[ milijana1983 @ 30.10.2011. 21:22 ] @
posjedujem ovaj aparat vec skoro godinu dana i prilično sam zadovoljan s njim. Slike su mu ok osim sto prilikom slikanja danju bez blica ako je objekat u pokretu slike su mutne? Pokusavao sam da namjestim i munuelno i auto nacinima ali slika odnosno objkat u njoj ako se pokrene bude mutan. pise da ima stabilizaciju ali nisam zadovoljan. Bolje slike sam slikao sa mobilnim telefonom. mozda ne podesim dobro aparat? ili je on takav? koliko para toliko muzike???
[ S A J A @ 31.10.2011. 08:14 ] @
Bitno informacija je da li su cele slike mutne ili je samo deo slike (objekat u pokretu) mutan. Tu ima razlike.

Ako je cela slika mutna onda to znači da si pomerio aparat prilikom slikanja. U tom slučaju vidi da čvršće držiš aparat prilikom slikanja, da ti se ne pomeri prilikom pritiskanja okidača.

Ako je mutan samo deo slike, onda to nema veze sa držanjem aparata i stabilizacijom nego je objekat koji slikaš prosto prebrz za taj mod koji slikaš. Povećaj Shutter Speed na aparatu ili podesi na Sport Mod (ili kako se već zove).
[ milijana1983 @ 31.10.2011. 14:43 ] @
Samo je objekat u pokretu mutan. Nevjerujem da je prebrz ako npr. probava tortu prstima i samo ruka mu mutna. Na mobilnom tel su bile dosta bolje fotografije, mislim,nisu bile mutne. Možda je ovo max sto ovaj aparat pruža? možda da ga zamjenim za neki drugi canon ixus 230 hs možda
[ S A J A @ 01.11.2011. 09:42 ] @
Pa ako je samo ruka mutna onda je sigurno pokret u pitanju. Pogledaj EXIF informacije na slici koliki je Shutter Speed. Možda je i ta ruka mutna jer je ispala iz fokusa ali to je malo verovatno osim ako nisi slikao iz blizine.