] @
Prvo objasni sta znaci da telefon "nece da uhvati signal".

Sto se tice laptopa, da li bi bio ljubazan da nam kazes koji proizvodjac i model je u pitanju?
[ feru @ 16.11.2011. 19:02 ] @
kada ukljucim pretrazivanje telefon izbaci poruku -no wi-fi ap found-

a laptop je HP Pavilion dv6815nr
[ Jbyn4e @ 16.11.2011. 21:47 ] @
Sto se tice tvog laptopa, trebalo bi da download-ujes ovo hp-ovo cudo (klikni ovde), to bi trebalo da ti pomogne da ti wireless radi na laptopu (barem se nadam, osim ako ima neko dugme koje si pritisnuo i iskljucio wireless).

A ovo za telefon je cudno da on ne nalazi nijedan AP, morao bi barem taj od tp-linka da vidi. Tu nemam ideju sta bi moglo da bude.
[ feru @ 17.11.2011. 13:20 ] @
otkrio sam sta je u pitanju....
uzeo sam od komsije njegov ap i zamenio....i proradio je....
sad cu prodavcu da se.....i da mu vratim ovo djubre sto mi je uvalio....

sad me intresuje kako da zakljucam AP i kako da mu dodelim ime?
[ Jbyn4e @ 17.11.2011. 13:59 ] @
Ako je u pitanju isti model (što te mrzi da pišeš više detalja????):
1) Basic - Wireless - u polje SSID napišeš kako hoćeš da se zove mreža. Snimiš.
2) Basic - Wireless -Security Settings, odabereš WPA-PSK/WPA2-PSK, u polje PSK Passphrase upišeš neku svoju lozinku dužine od 8 do 63 kakraktera. Snimiš. Rebootoješ AP.
3) Na kompjuteru označiš da želiš da se kačiš na tu mrežu i kad te pita za lozinku upišeš ovu istu koju si upisao na AP-u.

[ brut43 @ 28.12.2011. 17:42 ] @
Pozdrav
Imam problem da povezem Access Point TP LINK500 sa wireless ruterom TP LINK84x bezicno.
Znaci internet mi dolazi na ruter, odatle lan kablom vezujem komp, a wireless-om bacam signal u drege prostorije.
Na laptopu imam konekciju i to je OK.Meni treba i signal na AP da primi i da ga prosledi na LAN izlaz na zadnjoj strani AP.
Iz LAN izlaza na AP ja hocu kablom da spojim sat. res..Kada sat. rec. direktno povezem na ruter kablom imam konekciju a
kada ide preko AP nista.
Ako neko ima resenje za podesavanje bice OK.Hvala unapred.
[ ChanMaster @ 28.12.2011. 20:52 ] @
@Brut43

Pokusaj sledece:

1. Iskljuci wlan kartu na laptopu i povezi ga kablom direktno na AP
2. ukljuci AP i nakon minutu ukljuci laptop
3. Proveri IP adresu koju ti je AP dodelio na Laptop i ako je sve proteklo kako treba ti bi sa http://192.168.1.254 trebalo da mozes da se ulogujes u AP
3.1. Ako nije onda bi trebao LAN karti manualno da dodelis IP adresu: 192.168.1.2, Subnetmaske 255.255.255.0 i Gateway 192.168.1.254 nakon toga bi trebalo da se mozes ulogovati
4. uloguj se u AP username ti je sigurno poznat admin, admin
5. Na pocetnoj stranici imas opciju odredjivanja u kojoj si zemlji , (po defaultu bi trebalo da je United States) promeni na Europe i izbacice ti upozorenje na koji ces kliknuti na OK
6. U Wirelles mode settings bi trebalo da imas nesto kao "site surwey" (pre dve godine sam se zezao sa ovim) i mislim da on sluzi za "skeniranje" wirelessa - odaberes tvoj - ako postoji WEP pass ubacis i nakon par sekundi bi trebalo da se spoji sa tvojim wlan ruterom

U slucaju problema proveri:
- Da ti AP ima ukljucen DHCP (ako ne radi sa tim - probaj manualno da mu dodelis)

Sve dok ti na Laptopu internet ne proradi (dok ti je direktno kablom povezan) nece ti proraditi ni na Sat.Rec.

Probaj pa javi gde zapinje...

Poz
[ Aleksandar Đokić @ 29.12.2011. 02:05 ] @
cek polako....

stavis ip na lan interfejs apa iz opsega u kojem ti je mreza, iskljucis dhcp ako postoji na ap, apom se konektujes na ruter i rec ce dobiti ip od rutera i net ce raditi