[ Ivan Golubović @ 20.10.2011. 12:24 ] @
Zabrinjava me Google Webmaster Tools... Tačnije Search queries statistike...
Naime, gde god ja proveravao za pojmove, kao što su daljinski, univerzalni daljinski, univerzalni daljinski za TV, moj sajt je prvi ili među prva 3 mesta, dok mi Webmaster tools kaže da mi je sajt za te ključne reči u prosku prikazan od 18-25 mesta, što je ogromna razlika. Ujedno ovo me tera da koristim AdWords, jer mi je bitno da sajt bude među prvima...

Da li je neko imao slična iskustva?
[ old @ 20.10.2011. 13:10 ] @
Da. Svi.

Kolona "Avg. positon" u GWTools laže kao - kao npr. političari


[ MTodorovic @ 20.10.2011. 15:02 ] @
@Ivan Golubović Na pojedinim sajtovima je vrlo precizna, a na nekim upravo kao sto si ti opisao!

Tako da, nije loše da koristiš ovaj alat i onda znaš sigurno na kojoj si poziciji i kako se krećeš, http://www.seomoz.org/rank-tracker

[ Ljubiša Begović @ 20.10.2011. 15:58 ] @
Još jedna stvar je bitna kod provere pozicije, a to je da nikad ne proveravaš dok si prijavljen na google, jer ako si kliknuo kod sebe na +1 daje ti iskrivljenu sliku realne pozicije. Ili obriši keš i kolačiće, ili koristi drugi browser (izbriši kolačiće), na kome nisi prijavljen ga google.
Mislim da na WMT daje poziciju na .com pretrazi, a sad je kod nas relevantnija .rs pretraga, jer na osnovu lokacije automatski redirektije na lokalni pretraživač, a sve zbog dobijanja relevantnijih rezultata pretrage, po njihovom mišljenju.
[ Ivan Golubović @ 20.10.2011. 16:13 ] @
Svestan sam ja "plusića", zato sam isprobavao i preko proxy-ja iz drugih zemalja i opet dobijam iste rezultate...
Jednostavno proverite klikom na Google: "univerzalni daljinski".
[ Miloš Spasić @ 20.10.2011. 22:24 ] @
Google Webmaster tools pokazuje Search queries rezultate bazirane na podacima pretrage na google.com za Englesko govorno područije. E sad, tvoj sajt sobzirom da je na .rs domenu, automatski je targetovan za područije Srbije. Mislim da tu nastaje zabuna, tebi prikazuje drugačije rezultate pretrage jer te preko IP adrese automatski targetuje za Srbiju, a u Webmaster tools-u bih rekao da još nije dobro implementirana podrška za regionalne domene.

Po meni najvažniji su ti rezultati pretrage koje ti dobiješ kada nisi ulogovan na Google account. Ja bih napravio eksperiment, prestani da koristis AdWords, pa prati pada li ti poseta.