[ fprlja @ 03.11.2011. 08:43 ] @
Pozdrav mojim dragim forumasima, u slobodnom vremenu se bavim pomalo matematickim problemima inace se bavim racunarima, pa me je interesovala graficka interpretacija logickih operatora. Naime uradio sam sledece: na uzorku prirodnih brojeva od 1 do 100 sam primenio operator and, or i xor sukcesivno od 1 do 9. Zatim sam ubacio u PlotDrop tako izvezene fajlove i na moje iznenadjenje pojavile su se jasne strukture tacaka tj. skupovi uredjenih tacaka. Kada se sve odjednom od 1 do 9 na uzorku od 1 do 100 stavi u grafik ispadaju jos zanimljiviji grafici. U dole navedenom url-u sam ostavio postscript fajlove sa graficima za download (nisam mogao pdf jer program pri opciij print to file izvozi u ps). Funkcija AND daje u linijskoj reprezentaciji jako poznate oblike, ne mogu da se setim gde sam ih vidjao (nesto sa razlomcima ili razvijanjem redova ali ne znam tacno) Na sta vas asociraju ovi grafici, deluju li poznato od nekud? Vizuelizacija logickih funkcija [Ovu poruku je menjao fprlja dana 04.11.2011. u 14:41 GMT+1] |