[ owim @ 24.10.2011. 05:51 ] @
Imam Tošiba netbuk računar sa Intel Atom N455 procesorom i baš je spor. Koje brže i bolje i jači procesore za netbuk računare (srednje klase) da severujem drugaru koji ne bi da ponovio moju grešku (kupuje u SAD)? Ne razumem se u procesore, ova Tošiba je bila "best buy" u junu na Amazonu kad sam je kupio, i dalje je, i to je vrlo spor računar. Osetno spor. Ima 1GB RAM-a, staviću mu 2GB, Win7 Starter, ali stvar je do procesora, vidim po lampici HDD-a koja se užurbano pali kad swap-uje i nema RAM-a. Međutim, kad pustim video, ili otvorim dosta browser tab-ova, tada se ne pali HDD lampica, već procesor ne može da izgura i secka. Do skoro nisam mogao da pustim HD Ready format (720p) bez KM plejera i posebnih kodeka. Dođe burazer sa kamerom kojom je snimio sadržaj u full HD-u i računar koji je "best seller" na Amazonu to ne može da pusti. Vrlo sam razočaran u Atom N450/455 single core. Drugar ne traži nikakvu zver od netbuka, ali da mođže da pusti HD video i ne bude prokleto spor kao moj. Šta je vaš savet? Za ekran 10" ili 11,7". - Da li je dual-core Atom N550 rešenje? Neki drugi Intel Atom? - Da li su se novi AMD Fusion procesori za netbuk računare bolje pokazali od Atoma? Ako da, koji u toj srednjoj klasi i jesu li skuplji ili ne? - Kakve su im cene? Koji su to modeli (npr. na Amazonu, mada mogu da nađem i sam)? Hvala! |