[ pavlakus @ 07.11.2011. 20:58 ] @
| problem je sledeci,
ne mogu nikako da namestim da mi wireless kartica bude primarna, kada je ukljucen pored nje i i lan mreza da mi internet saobracaj ide preko wireless-a a ne da mi automatski prebacuje na lan. ili ako je moguce nekako namestiti da sisitem sam detektuje na kojoj kartici ima izlaz na net i da preko nje ide. pokusavao sam i da menjam metric vrednosti i stavio sam da mi wireless bude kao primarna kartica ali i dalje se isto ponasa. ja vise nemam ideju sta da radim |
[ Aleksandar Đokić @ 07.11.2011. 21:04 ] @
da li ti je i lan konektovan?
[ pavlakus @ 07.11.2011. 21:10 ] @
lan je konektovan u mrezu drugog opsega koja nema izlaz na net, kada je lan diskonektovan sve je ok
[ Aleksandar Đokić @ 07.11.2011. 23:49 ] @
imas li gateway na lan podesavanja?
[ pavlakus @ 08.11.2011. 10:22 ] @
obe kartice dobijaju podesavanje od svog dhcp-a a i to mi se desava svaki put kada mi zatreba u isto vreme lan i internet preko wirelessa (i kod kuce, i u firmi i na svim mestima) tako da problem samo do windowsa
[ Aleksandar Đokić @ 08.11.2011. 19:32 ] @
sto na lan od dhcpa? pogledaj na ip config koji ti ip dodeli dhcp na lan, pa podesi rucno to samo bez gateway,
u svakom slucaju, najbolje je rucno podesavanje ruta, pedja supurovic je pisao dobar clanak o tome, pogledaj na wireless.uzice.net
[ pavlakus @ 08.11.2011. 20:57 ] @
kada na lan stavim fixnu ip bez gateway-a onda net ide preko wirelessa, ali cim na lan-u ima gateway nemam izlaz. ok ovo je neko resenje mada me opet nervira sto nema izlaz na net preko wireless-a kada su oba na dhcp-u
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.