[ FoxVanis @ 24.10.2011. 21:07 ] @
Imam u servisu laptop ACER TravelMate 4222WLMi i naišao sam na totalno blesav problem.
Naime, Laptop radi perfektno bez greške, ali kad mu se ćefne krene da odbacuje svoju tastaturu i sve komande koje su na njemu. Znači ni jedan taster na laptopu neradi. Ovo obično radi kada je operativni sistem aktivan. Ako uđem u Safe Mod, onda tih problema nemam i bios radi perfektno. Instalirao sam novi OS i isto se dešava. Bio on Windows 7 ili XP isto se ponaša.

Ako na njega preko USB-a priključim eksternu tastaturu i miš, radi bez problema. Sve funkcioniše preko njih ali njegova integrisana ne radi i dalje.
Imao je neko sličan problem pa da ga rešio ili redlog šta da pregledam na ploči?
Flet kabel i priključak mi izgledaju veoma solidno. Nisam našao oštećenje...
Hvala u napred...
[ Binary Mind @ 24.10.2011. 23:32 ] @
Jesi li probao da iscupas flet kabl od tastature iz konektora na maticnoj ploci, i ponovo ga ubodes u isti konektor i ucvrstis? Kad i ako ovo budes radio obavezno, pre toga, laptop iskljuci iz struje, i izvadi bateriju iz laptopa.
[ FoxVanis @ 25.10.2011. 07:56 ] @
Jesam, isprobao sam to, naravno da znam za bateriju i napajanje.

Očistio sam kontakte alkoholom i pošto je flet obostrano uboden u ploče, ispratio sam unimerom. Tastatura ne radi samo kada je operativni sistem kompletno podignut. U Safe Mod radi perfektno. Za svojih 6-7 godina kako se ovim bavim nisam video sličan problem. Da li je možda kontroler na matičnoj ploči za tastaturu? Čak ima dva dugmeta koja direktno stoje na matičnoj za vajles i blutut, ni oni ne rade... Znači kompletno sva dugmad što postoje su neaktivna. A kada stavim eksternu tastaturu i miš na USB sve radi perfektno.
[ Binary Mind @ 25.10.2011. 17:26 ] @
Izvadi bateriju i vidi da li tad radi tastatura.
[ FoxVanis @ 25.10.2011. 19:06 ] @
Misliš samo na adapteru? Baterija jeste slaba i stalno ga držim na punjaču zbog toga... Pokušaću...
[ Binary Mind @ 25.10.2011. 20:04 ] @
Da. Probaj da li tastatura radi kada izvadis bateriju i laptop radi samo na AC adapteru.
[ FoxVanis @ 30.10.2011. 13:56 ] @
Svaka čast prijatelju! Upravo je problem bio u bateriji. Čim sam je skinuo, laptop radi kao sat. Nisam imao pojma da ovo može biti problem... Menjam bateriju.. Hvala ti!
[ Binary Mind @ 30.10.2011. 16:20 ] @
To je tipican problem sa Acer laptopovima.