[ frontier @ 25.10.2011. 14:16 ] @
Pozdrav, na maticnoj koju sam naveo imam obican vga ulaz na kojem je povezan tft monitor i pored njega imam dvi ulaz na koji sam povezao crt monitor preko adaptera. Problem je taj sto ne prikazuje drugi monitor u opcijama, sve sam pokusao i opcije u ati catalist meniju i instalaciju drugog drajvera koji sam skinuo sa amd sajta. Dali neko ima tu plocu i dali ima takav problem?
[ salvatore. @ 26.10.2011. 13:10 ] @
http://www.microsoft.com/athome/organization/twomonitors.aspx#2
[ Binary Mind @ 26.10.2011. 20:57 ] @
Pa nece moci tako kako si zamislio. Jedan monitor mora imati digitalni interfejs a drugi analogni da bi se postigla dual monitor funkcionalnost sa tom integrisanom grafikom. Ne moze jedan monitor na D-SUB (obican VGA) a drugi preko adaptera na DVI-D konektor. Taj sto ide preko DVI to D-SUB adaptera bi u ovom slucaju trebao da ima mogucnost da se prikljuci direktno na DVI da bi imao dual monitor funkcionalnost. Isto tako nije podrzano da se jedan monitor kaci na HDMI konektor a drugi na DVI-D konektor posto chipset koristi isti kanal i za DVI i za HDMI. Ovo je hardversko ogranicenje i nama nikakve veze sa podesavanjem drajvera ili Windows-a.