[ kimipile @ 30.10.2011. 06:47 ] @
Imam nokia-u e52, i instaliranu aplikaciju google maps i jedno pitanje!
Da li neko moze da mi objasni na koji nacin da kesiram mape na istom, a da se pritom ne kaci na net, nego da iskoristim postojeci wi-fi, ili neki offline mod!!

Kada god ukljucim aplikaciju trazi povezivanje na net, i sign in google account!

Imam instaliran garmin, koji ne koristi online garmin kao opciju, i iskljucen mu je u position methods-u i assisted gps, radi odlicno, s tim sto mu treba minut vremena da locira satelit, ali mi ne skida kredit

Unapred hvala
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 30.10.2011. 07:08 ] @
Google ne dozvoljava keširanje svojih mapa preko određenog stepena, a ako i imaš keširanu mapu, telefon je sa a-GPS-om, što znači da se kači na net da bi brže odredio poziciju. Na sve to aplikacija možda proverava ima li novijih mapa od trenutno keširanih.

Google je sve više cloud based, tako da ne verujem da možeš da isključiš igde ipciju korišćenja neta u svrhu pomoći lociranju.
[ bakara @ 30.10.2011. 09:11 ] @
A zasto bi koristi Gmaps pored garmina?

Gmaps tek od v5 ili 6 podrzava kesiranje a i to je mislim samo za android...slabo je upotrebljiv na symbianu.
[ kimipile @ 30.10.2011. 11:18 ] @
I sam sam se upravo uverio u to! Kada je na wi-fi, sve radi odlicno,ali sam u specifikaciji vezanoj za symbian platformu video da ne moze da radi offline( bez obzira na kesiranje podatke), i da mu je potrebna stalna konekcija na net, u ovom slucaju je to bio wi-fi koji sam podesio!
Ovo sam pitao zato sto ortak ima htc i tu opciju, ali je u pitanju android platforma, koja to podrzava, pa sam i ja hteo da probam sa symbian-on, i sam zakljucio da je to nemoguce

Hvala u svakom slucaju