[ necca1 @ 08.11.2011. 07:32 ] @
Molim Vas hitno mi je potrbna pomoc. Kupio sam gore navedenu motorolu i sve je funkcionisalo najnormalnije. Medjutim odjednom su prestale da mi stizu SMS poruke na telefon. Nazovem Korisnicki servis, i oni naravno kao i obicno nisu mi resili problem. Pokusao sam nesto sam da cackam ali sam, na svu srecu, nesto zabrljao i morao sam da uradim master reset. Posle toga opet je sve radilo kako treba.
Od tada do sada uradio sam master reset jedno pet puta i to sve zbog SMS-a. Mada, primetio sam da kada iskljucim i ukljucim telefon, stigne mi po neka poruka.
Sada je situacija malo drugacija, od pre neki dan ne funcionise mi SMS ponovo, ali ne mogu da vratim telefon na fabricka podesavanja jer imam nesto na fonu sto ne smem da obrisem.
Predpostavljam da je moguce da neka aplikacija pravi problem ali ne znam koja i kako.

Zato, MOLIM VAS POMOZITE AKO MOZETE
[ necca1 @ 08.11.2011. 11:13 ] @
Hajde ljudi, bar pokusajte.
[ pajaja @ 08.11.2011. 19:45 ] @
Kada posaljes poruku na tu motorolu da li ti stigne delivery report da je poruka isporucena a sms-a nema nigde?
Da li koristis default sms aplikaciju?
[ necca1 @ 09.11.2011. 12:24 ] @
Kada posaljem poruku na motorolu, poruka ne stigne a na telefonu sa koga sam je poslao stigne mi izvestaj da poruka nije isporucena. Ali kada posaljem sa motorole poruku na istu motorolu, jedino u tom slucaju mi stigne poruka. Koristim default aplikaciju. I kao sto sam napisao, kada ugasim telefon pa ga upalim, pocinje da prima poruke koje su poslate do 24 casa pre trenutka paljenja i kada uradim master reset. Zato mislim da je za to kriva neka aplikacija. A od aplikacija, sem onih koje su vec bile na fonu, sa marketa sam instalirao GO SMS, ULTIMAT TASK KILLER i 3G WATCHDOG. I jos imam IGO MY WAY. I to je to.
[ Zoran Milovanovic @ 09.11.2011. 14:10 ] @
@necca1

Mozda ti taj ULTIMAT TASK KILLER upucava neki servis koji ne bi trebao. Deaktiviraj ga, odnosno odstrani ga neko vreme, pa proveri (Posle deaktivacije restartuj phone i proveri da li radi prijem sms-a).

Takodje iskljuci i GO SMS (ima opcija negde), da vidimo da ne pravi slucajno on problem. Takodje restartuj phone kada uradis ovo. (Ali ne verujem da je problem do go sms aplikacije..)

Zanimljivo je da kada smsujes samoga sebe, dobijes sms. A to me tera da mislim u tom smeru, neko ti rusi proces zaduzen za sms. (nisam strucnjak, laik sam, zato tako i pisem. :-P )[Ovu poruku je menjao Zoran Milovanovic dana 09.11.2011. u 16:02 GMT+1]