[ vatcslav @ 26.10.2011. 08:34 ] @
[ vatcslav @ 26.10.2011. 08:34 ] @
[ Nedeljko @ 26.10.2011. 09:08 ] @
Pa, pazi, nije neizvodljivo ukrasti deo MUP-ovog koda za čitanje kartice, ali bi sve ostalo morao sam da napraviš. Naravno, to nije legalno.
[ Mihajlo Cvetanović @ 26.10.2011. 09:18 ] @
Najelegantnije bi bilo da naprave API, kao što već imamo Čelik API. Moramo da ih cimamo za to, dok ne obećaju, a onda da ih cimamo i dalje dok ne naprave.
[ Mihajlo Cvetanović @ 26.10.2011. 09:21 ] @
Zapravo oni su ga već napravili. http://www.mup.gov.rs/cms_cir/...gistracija-citac-saobracajne.h
Sad ih samo još treba iscimati da postave to i na glavnu download stranicu :-) [ vatcslav @ 26.10.2011. 09:22 ] @
Oni su postavili dva programa
"Aplikacija „ČitačSaobraćajne“ je namenjena svim pravnim i fizičkim licima kojima u svom poslovanju trebaju podaci u elektronskom obliku, kao i podaci koji nisu odštampani na obrascu, a nalaze se u čipu saobraćajne dozvole. API „Saobraćajne“ je namenjen prevashodno programerskim kućama za integraciju u poslovnim sistemima. Preko sledećih linkova možete preuzeti aplikaciju „Čitač Saobraćajne“ i API „Saobraćajne“ - Aplikacija "Čitač Saobraćajne" sa uputstvom (zip format, 744KB). - API "Saobraćajne" sa uputstvom (zip format, 1.03MB). Primedbe i sugestije možete poslati na [email protected]." Neznam da li je API sobracajne dozvoljeno koristiti za modifikovanje,posto je napisano da je napravljen za integraciju u poslovnim sistemima? [ Mihajlo Cvetanović @ 26.10.2011. 09:32 ] @
Nema potrebe modifikovati API. Kad jednom preko API-ja pročitaš podatke možeš da radiš sam njima šta hoćeš, da ih smestiš u bazu, prikažeš u prozoru, ili odštampaš na štampaču po bilo kom zamislivom rasporedu.
[ Goran Rakić @ 26.10.2011. 09:39 ] @
Dokumentacija o kartici: http://gitorious.org/freesteel/pages/EvrcCard
Sam softver nije teško napraviti pošto je sve poznato. Zvanični API radi samo na Microsoft Windows platformi. [ cicovic @ 26.12.2011. 12:12 ] @
Moje pitanje nije toliko vezano za ovu temu, ali bih bez obzira zamolio za pomoć.
Kako imam čitač katrica, pokušao sam ga iskoristiti i za očitavanje saobraćajne dozvole, međutim, nakon nstalacije softvera koji se može skinuti sa MUP-ovog sajta, a nakon startovanja programa, u dnu piše "započinjem čitanje" i tu prijavi da će se program zatvoriti. Ne pomažu administrativna prava ili podešavanje kompatibilnosti. U pitanju je win7 32bit. Da li je imao neko ovakav problem? [ vatcslav @ 22.05.2012. 06:12 ] @
Imas u uputstvu za koriscenje citaca.,mora se u program files naci folder MUP RS/Citac saobracajne.tamo naci reg_eVehicleRegistrationCom.bat i dva puta kliknuti na njega.posle ce raditi
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|