[ mirzaaa @ 07.11.2011. 10:06 ] @
Pozdrav. Iako sam se tek registrovao, pratim rad ovog foruma već duže vrijeme, i mogu reći da dominirate što se tiče foruma ovog tipa.

Naime, imam veliki problem i pomoć mi je potrebna u što kraćem roku (do sutra).

Potrebna mi je vaša pomoć da mi nacrtate tropolne / upravljačke šeme ovih slijedećih šema koje sam postavio.


1. Sekvencijalno uključenje dva motora pomoću vremenskog releja (upravljačka šema) - potrebna TROPOLNA2. Sekvencijalno uključenje tri motora (tropolna šema) - potrebna UPRAVLJAČKA3. Promjena smjera vrtnje elektromotora - potrebna i TROPOLNA i UPRAVLJAČKA4. Sekvencijalno uključenje dva motora (tropolna šema) - potrebna UPRAVLJAČKA
Nadam se da ćete mi pomoći!

Hvala unaprijed.
[ mirzaaa @ 07.11.2011. 10:11 ] @
Izvinjavam se zbog full size slika.. Nisam stigao staviti u thumb.
[ Darko_zed @ 07.11.2011. 13:40 ] @
Ako mozes prepraviti ovo na manju rezoluciju bilo bi dobro , ovako se nista ne vidi ,a i mnogi se nece zamarati ovim ako ne mogu da vide o cemu se radi jer trebaju sami smanjivati velicinu slika , a to nece niko da radi ! Pozdrav
[ Darko_zed @ 07.11.2011. 13:53 ] @
Ne razumem sta ti nije jasno kod sekvencijalnog ukljucenja dva ili tri motora pomocu tajmera , recimo na prvoj slici koliko mogu da vidim imas pomcne kontakte sklopke K1 i K2 koji su vezani paralelno kontaktima tajmera koji inace sluze za samodrzanje te sklopke osim sto se prvi motor pali pritiskom tastera START ,a drugi pomocu kontakta tajmera .
Sta konkretno mislis pod tropolnim semama i sta da se nacrta ne razumem sta ti nije jasno u tome ??
[ Java Beograd @ 07.11.2011. 14:49 ] @
Dečko bi da mu rešimo domaći. Ne bi on da uči. A i mrzelo ga da postavi sliku u nekoj normalnoj veličini, ne bi sad da se cima. Sve je bilo lepo dok je mama išla za njim i radila sve šta ga je mrzelo, ali, avaj, ne razume se mama najbolje u tropolne upravljačke šeme.
Uz to, nemoj da je neko od forumaša zakasnio sa odgovorom ! Do sutra !
[ veselinovic @ 07.11.2011. 18:42 ] @
Citat:
Java Beograd: Dečko bi da mu rešimo domaći. Ne bi on da uči. A i mrzelo ga da postavi sliku u nekoj normalnoj veličini, ne bi sad da se cima. Sve je bilo lepo dok je mama išla za njim i radila sve šta ga je mrzelo, ali, avaj, ne razume se mama najbolje u tropolne upravljačke šeme.
Uz to, nemoj da je neko od forumaša zakasnio sa odgovorom ! Do sutra !


Njegos zbori iz Tebe.
[ mirzaaa @ 07.11.2011. 22:04 ] @
Java Beograd jednostavno nemam snage niti volje da se prepirem sa tobom. Ja sam fino zamolio ljude koji su ovdje da mi pomognu. Prvi sam razred elektrotehničke škole i normalno je da ovo neću razumjeti jer imamo retardiranog profesora koji je ovo dao, nije nam ništa rekao, i naglasio da do sutra ko ne donese dobija keca. Jednostavno sam se nadao da će mi neko od vas moći pomoći..

Darko_zed potrebo mi je sve to nacrtano gdje treba upravljačka, gdje tropolna / radna šema.

[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 08.11.2011. u 15:15 GMT+1]