[ steewsc @ 20.02.2004. 15:22 ] @
Cemu Sluzi
2600 Hertz Single Tone Generator !!!
[ Ivan Dimkovic @ 20.02.2004. 15:26 ] @
Nicemu :) tj. generisanju 2.6 kHz izolovanog tona :)))

2600 Hz je u USA nekada davno (pre 3-4 decenije) sluzio za identifikaciju slobodne linije na telefonskim centralama.. sto su tadasnji hakeri koristili za ubacivanje sistema u komandni mod...
[ Lord_Sauron @ 15.07.2004. 02:08 ] @

Frekvenciju od 2600 Hertza je koristio i ozloglašeni Blue Box (riječ je o uređaju) za preuzimanje komande nad međugradskim telefonskim truncovima, sa kojim su uz pomoć posebnog DTMF koda (za truncove) imali mogućnost besplatnog telefoniranja. Jedan lik (znam da je svetogrđe što mu se ne sjećam imena, al ajde ;) je čak preuzeo kontrolu nad truncovima po cijelom svjetu i naprovio poziv "oko svjeta" da bi pozvao drugi telefon koji se nalazio u istoj sobi.

offtopic: znam da sam izbunario temu, ali zapela mi za oko ;)
[ atari @ 09.07.2006. 02:04 ] @
male ispravke "(za truncove)" i "preuzeo kontrolu nad truncovima" ovo je sasvim pogresno u kontekstu...
trunc su posebni audio signali razliciti za svaku zemlju, naravno posle idu posebni dtmf kodovi...
blue box, davno bese secam se da sam ga pravio od mikrokontrolera za tastaturu...
btw i Bil se zezao sa tim pravio i prodavao ih
[ DusanSukovic @ 06.12.2006. 23:04 ] @
Ako se ne varam, Captain Crunch je poceo blueboxing?
[ blaza @ 07.12.2006. 09:12 ] @
Oziveste staru temu...
Citat:
Ivan Dimkovic: .. sto su tadasnji hakeri koristili za ubacivanje sistema u komandni mod...

Ispravka: phreakeri, a ne hakeri.