[ shadow88 @ 22.10.2011. 18:26 ] @
pozz kolege

dosao sam do pomenutog citaca/pisaca rfid i znam da ne moze da radi samostalno, isto tako znam da od 4 zice koje ima za kaonekciju crvena i crna sluze za napajanje ali ne znam na kom naponu radi, takodje preostale dve zice su zelena i bela i one su TX/RX ali ne znam koja je koja, pa me zanima postoji li neki standard za boje kod toga ? vidim da na mnogim USB kablovima koriste istu semu boja pa zato pitam, isto cetiri zice crvena,bela,zelena,crna, od cega su crvena i crna plus i minus a zelena i bela RX/TX ali opet ne znam koja je koja, takodje kad saznam koji je napon za napajanje znacu i kakav signal imam na TX pri ocitavanju kartice tj da li je na logickim nivoima, i u kom obliku salje kod kartice, svakako ga salje serijski ali ne znam jel binarni ili dekadni oblik itd..

puno hvala svima koji podele samnom sve sto znaju o ovome...

evo nekog pdf-a o citacu http://www.docstoc.com/docs/72...X-_MMA_-Mullion-Antenna-Reader
[ Electronique Terminator @ 22.10.2011. 19:53 ] @
Ako Si siguran da :
Citat:
crvena i crna sluze za napajanje

Povežeš Ti njega lepo na jedan ispravljač

--Preko Ampermetra-koji pokazuje i "Fine Struje" ,
i kreneš od:

-5V___pa meriš struju potrošnje ,pa ako ne radi ideš na
-7,5V__pa meriš struju,ako i dalje NE radi ideš na
-9V___i meriš struju

____i tako redom.

Struja koju vuće NE može da bude neka " Nebulozna/Nerealna vrednost"
već treba da ima SMISLA sa potrošnjom tog uredjaja.

Na poslu imam 3-brda uredjaja, kod kojih je
-Zelena___Tx
-Bela_____Rx

...ali taj podatak je "šio mi ga Djura" !

U tvom slućaju uopšte NE mora da je tako!
(svaki proizvodjač vezuje "Svog Konja" za boju koju misli da je dobro)-pa aj sad,šta je pametno,jel?

Roberte
Pozdravljam Te

Živ Bio !
[ shadow88 @ 23.10.2011. 21:14 ] @
ok, povezao sam ga na 5V i radi, tj sija mu crvena statusna LED a zuta kad prinesem neki tag, e sad , pretpostavljam da na TX konstantno salje podatak sa taga a zeleno pali tek kad dobije povratnu imformaciju na RX ... pitam se da li bi ovo moglo da se se veze direktno na USB pa da radi kao USB RFID sa odredjenim drajverima pa dalje da obavlja zadate funkcije uz odredjene softvere i da npr na paralelnom portu pali odredjen izlaz ako se ocita registrovana kartica u softveru i da se pravi log prinsenih kartica, isto bi mogao neki alarmni izlaz da se poveze na port ako se npr prinese par puta ne registrovana kartica....

ideja mi je bila da povezem ovo cudo umesto ID20 sa projektom RFID car imobiliser sa ovog linka http://radiolocman.com/shem/schematics.html?di=64713 , pretpostavljam da je kompletan uredjaj vec izradjen po slicnoj semi ali da na TX daje podatak o kartici pa bih to vezao na PIC
[ ZAS011 @ 23.10.2011. 21:25 ] @
Na USB, direktno, nece da moze. Treba ce ti USB->RS-232 konvertor.
[ shadow88 @ 24.10.2011. 19:48 ] @
a sta ako je na njemu vec universal serial bus ? mada cisto sumljam jer mu je fabricki kabel dugacak oko 12m :) jos ga nisam zakacio na osciloskop da vidim sta imam na izlazu. pretpostavljam da dobijam digitalni podatak jer imam 5V na izlazu dok je primaknuta kartica samo je pitanje kakva vrsta podatka...

kad to provalim, ima li neko ideju kako bih provalio sta treba da mu posaljem na RX da bi promenio boju LED u zelenu ? mozda samo 5V ?? ili neku vrstu podatka ? bojim se da nesto ne spalim ako mu pustim direktno 5V kontinualno...
[ ZAS011 @ 24.10.2011. 20:38 ] @
USB preko 5m ne "fercera" pa da "dubis na trepavicama" :)

Moze da bude ili obicna serijska, RS-232, ili 'neobicna' RS-485 veza.
[ shadow88 @ 24.10.2011. 20:46 ] @
tako nesto i nagadjam, ali videcemo kad zakacim makinu na osc :)