[ Mikica28 @ 19.10.2011. 23:11 ] @
pozdrav svima, nadam se da neko posluje sa moneybookersom redovno. interesuje me kako se registrovati za international bank transfer pomocu Intezine internet kartice ako je ikako moguce?

i jos me interesuje koliko vama vasa kartica naplacuje po euru prebacenom na moneybookers. ja sam probao sa 1 eurom i provizija je bila 8% sto mi se cini malo mnogo ako bih slao veci novac.

za international bank transfer moneybookers kaze da se placa samo to sto banka naplacuje ali se mora placati preko racuna i traje nekoliko dana ta uplata dok je ova sto kosta 8% instant i ja tu imam ali mi se cini da je 8% previse. ako neko zna koliko naplacuje Reifeisen isto bio bih zahvalan za tu informaciju.
[ trile_le3 @ 15.11.2011. 14:21 ] @
International bank transfer, takodje ga zovu i "wire transfer", nije potrebno povezivati sa moneybookersom.
Moneybookers i wire transfer su dva nacina za internacionalne transakcije i nema potrebe koristiti oba odjednom.

Sve zavisi sta je potrebno da se uradi. Ukoliko se pitanje odnosi na to da li je moguce prebaciti wire transferom na moneybooker a zatim korisiti novac sa moneybookersa za uplatu/isplatu - odgovor je da je moguce.

Doduse, nije potrebno prebacivati na moneybookers pa zatim podizati novac na intesinu internet karticu. Ukoliko recimo neki sajt podrzava wire transfer dovoljno je samo navesti potrebne podatke za tu vrstu transakcije i novac legne direktno na racun internet kartice (tacnije na devizni racun koji stoji "iza" te kartice).

Ja imam Intezinu internet karticu (i zbog prirode te kartice postoji jos jedan devizni racun koji je pozadina te kartice) i koristio sam wire transfer da podignem novac sa freelance sajta na kome sam radio. Sve sto je potrebno je otici u Banku Intesu i pitati za potrebne informacije o medjunarodnom transferu novca (obicno se dobija IBAN kod i SWIFT broj), zatim upisati podatke na sajt i kada dodje vreme za isplatu, potrebno je 2-3 dana da pare legnu.

Sad sve zavisi od sajta, za wire transfer je potrebno oko 50$. Pare legnu na racun i nema vise provizija.

U celoj prici bilo bi ludo prebacivati na moneybookers a zatim podizati na intesinu karticu, zbog dvostrukih transakcija.

Najbolje resenje bi bilo doduse, da se pare prebace na moneybookers koji je povezan na internet karticu intese. Tad su provizije mnogo manje u odnosu na bank wire transfer. Ja sam bio primoran da koristim bank wire zato sto sajt nije podrzavao moneybookers. Takodje, istestirao sam jednom i moneybookers: prebacio sam sa Intezine kartice oko 10$ (ako se ne varam bio je taj iznos) na moneybookers a zatim sam vratio novac nazad na internet karticu - sve je kostalo oko 180dinara. Znam i ljude koji koriste redovno moneybookers da isplacuju novac i sve prolazi bez mnogo troskova.
A povezivanje intesine kartice i moneybookersa je veoma jednostavno: ukuca se broj kartice i posalju Vam pismo koje stigne za par dana postom u kome se nalazi confirmation code, koji upisete radi dokaza da ste vi vlasnik kartice. Prebacivanje novca sa online moneybookers na intesa internet je vrlo jednostavno u par klikova.

Nadam se da ovo pomaze :)